Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Houten Louvre schutting

Schuine lamellen gecombineerd met luxe hout, dat is waar de Louvre schutting voor staat. Deze schuttingen en tuinschermen hebben een unieke uitstraling die vooral doet denken aan Zuid-Europese tuinen. Met de Louvre schutting voeg je dan ook direct een Mediterrane tint aan jouw tuin toe.

Met de Louvre schutting ervaar je ideale bescherming tegen de zon. Je kunt er ook voor kiezen om de schutting zo te installeren dat je op bepaalde momenten toch zon in de tuin hebt. De Louvre tuinschermen zijn te vergelijken met lamellen die binnenshuis tegen de zon beschermen, maar lamellen in de schutting kunnen niet gedraaid worden. Hiermee behoudt de Louvre schutting de ideale stevigheid die nodig is om bestand te zijn tegen het Nederlandse weer.

Wil je meer informatie over:

7 resultaten

7 resultaten

Louvre schutting: het verschil tussen zachthout en hardhout

Kies uit een ruim assortiment aan Louvre schuttingen en tuinschermen, variërend in kleur en afmetingen. Zo kies je altijd schuttingen die helemaal bij de rest van jouw stijl aansluiten. Binnen het assortiment kun je kiezen uit zachthout en hardhout. Het soort hout beschrijft de boomsoort waar dit hout vandaan komt. Hardhout schuttingen gaan over het algemeen langer mee dan zachthout schuttingen. Je hebt bij zowel zachthout als hardhout te maken met Louvre schuttingen die jaren meegaan en tegen een stootje kunnen. De gemiddelde levensduur van de schuttingen en tuinschermen bedraagt 10 tot 25 jaar. Dit is afhankelijk van de houtsoort, de behandeling van het hout en hoe goed je het materiaal onderhoudt. Om de Louvre schermen goed te onderhouden hebben wij olie en beits welke je daarbij kunnen helpen.

Louvre tuinschermen en schuttingen monteren

Voor het monteren van de Louvre schuttingen heb je palen van minimaal 7 x 7 cm nodig. Dit biedt voldoende stevigheid voor het gewicht van de schuttingdelen. Houd bij het bestellen van de Louvre schutting rekening met de ruimte tussen de palen en de schuttingdelen, zodat jij altijd de juiste afmetingen bestelt.

Ben je benieuwd naar ons assortiment in Louvre schuttingen? Kom dan langs in onze showroom in Vianen (Utrecht). Bekijk de tuinschermen in het echt en vraag onze tuin experts om advies. Zij staan je graag bij om advies en tips te geven over jouw Louvre schuttingen of andere tuin producten.