Een traprenovatie kan een geweldige manier zijn om je oude, versleten trap nieuw leven in te blazen. Het geeft niet alleen een frisse uitstraling aan je huis, maar verbetert ook de veiligheid. Wij bieden je de mogelijkheid om zelf een traprenovatie samen te stellen, zodat je jouw trap eenvoudig kunt transformeren in een stijlvolle blikvanger. In dit blog laten we je zien hoe je dit eenvoudig kunt doen, van het opmeten van je treden tot het selecteren van de benodigde accessoires. Bij elk soort traprenovatie kun je je eigen trap samenstellen, zie bijvoorbeeld deze laminaat overzettreden van CanDo.

Stap 1: Meet je traptreden

Voordat je begint met het samenstellen van je traprenovatie, moet je de treden opmeten. Dit is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je de juiste afmetingen bestelt. Volg deze stappen:

1. Tel het aantal treden: Tel het aantal treden van je trap en noteer het aantal onder elkaar op een kladblaadje.

2. Meet de breedte: Begin met het meten van de breedte van elke trede. Bij rechte treden meet je van de ene zijkant naar de andere. Bij een draaiende trede meet je diagonaal, van de ene hoek naar de andere hoek, over de langste lengte. Noteer alle maten in centimeters achter de desbetreffende trede.

3. Meet de diepte: Meet de diepte van elke trede van voor naar achter. Dit geeft je de exacte afmetingen van de treden. Noteer ook weer deze maten bij de desbetreffende trede.

Stap 2: Afmetingen van de overzettreden bepalen

Nu je alle maten hebt genoteerd kun je eenvoudig de afmetingen van de overzettreden bepalen. De overzettreden komen namelijk in twee maatvoeringen:

100 x 30 cm: Deze treden zijn over het algemeen bedoeld voor de rechte treden.
130 x 38 cm: Deze treden zijn over het algemeen bedoeld voor treden in een bocht.

Bekijk je genoteerde afmetingen. Bij treden die kleiner zijn 100 x 29 cm, kies je een overzettrede van 100 x 30 cm. Bij treden die groter zijn dan 100 x 29 cm, kies je een overzettrede van 130 x 38 cm. Zie hieronder een voorbeeld met genoteerde afmetingen:

Trap samen stellen

Zijn jouw treden dieper dan 38 cm? Dan raden we de PVC traprenovatie van Stepwood aan. Dit zijn dubbele panelen waar normaal gesproken twee overzettreden uit worden gehaald, door ze door de helft te zagen. Maar bij diepte treden, boven de 38 cm, kun je deze volledig gebruiken voor 1 trede. 

Stap 3: Bepaal je accessoires

Ook bieden we verschillende accessoires aan om je traprenovatie compleet te maken:

- Stootborden: Stootborden worden aan de voorkant van de trede geplaatst voor een nette afwerking. Indien je ook stootborden erbij wilt, is dit het aantal treden +1. In dit geval dus 15 stootborden. Let op: sommige stootborden komen in een set van 3 stuks.

- Uitloopprofiel: Een uitloopprofiel zorgt voor een naadloze overgang op de verdiepingsvloer.

- Montagekit: Een hoogwaardige montagekit is essentieel voor een stevige installatie. Met deze montagekit kan je per koker circa 2 traptreden of 4 stootborden verlijmen. Voor een gemiddelde dichte trap van 14 treden inclusief stootborden heeft u dus zo'n tien kokers nodig.

  • - Open trapprofiel: Heb je een open trap? Dan kan een open trapprofiel nog wel eens van pas komen. Dit is namelijk een extra 'neus' die je kan plaatsen op de achterzijde van een traptrede.
  • - Kantenband: Indien de kopse kant van jouw trap open is, kun je deze ook bekleden in hetzelfde design. Dit is mogelijk met kantenband. Het kantenband is eenvoudig te bevestigen d.m.v. de montagekit.

Stap 4: Stel samen en plaats je bestelling

Nu je alle benodigde informatie hebt verzameld en eventueel accessoires hebt gekozen, kun je je bestelling samenstellen op onze website. Voeg eenvoudig de aantal gewenste treden en accessoires toe aan je winkelwagen en volg de eenvoudige stappen om je bestelling af te ronden.

Traprenovatie bestellen

Heb je al nagedacht over de montage van je traprenovatie? Indien je de montage liever niet zelf uitvoert, kun je dit via ons uitbesteden aan onze montagepartner! Lees hier meer informatie over de traprenovatie met montage.