Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Houten vlondertegels

Kies jouw stijl

 • Hardhouten
  vlondertegels

 • Zachthout
  /naaldhout

 • XL grote
  vlondertegels

 

Lees meer over...

 • Hardhout of zachthout?

 • Houten terras
  leggen

 • Houten terras
  onderhouden

 • Wat heb ik
  nodig?

 • Vragen & tips

 • Vlondermontage
  uitbesteden?

 

5 resultaten

5 resultaten

HomingXL heeft een groot aanbod in houten tegels. Deze houten vlondertegels zijn beschikbaar in zowel hardhout en geïmpregneerde, naaldhouten terrastegels. Uiteraard leveren wij deze houten tegels tegen de scherpste prijzen desgewenst thuis bij je af. De houten tegels hebben afmetingen van 30 x 30 cm, 50 x 50 cm, 75 x 120 cm en er zijn zelfs houten terrastegels in de afmeting 100 x 100 cm leverbaar. Houten tegels worden in de tuin toegepast om een terras te maken of een looppad. Door de afmeting zijn houten vlondertegels ook gemakkelijk te gebruiken voor op het balkon of dakterras. Je ziet het, voor elke oplossing heeft HomingXL de juiste houten terrastegel in het assortiment!

Wil je meer informatie over:

Het leggen van houten tegels

Wanneer je de houten tegels gaat leggen, denk dan aan de juiste onderconstructie hiervoor. Het voordeel van houten vlondertegels is dat deze zich gezien het formaat gemakkelijk en snel laten leggen. Ondanks dat de houten tegels soms los op een ondergrond van beton worden gelegd (met gebruik van granulaat tegels), is montage op een regelwerk de juiste legmethode. Plaats onder de onderbalken eventueel een worteldoek en schroef de houten tegels vervolgens op de regels met torx schroeven van 5 x 40 mm, let op dat je ze wel voorboord. Kijk voor het leggen van de houten tegels en de onderconstructie naar de leginstructie!

Voordelen van houten terrastegels

Behalve de natuurlijke en warme uitstraling van houten tegels voelen de houten tegels warm aan. Door het formaat zijn ze gemakkelijk te verwerken en zijn ze niet zo zwaar in vergelijk met bijvoorbeeld betonnen stenen. Door de houten vlondertegels jaarlijks opnieuw in de olie te zetten zorg je dat je terras of balkon er steeds als nieuw uitziet. Het laat zich ook gemakkelijk verwerken en het vervangen van een houten tegel is ook een fluitje van een cent. Voor hardhouten vlondertegels en geïmpregneerde terrastegels ben je bij HomingXL dus aan het juiste adres. Mocht je de houten tegels graag eens in het echt zien en beoordelen? Komt dan naar onze showroom in Vianen (Utrecht).