Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Laminaat, vinyl of houten traprenovatie?

Je trap gemakkelijk en snel een totaal nieuwe look geven? Dat kan met de producten van HomingXL. Je zal zien dat de ruimte waar de trap zich bevindt vaak een plek is welke wat over het hoofd wordt gezien. Juist wanneer je de trap en gang aanpakt geeft dit bij binnenkomst van de woning een geheel nieuw elan.

HomingXL levert diverse producten om jouw trap die compleet nieuwe uitstraling te geven. Traprenovatie zijn leverbaar in de onderstaande materialen:

Betonlook traprenovatie
 

De producten voor een traprenovatie in laminaat, eiken of vinyl hebben wij van verschillende merken. Zo heeft CanDo producten voor zowel laminaat, eiken als vinyl traprenovatie. Maëstro Steps heeft producten voor een laminaat traprenovatie en Stepwood levert producten voor een traprenovatie met eiken treden. Behalve de treden hebben wij uiteraard ook de nodige accessoires om de complete klus te kunnen afronden. Losse trapneus profielen voor de overgang naar overloop, onderhoudsolie voor de houten treden en lijm voor het vastzetten van de laminaat en houten overzet treden.

Laminaat traprenovatie

Zoals bij veel keuzes, is het afhankelijk van je eigen wensen en de huidige situatie. Voor laminaat traprenovatie heb je de keus uit de meeste kleuren, dus voor ieder wat wils. Nadat je deze laminaat treden en stootborden hebt geplaatst is het direct klaar en hoef je - net zoals bij een laminaat vloer - niet te behandelen of te verven. Een nadeel van een laminaat trap is dat deze wat gladder is dan vinyl of eiken toplaag zonder antislipstrip. Hiervoor zijn anti-slipstrips de oplossing.

De overzettreden van CanDo zijn leverbaar in diverse kleuren. Het assortiment leent zich bij uitstek voor een doe-het-zelver. Bestel de treden, stootborden en afwerklijsten. Om eventuele uitstekende delen van de trede af te werken bestel je de kantenband.

Naast het assortiment van CanDo verkopen wij ook laminaat treden van Maëstro Steps. De laminaat treden van Maëstro Steps zitten per trede verpakt en zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Door middel van de montage kit en een fijn getande zaag kan je de laminaat traprenovatie plaatsen. Voor de treden op de overloop heeft Maëstro Steps een uitloop profiel in het assortiment. Een kleine kier kan je tot slot gemakkelijk wegwerken met de afdichtingskit.

Wil jij een nieuwe trap die helemaal bij de laatste woontrends past? Ga dan voor een prachtige traprenovatie betonlook. Betonlook overzettreden zijn namelijk dé trend van dit jaar en zal je de komende tijd steeds vaker terug zien. De betonlook traprenovatie is beschikbaar in verschillende kleuren, zoals betonlook antraciet overzettreden en lichtgrijze betonlook traptreden. Wanneer je voor een betonlook traprenovatie gaat, heb je de keuze uit een vinyl traprenovatie betonlook of een laminaat traprenovatie betonlook.

Houten traprenovatie

Houten traprenovatie lijkt erg op laminaat traptreden. De overzettrede en de bijbehorende 'neus' bestaat uit een stevig geheel die je op maat dient te zagen. Bij een houten traprenovatie zit reeds een rubberen antislip strip ingebouwd. De toplaag is naturel eiken, dus je kan naar eigen inzicht in een bepaalde kleur oliën. Omdat het écht hout is, hebben deze traptreden het meeste karakter. Wij leveren eiken houten treden van Stepwood en CanDo. Het programma van Stepwood is echt compleet met stootborden, afwerklijsten, fineer voor het bekleden van een open trap en een professionele trapspin. De overzettreden van Stepwood zijn voorzien van een toplaag van maar liefst 4 mm dik, deze is verlijmd op een multiplex van 12 mm dik. Wanneer je een open trap wilt bekleden dan kies je voor Stepwood. Voor het renoveren van een dichte trap kan je kiezen voor Stepwood of voor treden van CanDo.

Houten overzettreden HomingXL
Houten overzettreden HomingXL
Traprenovatie bij HomingXL
Houten overzettreden HomingXL nabij Utrecht
 

Naast het assortiment van Stepwood leveren wij ook Cando eiken houten treden. Deze treden zijn voorzien van een eiken houten toplaag van 1 mm. De toplaag is verlijmd op een basisplaat van MDF. Uiteraard kan je ook bij CanDo bijbehorende artikelen bestellen om de trap een compleet nieuwe look te geven. Bijvoorbeeld de stootborden of de afwerklijst voor de overgang van trap naar overloop. De treden van hout zijn voorzien van een antislip strip. Dit voorkomt dat je bij het belopen van de trap kan uitglijden.

Vinyl traprenovatie

Dan is er ook nog een vinyl traprenovatie. Het materiaal vinyl is zeer stroef en dus veilig, zeker in vergelijking met een laminaat traptrede, tevens meer geluiddempend. Als eerste hebben we de CanDo traprenovatie, deze heeft een aantal voordelen ten opzichte van de laminaat- en eiken toplaag treden. Omdat dit zelfklevende vinyl plakken zijn, die een paar millimeter dik zijn, snij je deze eenvoudig op maat met een Stanley-mes en plak je die zo op je huidige trap. Je moet wel altijd gebruik maken van een aluminium neusprofiel, om de overgang te maken van de bovenzijde naar de kopse kant van een traptrede. Is de oppervlakte van je huidige trap niet helemaal vlak (bijvoorbeeld deuken of bobbels) dan zie je dat nog steeds als je daar de vinyl traprenovatie overheen plakt. De treden zijn leverbaar in de kleuren blond eiken en zilvergrijs eiken. Daarnaast hebben wij exclusief in ons assortiment Stepwood vinyl traprenovatie. De traptrede en neus bestaat uit een stuk, dus dit zorgt voor een strakke afwerking. Omdat het vinyl geplakt zit op een multiplex onderplaat, kan je deze ook verwerken op een trap met oneffenheden. Zeer populair zijn de betonlook kleuren van Stepwood.


Zelf trap renoveren of je trap laten renoveren?

Het renoveren van een trap is voor klussers zonder ervaring ook gemakkelijk te doen. Op onze doe-het-zelf tips voor traprenovatie pagina, vind je uitgebreide montage video's die jou helpen bij het leggen van een perfecte traprenovatie. Weet jij van jezelf dat je twee linkerhanden hebt, of heb je simpelweg geen tijd of geen zin om zelf aan de slag te gaan met het bekleden van je trap? Dan kun je via HomingXL jouw traprenovatie reserveren. Meer informatie over onder andere de kosten van je traprenovatie uit laten besteden lees je op onze traprenovatie montage pagina pagina.