Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Algemene informatie Elephant Composiet

Composiet, ook wel WPC of HKC genoemd, is samengesteld uit een combinatie van houtvezels en kunststof. Holle composiet vlonderplanken van Elephant zijn:

  • Water- en vochtbestendig
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Duurzaam
  • Zeer eenvoudig te monteren

Elephant Vlonderplanken composiet

  • Elephant composiet holle vlonderplanken zijn 1-zijdig geprofileerd en 1-zijdig vlak geborsteld, waardoor je zelf kan bepalen welke oppervlakte je boven legt.
  • Composiet onderregels van Elephant zijn universeel toepasbaar als onderconstructie alsmede als kantafwerking.
  • De holle composiet vlonderplanken van Elephant worden bevestigt met de speciale Elephant clips.

Bekijk ons complete aanbod in holle composiet vlonderplanken van Elephant.

Montage holle composiet vlonderplanken van Elephant

Het heeft de voorkeur om de Elephant vlonderplanken op een verharde ondergrond te plaatsen. Wanneer je de composiet vlonderplanken direct op de tuingrond wilt toepassen, maak dan gebruik van stoeptegels om daarop vervolgens de onderregels te plaatsen. De tegels dienen dan als fundering (zie afbeelding 1).

Maak de grond gelijk alvorens de stoeptegels te plaatsen. Verwijder eventueel onkruid en plaats een anti worteldoek wanneer je wilt voorkomen dat er later nieuw onkruid tussen de holle composiet vlonderplanken gaat groeien. Rondom de Elephant terrasdelen en de onderregels dient er minimaal 3 cm vrij worden gehouden van muren, schuttingen of andere obstakels. Om de lengtewerking door invloed van wisselende temperaturen van de composiet delen op te kunnen vangen, dien je bij toepassing van meerdere delen in de lengterichting van het terras tussen de kopse einden een opening te houden van circa 1 cm. Gebruik bij het zagen van de vlonderplanken telkens een zaagblad met fijne tand.Stap 1

Leg de onderregels plat met telkens een maximum van 30 cm van elkaar (zie afbeelding 6). Zorg ervoor dat het terras in de lengterichting van de composiet terrasplanken iets afloopt onder een lichte hellingshoek van circa 1 cm per strekkende meter. Dit zorgt ervoor dat regenwater van het terras afvloeit. Aan het begin en einde telkens twee balken op een hartafstand van 18 cm aanbrengen.TIP: Houdt de composiet terrasdelen 2-3 cm langer. Na de installatie loop je planken na met een cirkelzaag om ze van de juiste lengte te voorzien, alvorens je de afwerkprofielen monteert. Dit geeft een extra strakke afwerking als resultaat.

Stap 2

Plaats tegen het begin van de onderregels (A-horizontaal) een afwerkprofiel (A-verticaal), zoals op afbeelding 2 is te zien. Onderregels worden op de afbeeldingen als een A weergegeven. Zaag het afwerkprofiel in een ‘vals’ verstek, zoals te zien is op afbeelding 7 en 8. Het is belangrijk dat het volgens de tekeningen op afbeelding 7 en 8 gebeurt, zodat je nadien het afwerkprofiel aan de kopse kant kan aansluiten. Volg bij het aansluiten van het afwerkprofiel aan de kopse kant ook uitsluitend de tekening op afbeelding 7 en 8.Stap 3

Je bent nu klaar om het eerste terrasdeel (B op de afbeeldingen) te plaatsen. Belangrijk bij het plaatsen van de composiet holle vlonderplank is dat de messing van het afwerkprofiel en de groef van de holle vlonderplank goed in elkaar vallen en aansluiten. Schroef vervolgens het afwerkprofiel om de 40 cm vast aan de vlonderplank met de bijgeleverde lange schroeven (RVS schroeven) in de daartoe aangegeven v-groefjes. Houd rekening bij het aanbrengen van de schroeven op de kracht van je schroefmachine! Handig hierbij is de tekening op afbeelding 3, om te zien hoe diep je kan gaan met de schroefmachine. TIP: Om extra stevigheid te creëren, kan je de horizontale onderbalken met hoekijzers vastschroeven op het verticale afwerkprofiel, zoals te zien is op afbeelding 9.Stap 4

Wanneer je het eerste deel van je nieuwe composiet terrasplanken hebt geplaatst, dan ga je verder met de clips (C op de afbeeldingen). Plaats op elke onderregel in de groef van de holle composiet terrasplank een bevestigingsclip. Zorg dat de bevestigingsclips goed aansluiten en schroef deze vervolgens vast op de onderregels met de bijgeleverde korte schroeven (zie afbeelding 4).

