Is je trap toe aan vervanging, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ben je ook een beetje bang voor de kosten van een traprenovatie? Wij helpen je op weg met het kiezen van het soort traprenovatie en laten je ook gelijk weten hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn. Daarnaast helpen we je ook met de overweging of je het zelf kunt doen, of dat je toch moet gaan voor een traprenovatie met montage. Natuurlijk vertellen we je ook gelijk welke kosten je hierbij kunt verwachten.

Wat kost een traprenovatie
Traprenovatie Utrecht
Wat kost een traprenovatie: vinyl, laminaat of hout?
 

Welke traprenovatie past bij mij?

Het kiezen van een nieuwe trap is heel persoonlijk en natuurlijk een kwestie van smaak. Wij bieden verschillende soorten traprenovatie aan, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Op HomingXL vind je laminaat overzettreden, vinyl overzettreden, houten overzettreden en betonlook overzettreden. Een betonlook traprenovatie is één van de grootste woontrends van de laatste tijd! Met betonlook overzettreden weet je zeker dat jouw trap een grote blikvanger wordt in je huis. Een betonlook traprenovatie past perfect in een huis met een industriële, Scandinavische of moderne woonstijl.

Betonlook traprenovatie

Betonlook overzettreden zijn zowel verkrijgbaar in laminaat als in vinyl, net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Vinyl wordt ook wel pcv trapbekleding genoemd. Het grote voordeel van een vinyl vloer is, dat vinyl geheel vochtbestendig is. Ook heb je minder snel last van schade dan bij laminaat. Laminaat en pvc trapbekleding zijn allebei erg onderhoudsvrij. Slechts een vochtig doekje en een beetje sop is voldoende om de trap schoon te maken.

Houten traprenovatie vind je bij ons in de vorm van eikenhout traptreden en stootborden. Een eikenhouten trap geeft een rustige, elegante uitstraling. Je kunt zelf, naar smaak, gaan voor overzettreden met en zonder noesten. Daarnaast heb je nog de keuze of je deze overzettreden met of zonder antislip strip wilt hebben.

De prijzen van een traprenovatie

De kosten van een traprenovatie kunnen per trap verschillend zijn. De prijs is namelijk erg afhankelijk van hoeveel treden de trap heeft, hoeveel draaien er in een trap zitten en voor welk materiaal je hebt gekozen. Daarnaast heb je ook nog het verschil tussen een gesloten en open trap. Bij een open trap, heb je geen stootborden nodig, bij een open trap kun je ervoor kiezen.In plaats van stootborden kun je dit ook opschuren en verven. Dat scheelt je natuurlijk weer in de kosten.

Voorbeeld

Een gemiddelde trap bestaat uit 13 treden en heeft één draai. Stel, je hebt gekozen voor het Trendy CanDo laminaat overzettreden, kleur: Betonlook.

Betonlook traprenovatie

HomingXL bespaartips

Help mee door alvast wat voorwerk te doen
Zorg ervoor dat je trap klaar is voor de nieuwe traprenovatie. Zo bespaar je namelijk op de arbeidskosten. Je kan bijvoorbeeld de oude bekleding vast verwijderen, de trapwangen schuren en verven zodat de trap klaar is voor de klus.

Kies voor een specialist
Een specialist is vaak toch lastig te vinden. Wij leveren je alvast de traprenovatie en jij schakelt eenvoudig met één van de specialisten van Uw Rechterhand! Zij hebben een netwerk van specialisten in geheel Nederland, zodat je niet overbodig veel geld uitgeeft aan bv. voorrijkosten. Je kunt de traprenovatie zelf uitrekenen door de prijzen op de website te checken. Normaal kost een bezoek voor het opmeten €49,-. Dit is nu tijdelijk GRATIS!

Doe het zelf of laat je trap renoveren door professionele vakmannen. Bij ons kan het allemaal.

Bekijk welke traprenovatie voor jouw geschikt is.

 

Hier vindt je meer informatie over de montage van overzettreden.

Een prijslijst voor traprenovatie vind je hier.