Een open trap komt in veel huizen voor als trap van de eerste verdieping naar zolder. Vaak wordt er aan deze trap weinig tot geen moeite gestoken als het aankomt op renovatie. Deze trap is nou eenmaal gewoon een functionaliteit. Wat vaak echter vergeten wordt, is dat een nieuwe trap of een traprenovatie je gehele interieur kan veranderen in slechts één dag. Het is dus zeker wel het overwegen waard om je open trap te renoveren.

Heb jij een open trap in je woonkamer of in je hal die wel toe is aan vervanging? Ook dan is deze blog erg interessant voor jou, want alle voordelen van een open trap en de mooiste traprenovaties met de laagste prijsgarantie vind je hier.

betonlook traprenovatie open trap
 

De voordelen van een open trap

Het kan natuurlijk zijn dat je twijfelt of je jouw open trap moet vervangen voor een dichte trap, want zoals een open trap verschillende voordelen heeft, heeft het natuurlijk ook een aantal nadeel. Het grootste nadeel is dat je wat meer moet stoken om een ruimte warm te krijgen. Dit is natuurlijk wel op te lossen door een deur te plaatsen in de ruimte, maar dit is niet altijd mogelijk of mooi.

Je moet voor jezelf bepalen of de nadelen opwegen tegen de voordelen. Wij zijn een groot fan van de open trap door de volgende voordelen:

 • Een open trap laat een ruimte groter ogen
 • Meer lichtinval
 • Open trappen zijn erg gemakkelijk schoon te maken
 • Gemakkelijk en goedkoop te renoveren
 • Wanneer je over enkele jaren erachter komt dat je toch liever een dichte trap hebt, is een open trap heel makkelijk te renoveren naar een dichte trap. Van een dichte trap een open trap maken is een stuk moeilijker en zal je ook meer geld kosten.

  open trap hout

  Je open trap renoveren met overzettreden

  Er zijn twee mogelijkheden wanneer het aankomt op het renoveren van een open trap. Je kunt ervoor kiezen om zowel de bovenzijde (de kant waar je op loopt) als de onderzijde te renoveren. Hiermee creëer je meer een geheel en ziet je trap er ook schitterend uit wanneer je van beneden omhoogkijkt. Je bent hiermee vaak extra duur uit, omdat je dubbel zoveel overzettreden moet aanschaffen. De tweede optie is om alleen de bovenkant te voorzien van overzettreden. Als alternatief kun je de onderkant dan bijvoorbeeld opschuren en verven in een bijpassende kleur.

   

  Jouw open trap laten renoveren of doe je het zelf?

  Onze traprenovatiekits zijn eenvoudig zelf te monteren. Je kunt kiezen uit laminaat overzettreden, vinyl overzettreden of houten overzettreden. De populaire betonlook traprenovatie is verkrijgbaar in zowel laminaat als vinyl. Laminaat betonlook overzettreden zijn soms niet te onderscheiden van echte betonnen traprenovaties! Alle overzettreden en benodigdheden bestel je altijd met de laagste prijsgarantie, zo weet je zeker dat je nooit te veel betaald voor jouw traprenovatie.

  Heb je niet veel tijd, of simpelweg niet de zin om zelf aan de slag te gaan met je open trap? Dan is het ook mogelijk om via ons jouw traprenovatie montage te reserveren. Professionelen vakmannen van een extern klusbedrijf komen dan bij jou langs om de klus te klaren. Meer hierover lees je op onze traprenovatie met montage pagina.