Tegenwoordig wordt er veel meer gespeeld met de stijl van deuren in het interieur. We hebben het al vaker gezegd, maar de tijd van onopvallende deuren is nu écht voorbij! Van industriële zwarte binnendeuren, kamerhoge deuren, binnendeuren met glas tot houten barndeuren: alles is mogelijk en alles kan. In deze blog laten wij je dé trends van dit moment zien, zodat jij jouw interieur helemaal kunt afstemmen volgens de laatste trends!

1. Met stip op nummer één: zwarte binnendeuren

Zwarte binnendeuren zijn momenteel de meest populaire binnendeuren op de markt. In elk interieurtijdschrift en bij elke interieur-Instagrammer zie je de zwarte binnendeuren terugkomen. Vooral de zwarte binnendeuren met glas zijn enorm populair. Door de grote glazen vlakken heb je meer lichtinval in een ruimte. Hierdoor lijkt de gelijk een stuk groter. Wil je wel meer lichtinval in bijvoorbeeld je woonkamer, maar wel je privacy behouden? Dan kun je gaan voor een binnendeur met getint glas. Onze meest populaire zwarte binnendeur met glas is de Nero Legno Chiari (stomp) van het kwaliteitsmerk Austria. Wil je meer privacy? Dan is de Nero Legno Cihari Tinto (stomp) de perfecte match voor jou!

Neem ook zeker een kijkje in ons zeer ruime aanbod zwarte binnendeuren, waarin je zwarte binnendeuren van merken als Austria en Svedex vindt. Ben je specifiek op zoek naar alumium of stalen zwarte binnendeuren? Ga dan naar onze aluminium & stalen binnendeuren pagina.

zwarte binnendeur met glas
paneeldeur
kamerhoge binnendeur
 

2. Dé hardloper van dit moment: kamerhoge binnendeuren

Kamerhoge binnendeuren, ook wel eens plafondhoge binnendeuren genoemd, zijn prachtige deuren die reiken tot aan je plafond. Met een kamerhoge deur heb je dus geen bovenlicht nodig (dat stuk tussen je deur en het plafond). Alle kamerhoge binnendeuren zijn stompe binnendeuren, zodat de deur echt helemaal naadloos in het kozijn en de muur valt en je een zeer strak eindresultaat krijgt. Wanneer je nog een stalen kozijn met opdekdeur hebt en je deze wilt vervangen, is een kamerhoge binnendeur een zeer goede oplossing. Er zijn verschillende soorten kamerhoge binnendeuren: tijdloze witte kamerhoge deuren, moderne kamerhoge binnendeuren met glas en zelfs geheel zwarte kamerhoge deuren.

In ons assortiment heb je de keuze uit verschillende soorten kamerhoge deuren van het merk Austria. Je hebt de keuze uit vier verschillende maten: 240cm, 250cm, 260cm en 270cm. Alle kamerhoge deuren zijn aan de boven- of onderkant in te korten, zodat je jouw kamerhoge binnendeur precies passend kunt monteren! Wanneer je een kamerhoge deur wilt gaan plaatsen, heb je ook nog bijpassende kozijnen nodig. De perfecte kozijnen voor jouw kamerhoge deur vind je tussen de inbouwkozijnen van Austria.

3. Afgelakte binnendeuren: afhang klaar!

Veel deuren worden voorgelakt of gegrond geleverd. Je dient de deuren dan zelf nog af te lakken, zodat ze helemaal klaar voor gebruik zijn. Alle deuren van Svedex worden standaard afgelakt bij je geleverd. Dit houdt in dat de deuren helemaal klaar zijn voor gebruik en je ze dus direct kunt afhangen! Veruit het meest populaire model is de Svedex binnendeur superlak vlak, die als stompe en opdek deur verkrijgbaar is. Deze prachtige vlakke binnendeur is tijdloos en past perfect bij elk interieur. Wanneer je voor deze binnendeur gaat, kun je de specificaties helemaal zelf bepalen. De deur wordt speciaal voor jou gemaakt en is dus echt een perfecte match.

