Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Lariks Douglas Palen

Gebruik Douglas palen om een nieuwe tuinconstructie samen te stellen. Het plaatsen van de basis van veranda’s en overkappingen moet op de juiste manier worden uitgevoerd. Met de Douglas palen van HomingXL ben je verzekerd van een milieuvriendelijk en stevig resultaat, en kun je de kosten laag houden. Het hout is veelal FSC-gecertificeerd, waardoor je gegarandeerd hout uit duurzaam beheerde bossen kunt gebruiken. Je kunt het hout met houtbeits behandelen om de levensduur van het hout te verlengen.

Voor alle Douglas palen uit ons assortiment geldt een duurzaamheidsklasse 3, wat inhoudt dat jouw palen 10 tot 15 jaar meegaan. Door Douglas palen in jouw tuin te gebruiken, zorg je voor een unieke uitstraling en een perfect eindresultaat. En dankzij de snelle levering van HomingXL heb jij de Douglas palen al binnen enkele dagen in huis.

Wil je meer informatie over:

7 resultaten

7 resultaten

Het hout van Douglas palen

Douglashout komt voornamelijk uit bossen in West-Europa. Het hout dat voor de Douglas palen wordt gebruikt gaat van nature lang mee en hoeft daarom niet persé te worden behandeld. De duurzaamheid van het materiaal is onder andere terug te zien in de sterkte van het Douglashout. Dankzij deze eigenschappen en lange levensduur van Douglas palen kun je deze in een groot aantal omstandigheden en voor verschillende constructies gebruiken, waaronder veranda’s, pergola’s, overkappingen en een aanbouw.

Het gebruik van de Douglas paal

Indien je een of meerdere Douglas palen in jouw tuin wilt aanbrengen, is het van belang om vooraf al gaten in de grond te graven. Maak gebruik van paalhouders om de Douglas paal stevig in de grond te bevestigen. Kies je voor een zwaardere paal om de constructie te versterken? Dan kun je deze ook met beton of met behulp van een betonpoer vastzetten. Breng vooraf altijd een laagje houtbeits aan op het deel van de Douglas paal dat de grond in gaat. Hiermee bescherm je de Douglas palen tegen vocht en voorkom je dat er houtrot kan ontstaan. Ben je van plan meerdere Douglas palen te plaatsen? Gebruik dan een lijntje om de palen allen op dezelfde hoogte te krijgen.

Kies uit palen van verschillende afmetingen, waaronder 12x12cm en 15x15cm. Wil je de palen eerst zien voordat jij deze bestelt? Dan ben je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 welkom in onze showroom.