Wanneer je de bevestigingsclips hebt aangebracht, kan je verder gaan om de volgende rij composiet terrasplanken aan te brengen. Herhaal bovenstaande stappen waar nodig om tot de gewenste omvang van jouw Elephant vlonderterras te komen. Wanneer je het complete vlonderterras hebt gemonteerd, kan je de schroeven en bevestigingsclips verder aandraaien. Let hierbij weer op de kracht van de schroefmachine.Stap 5

Na het laatste Elephant composiet terrasdeel eindig je met een afwerkprofiel (A-verticaal) aan zowel de kopse kant als aan de langszijde. Zaag het aan te sluiten profiel aan de langszijde in een ‘vals’ verstek. LET OP: Ga te werk zoals op afbeelding 7 en 8 is te zien, om nadien het afwerkprofiel aan de kopse kant goed aan te kunnen sluiten. Let tevens goed op dat de onderregels (A-Horizontaal) op de juiste lengte zijn gekort, zodat het terrasdeel iets oversteekt (circa 8 mm) en het afwerkprofiel goed kan aansluiten (zie afbeelding 5). Schroef daarna het afwerkprofiel om de 40 cm vast aan het Elephant terrasdeel met de bijgeleverde lange schroeven in de aangegeven v-groefjes (zie afbeelding 5).

TIP: Je kan een extra strakke en stevige bevestiging van het afwerkprofiel bereiken wanneer je haaks tegen de kopse einden van de onderregel nog een onderregel monteert. Hierbij gebruikmakend van de hoekijzers zoals bij stap 3 is beschreven. In dat geval moeten de onderregels 50 + 8 = 58 mm korter te worden gehouden dan het einde van het terrasdeel. Na plaatsing van het laatste Elephant terrasdeel kan dan het afwerkprofiel goed worden vastgezet (zie afbeelding 10).Het volgende is belangrijk vóórdat het afwerkprofiel aan de kopse kant wordt bevestigd.

  • Zorg dat je het profiel draait ten opzichte van het profiel aan de langszijde alvorens je gaat zagen (afbeelding 6).
  • Zaag daarna volgens afbeelding 7 en 8 het aan te sluiten afwerkprofiel voor de kopse kant in een ‘vals’ verstek.
  • Schroef vervolgens het afwerkprofiel om de 40 cm vast aan de onderliggende onderregel met de bijgeleverde lange schroeven in het daartoe aangegeven v-groefje (afbeelding 6).

De Elephant holle composiet terrasdelen zijn éénzijdig geprofileerd en éénzijdig vlak geborsteld. Hierdoor kan je zelf kiezen welke zijde je boven plaatst. De terrasdelen zijn geschikt voor gebruik als terrasdeel onder normale omstandigheden, mits de leginstructies in acht worden genomen. De terrasdelen zijn niet voor dragende constructies. Tevens dien je de planken vlak op te slaan om vervorming te voorkomen.

Reclamatie holle composiet vlonderplanken van Elephant

De garantie op holle composiet vlonderplanken van Elephant bedraagt 10 jaar bij normaal gebruik en met inachtneming van montage instructies. De producent kan kiezen tussen herstel, vervanging of vergoeding van ten hoogste de factuurwaarde van het (deel van het) product: vergoeding jaar 0 tot 2 100%; 2 tot 3 80%; 3 tot 4 70%; 4 tot 5 60%; 5 tot 6 50%; 6 tot 7 40%; 7 tot 8 30%; 8 tot 9 20%; 9 tot 10 10%; meer dan 10 jaar dan geen vergoeding.

Hierbij geldt dat Elephant WPC kleurvast is, behoudens kleurveranderingen door UV- straling, weersinvloeden en/of vuilaanslag. Reclameren is niet mogelijk bij gebruikt, bewerkt en/ of verwerkt materiaal waarop productiefouten waarneembaar zijn en/of indien het materiaal oneigenlijk of foutief is toegepast.