Neem ook zeker een kijkje tussen alle binnendeuren van het topmerk Svedex. In het grote aanbod van Svedex vind je onder andere lijndeuren, binnendeuren met glas en paneeldeuren.

4. Lijndeuren: eigentijds en speels

In ons assortiment vind je meer dan 60 verschillende soorten lijndeuren van Austria en Svedex. Ongetwijfeld vind je bij ons dus een lijndeur die perfecte past bij jouw wensen en smaak. De meeste lijndeuren zijn ook beschikbaar om te gebruiken als schuifdeur. Ga je voor een lijndeur met verticale of horizontale lijnen? Hou je het rustig met rechte lijnen, of wil je juist voor een deur met een lekker speels effect gaan met schuine lijnen? Onze meest populaire én meest verkochte lijndeur is de VF01 van Austria. Dit is een mooie witte binnendeur met vier verticale lijnen en is verkrijgbaar als zowel stomp- als opdekdeur. Is dit model het niet helemaal voor jou? Neem dan een kijkje in ons gehele assortiment lijndeuren!

5. De paneeldeur blijft altijd populair

De paneeldeur bestaat al sinds begin vorige eeuw, maar is zeker niet weg te denken uit veel interieurs. Een paneeldeur is een deur die bestaat uit verschillende vlakken en alleen daardoor al zijn er enorm veel verschillende mogelijkheden als het aankomt op dit type deur. In ons assortiment vind je enorm veel verschillende paneeldeuren, van totaal zwarte paneeldeuren tot klassiek witte paneeldeuren. Ons meest verkochte model is de Dahl binnendeur uit de Svenska serie van Austria. Dit is een prachtige paneeldeur met vier grote glazen vlakken en heeft een tijdloze en luxe uitstraling. Door het ontbreken van glaslatten, heeft de deur aan beide zijden precies dezelfde uitstraling!

Uiteraard kun je ook bij alle Austria binnendeuren de specificaties naar wens invullen, zodat de perfecte deur bij jou afgeleverd wordt. Austria binnendeuren worden hoogwaardig voorgelakt bij je afgeleverd. Je kunt de deuren zelf nog aflakken.

Meer toppers buiten de top vijf binnendeuren

Het was bijna onmogelijk om een top vijf samen te stellen. Er is nu eenmaal zoveel keuze en het uitzoeken van een deur blijft ook altijd een kwestie van smaak en persoonlijke wensen. Zo vallen de barndeuren nét buiten de top vijf, maar zijn ze het ook zeker waard om te vermelden. Van origine werden barndeuren ook wel staldeuren genoemd. Barndeuren zijn echter de iets modernere versie van de authentieke staldeuren. Onze barndeuren zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en soorten. Zo kun je kiezen voor een mooie onbehandelde eiken barndeur, een wit voorgelakte barndeur of zelfs een zwart behandelde barndeur. Barndeuren zijn perfect te gebruiken als schuifdeur, dus neem ook zeker een kijkje bij onze schuifdeursystemen. Veel van onze lijndeuren, paneeldeuren en aluminium & stalen deuren zijn ook perfect te gebruiken als schuifdeur.

Last but not least: een van onze persoonlijke favorieten, de binnendeuren met kozijn. Dit zijn kant-en-klare binnendeur met kozijn combinaties en met deze combinaties komt er een einde aan alle losse onderdelen. De deur wordt dus geleverd inclusief voor gemonteerd kozijn. Het enige dat jij hoeft te doen is het kozijn in de wand plaatsen en het deurbeslag en slotkast plaatsen, makkelijker kan toch niet?!

Wil je graag jouw favoriete binnendeur(en) in het echt zien voordat je deze aanschaft? Begrijpelijk! We heten je graag welkom in onze showroom in Vianen. Onze experts staan uiteraard voor je klaar om je te voorzien van passend advies.