Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Scharnieren en schuifdeursystemen

Ben je op zoek naar scharnieren of schuifdeursystemen voor je binnendeur? Voor de montage van een draaideur voor binnen kun je gebruik maken van verschillende scharnieren. In ons ruime assortiment deurscharnieren, vind je ongetwijfeld wat je zoekt. Ben je op zoek naar scharnieren voor een stompe deur? Kies dan voor verdekte scharnieren of kogellagerscharnieren. Voor een opdekdeur heb je altijd paumelles nodig. Ga voor alle soorten scharnieren en welke het beste bij jouw deur passen naar onze uitgebreide scharnieren uitleg. Wil je van jouw binnendeur een schuifdeur maken en zo meer ruimte creëren? Of heb je de perfecte barn deur gevonden welke je graag als schuifdeur wil gebruiken? Dan vind je bij ons de mooiste schuifdeursystemen. En dit allemaal tegen de laagste prijsgarantie!

39 resultaten
  1. 1
  2. 2

39 resultaten
  1. 1
  2. 2

Scharnieren passend maken bij je binnendeur

Je zou het in eerste instantie misschien niet denken, maar welke scharnieren je bestelt bij je deur, heeft een hele grote invloed op de afwerking en het uiterlijk van je deur. Wanneer je bijvoorbeeld een zwarte deur bestelt (of al in huis hebt) is het ook het mooist om zwarte scharnieren te gebruiken. Zo wordt het een geheel en passen de scharnieren goed bij de deur. Er zijn echter enkele verschillende scharnieren. Kogellagerscharnieren zijn scharnieren die geschikt zijn voor verschillende type deuren. De lagers zorgen ervoor dat je geen ijzer op ijzer hebt draaien en hebben een veel langere levensduur ten opzichte van traditionele scharnieren en hebben ook een betere functionaliteit. Traditionele scharnieren gaan ongeveer 20.000 handelingen mee, terwijl kogellagerscharnieren ongeveer 250.000 handelingen mee gaan. Daarnaast heb je ook nog verdekte scharnieren. Deze scharnieren kun je alleen gebruiken wanneer je een stompe deur hebt. De naam zegt het al: verdekte scharnieren zie je niet zitten aan de buitenkant. Zo oogt je stompe binnendeur nóg fraaier.

Voor opdekdeuren gebruik je alléén paumelle scharnieren. Je hebt inboorpaumelle en kogelstiftpaumelle. Voor je binnendeur gebruik je echter altijd inboorpaumelle. De inboorpaumelle wordt ingeboord in deur en kozijn.

Maak van je gewone deur een schuifdeur met onze schuifdeursystemen

Een schuifdeur is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een nieuwe binnendeur gaat uitkiezen voor in je woning. Wat veel mensen niet weten, is dat een schuifdeur ten opzichte van een gewone deur, meerdere pluspunten heeft. Niet alleen geeft een schuifdeur een uniek karakter aan de ruimtes waar je de deur plaatst, maar je creëert ook nog eens extra ruimte in je huis. Op HomingXL vind je natuurlijk schuifdeursystemen van het HomingXL merk, maar ook van het Nederlandse merk Austria. Laat je verrassen door ons ruime aanbod schuifdeursystemen en geef je interieur een boost met een prachtige schuifdeur!