Vaak is een trap beeldbepalend in een woning. Je komt de voordeur binnen en je wordt direct met de trap geconfronteerd. Dan wil je ook graag dat je trap er mooi uitziet en aansluit bij de rest van je interieur. Met het renoveren van je trap kun je deze aansluiting realiseren en kun je jouw trap zelfs sfeerbepalend voor je woning of kantoor laten zijn. Momenteel zijn er verschillende trends in traprenovatie waarmee je jouw trap, vaak binnen één dag, om kunt toveren tot iets moois. Daarnaast is er ook aan het praktisch nut gedacht. De toegepaste materialen zijn slijtvast en comfortabel en de trapdelen zijn gemakkelijk en veilig te plaatsen.

Zelf jouw trap renoveren

Het handige van onze traprenovatie producten is dat je hier zelf jouw trap mee kunt renoveren. De traprenovatiekits maken het renoveren erg gemakkelijk en op onze montage pagina tref je aanvullende instructies en filmpjes voor het plaatsen van de nieuwe trapdelen aan. Je kunt bijvoorbeeld een trapspin gebruiken, waarmee je gemakkelijk de maten van je trap op je nieuwe trapdelen tekent. Je kunt de delen zo heel gemakkelijk op maat maken. Door zelf je traprenovatie te doen spaar je een hoop kosten uit. Het laten plaatsen van een geheel nieuwe trap is erg prijzig en bij het uitbesteden van de renovatie van je trap komen ook de nodige kosten kijken.

Traprenovatie met vinyl

Eén van de belangrijkste trends met betrekking tot traprenovatie is de toepassing van vinyl trapdelen.Traprenovatie met vinyl heeft als groot voordeel dat de trap snel en relatief goedkoop kan worden voorzien van een nieuwe uitstraling. Het vinyl concept zorgt voor een perfecte afwerking omdat er geen zichtbare naden zijn, maar je kunt deze delen ook nog eens heel gemakkelijk plaatsen vanwege de zelfklevende laag. Je kunt de vinyl treden namelijk snijden en dus precies op maat plaatsen. Het is mogelijk om al binnen enkele uren je gehele trap bekleed te hebben.

Vinyl kent daarnaast nog enkele andere voordelen. Het is slijtvast, onderhoudsvriendelijk en zeer gemakkelijk schoon te houden. Allemaal kenmerken die bijdragen aan de veiligheid en het gebruiksgemak van je trap. Daarnaast zijn vinyl trapdelen ook nog eens relatief goedkoop.

Houten treden die je zelf kunt behandelen

Een andere trend in traprenovatie betreft treden met een eiken toplaag die je zelf verder nog kunt behandelen. Zo kun je bijvoorbeeld overzettreden en stootborden van onbehandeld eiken zelf plaatsen. Hiervoor is wel enige handigheid vereist met betrekking tot het inmeten met een trapspin, het zagen en plaatsen van de traptreden. Eenmaal geplaatst kun je de treden zelf afwerken met lak of olie in de door jouw gewenste kleur. Op die manier kun je je trap een geheel eigen look-en-feel geven en de trap naadloos op laten gaan in de stijl van jouw interieur.

Led verlichting in je trap

Een andere trend in traprenovatie betreft het aanbrengen van LED verlichting op of op naast je trap. Dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Je kunt bijvoorbeeld LED lampjes plaatsen in de leuning van de trap. Met een open trap kun je er ook voor kiezen om de LED verlichting aan de onderkant van de treden te plaatsen. Met LED verlichting kun je een unieke sfeer aan je trap en je woonruimte geven. Daarnaast is LED verlichting ook nog eens veilig en energiebesparend en hoef je vaak geen andere verlichting te voeren rondom je trap.

Traprenovatie merken

De nieuwste trends in traprenovatie vallen te realiseren met trapdelen van verschillende kwaliteitsmerken, zoals CanDo. CanDo biedt een compleet traprenovatie programma aan met laminaat, vinyl en hout. Van het merk Maëstro Steps hebben wij een groot assortiment in laminaat traprenovatie. Tot slot biedt ons eigen merk Stepwood een kwalitatief en scherp geprijsd assortiment aan in houten traprenovatie. Alle merken bieden de mogelijkheid om jouw trap een geheel nieuwe look te geven en het interieur van je woning een sfeervolle impuls.