Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

De voordelen van composiet vlonderplanken

Met composiet vlonderplanken creëer je een mooi en sfeervol terras zonder de vele nadelen die hardhout of natuursteen met zich meebrengen. Het is niet alleen sterk en duurzaam, maar vooral ook veilig en betaalbaar. Het nadeel van hardhout is dat je, voordat je in het voorjaar van je tuin kunt genieten, je eerst veel tijd kwijt bent aan het onderhoud: schilderen, beitsen en oliën. Composiet vlonderplanken zien er echt uit als hout, maar hebben geen bewerking nodig en zijn onderhoudsvrij. Ideaal natuurlijk in deze drukke tijd, met een ontspannen gevoel genieten van je tuin.

Composiet is geschikt voor het terras of balkon. Maar ook rondom een zwembad, vijver of als tuinpaden kun je heel goed gebruik maken van composiet terras vloerdelen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Omdat het materiaal zo populair is onder tuinbezitters, hebben we ons assortiment nu ook uitgebreid met composiet schuttingen, tuinpalen en terrastegels.

Je kunt je terras helemaal volgens je persoonlijke smaak aankleden. Een ruime collectie aan kleuren bruin of antraciet zorgen voor de perfecte match in de tuin. Ook tuinschermen zijn in verschillende designs en kleuren mogelijk.

Wat is composiet?

Composiet is een product waarvan de basis gevormd wordt door een menging van houtvezel en een thermoplastische kunststof.

Composiet, ook wel WPC (wood plastic composite) of HKC (hout kunststof composiet) genoemd, kun je zien als een mooie middenweg tussen kunststof en hout. Het heeft dezelfde natuurlijke uitstraling van hout, maar de duurzaamheid en het gemak van kunststof.

De voordelen van composiet vlonderplanken:

  • Veilig
  • Kindvriendelijk (geen splinters, niet glad)
  • Bestand tegen chloor en zoutwater
  • Milieuvriendelijk (duurzaam, ecologisch en recyclebaar)
  • Lijkt op hout, maar dan zonder de nadelen
  • Onderhoudsvrij & kleurbehoud
  • Eenvoudige montage
  • Betaalbaar

Veilig

Misschien wel het belangrijkste voordeel van composiet: Stroef! Waar houten vlonders gevaarlijk glad kunnen worden als het nat wordt, blijft bij composiet de stroefheid behouden. En het kan nog wel eens regenen in Nederland! Een veilige gedachte dus.

Kindvriendelijk

Composiet is splintervrij, hierdoor kunnen je kinderen gewoon met blote voeten over het terras lopen – of kruipen – zonder dat je bang hoeft te zijn voor splinters. Een zorgeloos terras voor iedereen.

Milieuvriendelijk

Composiet is duurzaam en dus een stuk vriendelijker voor het milieu. Afhankelijk van het type vlonderplank bestaat composiet voor meer dan 50% uit kunststof. Hierdoor vervormen de vlonderplanken niet en trekken ze ook niet krom. Meer dan 10 jaar genieten van composiet is geen uitzondering. Ecologisch verantwoorde producten, vanwege het gerecycled hout waarmee het kunststof is aangevuld.

Onderhoudsvrij & kleurbehoud

Composiet terrasdelen zijn onderhoudsvriendelijk. Je hoeft je terras niet meer te lakken en/of te schuren. Schoonmaken kan ook gewoon met de hogedrukspuit, iets wat wordt afgeraden bij houten terrassen of schuttingen. Dit materiaal vergrijst niet. Composiet behoudt zijn kleur. Alleen na het eerste (zon)seizoen zullen donkere planken een paar procent lichter worden, maar daarna zal deze verder zijn kleur behouden. Zie ook onze onderhoudstips

Eenvoudige montage

Een terras maken van composiet vlonderplanken is zeer gemakkelijk en ook snel te realiseren. Je hoeft in principe geen timmerman of hovenier te zijn om composiet vlonderplanken te kunnen plaatsen. Het is net zo makkelijk bewerkbaar als hout. Plaatselijke uitsparingen maken of demonteren is een fluitje van een cent. Door de blinde bevestiging is het terras ook uit elkaar te halen zonder de planken te beschadigen. Bekijk en download de montage instructie, dan kan het terras correct en snel gelegd worden.

 

Waarom HomingXL?

HomingXL is al jarenlang de absolute nummer 1 in composiet vlonderplanken. Een echte specialist op het gebied van kennis en assortiment. Kan je niet vinden wat je zoekt? Neem dan contact met ons op.


Enkele referentieprojecten