Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Composiet hekken

Om jouw tuin mooi af te werken, kan een tuinhek heel praktisch zijn. Door te kiezen voor een composiet tuinhek in plaats van een houten tuinhek, heb je er ook nog eens weinig onderhoud aan. Een composiet tuinhek, ook wel WPC (wood plastic composite) of HKC (hout kunststof composiet) genoemd, is een mooie middenweg tussen een houten en een kunststof tuinhek. Een composiet tuinhek heeft de natuurlijke uitstraling van hout en de duurzaamheid en onderhoudsgemak van kunststof. Bij HomingXL bieden wij de composiet tuinhekken tegen de scherpste prijs aan. In combinatie met onze snelle levertijd ben je bij ons verzekerd van de beste deal.

Wil je meer informatie over:

13 resultaten

13 resultaten

De voordelen van composiet tuinhekken ten opzichte van houten tuinhekken

Een composiet tuinhek geniet vele voordelen ten opzichte van een houten tuinhek. Zo heeft een tuinhek van composiet geen last van mos of schimmels. Tevens is composiet splintervrij, waardoor kinderen er rustig aan kunnen zitten. Daarnaast is een composiet tuinhek erg duurzaam. Het materiaal gaat ruim 10 jaar mee, waardoor je er lang van kan genieten. Echter is het grootste voordeel van een composiet tuinhek toch wel dat het onderhoudsvriendelijk is en het zijn kleur behoud. Je hoeft jouw tuinhek niet te schuren of te lakken. Schoonmaken gaat gemakkelijk met een hogedrukreiniger met een maximale druk van 80 bar. Voor meer informatie kan je ook onze informatie pagina raadplegen.

Het verschil tussen composiet en kunststof tuinhekken

Composiet en kunststof tuinhekken worden veelal met elkaar verward en door elkaar gebruikt. Een composiet tuinhek komt echter slechts deels overeen met een kunststof tuinhek. Composiet bestaat ongeveer voor 50% uit houtvezels en 50% uit kunststofvezels. Composiet geniet hierdoor van de voordelen van zowel kunststof als van hout. Een ander verschil tussen een composiet en kunststof tuinhek is de prijs. Een composiet tuinhek is goedkoper dan een kunststof tuinhek, doordat producten van composiet ook houtvezels bevatten. Dit zorgt ervoor dat de kosten lager zijn voor composiet dan voor een volledig kunststof tuinhek.