Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Bankirai Hout

Bankirai is een houtsoort afkomstig uit voornamelijk Zuidoost-Azië en is binnen de hardhout soorten een bekende naam. Het hout wordt verwerkt in vele producten. Bankirai hout is redelijk te bewerken, echter bij schroeven, draadnagels of andere bevestigingsmiddelen dien je wel eerst voor te boren. Lijmen met Bankirai hout gaat slecht en raden wij dan ook niet aan. Wanneer het Bankirai hout een FSC keurmerk heeft, wordt daarmee aangeduid dat het hout afkomstig is uit bossen met een verantwoord bosbeheer. Bankirai hout heeft een hoge duurzaamheid, wat het geschikt maakt voor tal van toepassingen. Bankirai heeft een geelbruine kleur, echter door invloeden van regen en zon kan het verkleuren naar grijsbruin. Om dit tegen te gaan kan je gebruik maken van Bankirai olie (hardhoutolie), welke de verkleuring tegengaat.

Bankirai hout toepassingen

Zoals gezegd leent Bankirai hout zich goed voor buitentoepassingen. HomingXL heeft ook tal van producten welke van Bankirai hout zijn gemaakt. Zo hebben wij tal van losse vlonderplanken en totaalpakketten van vlonderplanken. Deze Bankirai vlonderplanken zijn er in verschillende lengtes en breedtes. Tevens kan je kiezen uit verschillende oppervlakten, zoals een grove ribbel, fijne ribbel of een v-groef. Heb je in plaats van een plank liever een tegel van Bankirai hout? Ook dan biedt HomingXL genoeg keuze. Om te zorgen dat de vlonderplanken of terrastegels ook goed blijven liggen kan je de onderconstructie (balken) ook in Bankirai hout kopen.

Bankirai planken

Bankirai hout is een bekend begrip als het gaat om hardhoutsoorten. De bankirai planken kan je gebruiken voor verschillende toepassingen, namelijk: een plantenbak, tuinhek, terrastegels, schutting etc. Zie hieronder een overzicht van de toepassingen voor een vlonderterras.

 

Behalve de vlonders zijn er ook schuttingen van Bankirai hout. Hierin hebben we een ruim aanbod in verschillende typen tuinschermen. Denk bijvoorbeeld aan een trellis scherm, lamellen scherm of een planken scherm. Door de verschillende afmetingen, kleuren en prijsklassen, zit er voor iedereen wel een mooie schutting van Bankirai hout tussen. Gebruik daarnaast ook palen van Bankirai hout, om er een mooi geheel van te maken. Ben je ook nog op zoek naar een poort, tuinhek of tuindeur van Bankirai hout? Kijk dan even in ons assortiment en filter op houtsoort om het gewenste product te bekijken. Vind je het nog lastig om te kiezen? Kom dan eens langs in onze showroom te Vianen (Utrecht). Onze hout specialisten helpen je dan graag om de keuze gemakkelijker te maken voor jou.

 

Bankirai eigenschappen

In onderstaande tabel vind je gemakkelijk alle benodigde informatie over Bankirai hout.

KenmerkOmschrijving
Bankirai Assortiment HomingXL Vlonderplanken, terrastegels, balken, poorten, palen, rabatdelen, schuttingplanken, tuindeuren, tuinhekken, tuinschermen, containerboxen.
Bewerkbaar Alleen met hardmetalen snijgereedschappen is het redelijk te bewerken, echter heb je kans dat er hars op het zaagblad komt. Schroeven, draadnagels en andere bevestigingsmiddelen dien je eerst voor te boren. Tevens gaat lijmen met Bankirai hout slecht.
Certificering FSC
Draad Weinig draadverloop en meestal sterk kruisdradig.
Duurzaamheidsklasse 2 (duurzaam), levensduur 15 – 25 jaar (recentelijk in duurzaamheidsklasse teruggegaan van 1 (zeer duurzaam) naar 2 (duurzaam)).
Kleur De kernkleur is geelbruin tot grijsbruin van kleur en de spintkleur is wit tot lichtbruin. Door weersomstandigheden (regen, zon) zal het Bankirai hout naar grijsbruin verkleuren, mits er geen oppervlakte behandeling is toegepast zoals hardhoutolie.
Kwasten Kunnen voorkomen, maar beperkt.
Massa De volumieke massa is 850-920 kg / m3 bij een vochtgehalte van 15%.
Namen Balau, Shorea, Bangkirai
Schimmels Goed bestand tegen schimmels en insecten.
Vervorming Zelfs goed gedroogd heeft het vervorming neigingen.