Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Tuinschermen

 

Tuinschermen in veel verschillende variaties

Ons assortiment is breed en veelzijdig, voor ieder wat wils! Bij het kopen van een tuinscherm is het goed om op de hoogte te zijn van de volgende punten:

Levensduur en materiaal van een tuinscherm

De bekende en relatief goedkope tuinschermen zijn de houten tuinschermen, deze zijn verkrijgbaar in zeven verschillende houtsoorten (Bankirai, Douglas Larik, Grenen, Vuren, Almendrillo, Kempas en Keruing). Bij de keuze voor een houten tuinscherm kun je kiezen uit hardhout en zachthout. Een hardhouten tuinscherm heeft een langere levensduur (kan zeker wel oplopen tot 25 jaar) en is daarom dan ook duurder dan zachthout dat minder lang meegaat. Voor een langere levensduur adviseren wij om hardhouten tuinschermen te onderhouden met onze Elephant hardhout olie . Voor het onderhoud van zachthouten tuinschermen adviseren wij verf of beits te gebruiken.

Naast de houten tuinschermen kun je ook kiezen voor een composiet tuinscherm. Composiet is een samenstelling van hout en kunststof. Het grootste voordeel van een composiet tuinscherm is dat je de tuinscherm naast schoonmaken niet elk jaar opnieuw in de olie of lak dient te zetten.

Houd je meer van een natuurlijke uitstraling van hout, maar heb je geen zin in het onderhoud dat hout met zich meebrengt, dan kun je kiezen voor de bruine composiet tuinschermen. Deze hebben een iets warmere uitstraling. Je hebt de keuze uit tien verschillende kleuren. Wil je jouw tuinscherm zelf samenstellen? Kies dan voor onze zelfbouw tuinschermen.

Wil je een keer wat anders, bekijk dan onze aluminium tuinschermen. Je kan zelf een tuinschermdeel samenstellen door bijvoorbeeld aluminium lamellen te combineren met een composiet lamel of bijvoorbeeld een aluminium rooster lamel. Het aluminium is gepoedercoat en in een antraciet kleur uitgevoerd.

Met onze glas/staal of kunststof tuinschermen zit je uit de wind en kan je toch nog genieten van je uitzicht door de glasplaten. Er is keuze uit mat glas, helder glas of met blok motief.

Een mooi en praktisch alternatief voor tuinschermen met planken/lamellen zijn natuurschermen. De natuurschermen geven je tuin een vredig en een natuurlijke uitstraling. Bij ons vind je natuurschermen van verschillende materialen zoals wilgen en kokospaneel. Je kan kiezen voor kant-en-klare natuurschermen

Hoogte en stevigheid van een tuinscherm

Vaak wordt er gekozen voor kant-en-klare tuinschermen van 180x180 cm. Je kan kiezen uit 10 verschillende breedtematen en 25 verschillende maten voor de hoogte. Daarnaast adviseren wij je om goed te kijken naar de dikte van een tuinscherm en raden we je aan om minimaal te kiezen voor een dikte van 2cm. Hoe dikker hoe steviger je tuinscherm staat.

Kleur van een tuinscherm

De kleur heeft een grote invloed op de uitstraling en sfeer in je tuin. Daarom kan je bij ons ook de kleur van je tuinscherm kiezen. Of je nu de kleur antraciet, bruin, grijsbruin, groen geïmpregneerd, naturel, wit of zwart zoekt? Wij hebben het allemaal en we hebben zelfs nog meer kleuren voor je om uit te kiezen! Kies eerst het materiaal uit van de tuinscherm, vervolgens kun je eenvoudig filteren op kleur.

Merken tuinschermen


elephant
plus
duowood
c-wood
garpro

We hebben verschillende merken tuinschermen, waaronder ook onze eigen merken Smaragd, GarPro en C-Wood. Met onze merk Smaragd hebben we zacht- en hardhouten tuinschermen. Het assortiment van GarPro bestaat alleen uit zachthouten tuinschermen. De tuinschermen van het merk C-Wood zijn onze eigen composiet tuinschermen. Daarnaast hebben we diverse soorten tuinschermen van het merk Elephant, een bekende speler in de houtwereld. Tot slot het merk Plus Danmark, is al meer dan 75 jaar een hoogwaardige Deense tuinhout producent. Als eerste exclusieve dealer in Nederland bieden wij tuinproducten aan van Plus Danmark.

Voordelig tuinschermen kopen

Voor je een tuinscherm gaat kopen is het raadzaam om dit eerst te bespreken met je buren. Een tuinscherm komt tenslotte tussen jouw tuin en die van de buren. Zo voorkom je onenigheid met de buren en het is tenslotte veel voordeliger om samen een tuinscherm te kiezen en samen te laten plaatsen. Door de grote collectie tuinschermen is er voor elk budget en elke smaak een tuinscherm beschikbaar, waarvan veel tuinschermen direct leverbaar zijn!

Eenvoudig tuinschermen plaatsen

De tuinschermen worden kant-en-klaar geleverd en zijn eenvoudig te plaatsen, alhoewel vele handen maken licht werk. Voor de plaatsing van je tuinschermen is het verstandig om naast het aantal tuinschermen na te gaan of je genoeg tuinschermpalen hebt. Maak hiervoor een werktekening met de maatvoering. Zo kun je gemakkelijk uitrekenen wat er aan materiaal nodig is. Nadat je een lijn hebt gespannen kun je beginnen met het plaatsen van de tuinpalen, dit dien je nauwkeurig te doen. Vervolgens monteer je de tuinschermen tussen de tuinpalen. Lees hier meer over hoe je in drie stappen tuinschermen plaatst.