Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Vlonderplanken Geïmpregneerd

De geïmpregneerde vlonderplanken uit het assortiment van HomingXL zijn behandeld voor buitengebruik. Doordat de terrasplanken van (Vuren)hout worden geïmpregneerd gaan deze tussen de 10 en 15 jaar mee. De planken zijn voorzien van een grove ribbel en een gladde zijde. Je kan zelf kiezen met welke profilering je wilt gaan werken. De geïmpregneerde vlonderplanken hebben vaak een dikte van 28 mm en een breedte van 145 mm. De terrasplanken zijn leverbaar in een groene of bruine geïmpregneerde kleur. Via onze website bestel je jouw geïmpregneerde terrasplanken gemakkelijk en snel. Mocht je de geïmpregneerde vlonderplanken in het echt willen zien, dan ben je van harte welkom in onze showroom in Vianen (Utrecht). Hier staan onze tuin specialisten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Wil je meer informatie over:

2 resultaten

2 resultaten

Voordelen geïmpregneerde vlonderplanken

De geïmpregneerde terrasplanken zijn een stuk voordeliger dan hardhouten vlonderplanken. Doordat de vlonderplanken reeds zijn geïmpregneerd kan je deze direct verwerken tijdens jouw klus en is het niet nodig om deze, nadat ze zijn verwerkt, nog in de olie te zetten. Je bent dus snel klaar met het aanleggen van je terras. Doordat geïmpregneerde vlonderplanken van zachthout zijn gemaakt, is voorboren niet nodig. Bij hardhouten vlonderplanken moet je dit wel altijd doen.

Wat heb je allemaal nodig voor jouw geïmpregneerde vlonder?

Om een stevige vlonder te maken gebruik je geïmpregneerde vlonderplanken van tenminste 25 mm dikte. Gebruik houten regels als onderconstructie die je maximaal om de 40 cm plaatst. Bij Vuren en Grenen geïmpregneerde vlonderplanken adviseren wij 1 cm tussenruimte te houden tussen de vlonderplanken. Zorg dat de regels op rubber tegeltjes komen te liggen of plaats bij voorkeur de 45 x 70 mm regels op 6 x 6 x 100 cm piketpalen. Zo heb je de beste onderconstructie en kan deze goed ventileren, waardoor je fundering geen last heeft van vocht. De houten onderbalken en bevestigingsmaterialen kan je uiteraard gemakkelijk mee bestellen met je geïmpregneerde vlonderplanken. Denk ook aan zaken zoals een anti worteldoek, vlonder verlichting en een schoonmaakset om na het plaatsen van je houten terrasplanken, je terras goed schoon te maken. Een houten terras aanleggen is met de juiste leginstructie prima zelf te doen.