Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Sloten en deuraccessoires

Zoek je net even iets anders dan enkel simpel deurbeslag? Waarschijnlijk vind je het hier bij onze deur accessoires. Met deze deur accessoires maak je je klus helemaal af. Zo vind je hier een uiteenlopend aanbod aan producten voor de montage van de binnendeuren zoals slotklossen en montagesets. Om openslaande deuren af te sluiten hebben we diverse espagnolets. Ook deur accessoires voor de afwerking vind je op deze pagina. Wil je nog eens al onze binnendeuren zien? Klik dan op de link.

Onze deur accessoires bevatten de volgende producten:

40 resultaten
  1. 1
  2. 2

40 resultaten
  1. 1
  2. 2

Montagesets

Voor het monteren van Svedex stompe deuren kan een montageset goed van pas komen. Hierin vind je alles wat je nodig hebt voor het afhangen van een Svedex binnendeuren. Deze sets bevatten de scharnieren en schroeven, een handige handleiding en een potje verf om de deur na afhangen eventueel bij te werken.

Voor opdekdeuren gebruik je alléén paumelle scharnieren. Je hebt inboorpaumelle en kogelstiftpaumelle. Voor je binnendeur gebruik je echter altijd inboorpaumelle. De inboorpaumelle wordt ingeboord in deur en kozijn.

Sloten voor je binnendeur

Er zijn veel verschillende sloten voor een deur. Misschien raak je het overzicht wel eens kwijt tussen alle namen. Om je keuze gemakkelijker te maken, geven we je een korte uitleg over de verschillende sloten. Voor de meeste binnendeuren voldoet een loopslot. Dit is een slot zonder sleutel en heeft alleen een deurklink. Een vrij-bezet slot gebruik je alleen voor de wc. Een kastslot is een slot zonder klink. Je hebt dus alleen een slot met een sleutel. Dan heb je een dag- en nachtslot, dit slot wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld voorraadkasten. Het verschil tussen een dag- en nachtslot en een kastslot is dat er bij een kastslot geen klink bij zit. Dan heb je ook nog het standaard cilinderslot, dit is een cilinderslot met deurklink. Een rolslot zien we minder vaak. Een rolslot is een slot met een balletje, deze wordt gebruikt bij deurgrepen. Als laatste, maar zeker niet de minste: het magneetsloten. Met een magneetslot kun je een deur geruisloos sluiten en de dagschoot schiet door middel van een magneet weer terug in de sluitplaat. Je hoeft de klink dus niet te gebruiken om een binnendeur zachtjes te sluiten.

Openslaande deuren afsluiten met espagnolets

Voor het afsluiten van openslaande deuren zijn er espagnolets in allerlei soorten en stijlen. Zo kun je kiezen voor een pompespagnolet, deze opent en sluit de deur met een op- en neerwaartse beweging. De krukespagnolet opent en sluit de deur met een draaiende beweging. Deze zijn in verschillende stijlen te krijgen: van klassiek en nostalgisch tot modern en tijdloos.