Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Lariks Douglas Balken

Gebruik Douglas balken om jouw nieuwe tuinmeubels tegen een lage prijs samen te stellen. Douglashout staat al jaren bekend als ideaal materiaal bij het bouwen van een aanbouw of veranda, en wordt ook steeds populairder bij het maken van tuinmeubels. Onze Douglas balken zijn in verschillende maten verkrijgbaar en kunnen daarbij eenvoudig op maat worden gezaagd. De meeste Douglas balken van HomingXL zijn voorzien van het FSC-certificaat en vallen in duurzaamheidsklasse 3. Bestel direct en ontvang de balken dankzij onze snelle levering al binnen enkele dagen in huis.

Wil je meer weten over:

9 resultaten

9 resultaten

Het gebruik van de Douglas balk

De Douglas balk is bijzonder geschikt voor het samenstellen van unieke tuinmeubels. Bij tuinmeubels heb je vooral behoefte aan stevigheid en een lange levensduur. Het Douglashout is stevig en kan hierdoor ook voor de zwaardere tuinmeubels zoals houten banken gebruikt worden. Je kunt het Douglashout het beste behandelen met beits om de levensduur te verlengen. Heb je een specifieke kleur voor jouw tuinmeubels in gedachte? Dan kun je iedere Douglas balk eenvoudig verven met Douglasverf. In het assortiment van HomingXL vind je talloze kleuren om jouw tuinmeubels te verven. Daarbij raden wij aan het hout met beits te behandelen, om zo lang mogelijk van jouw nieuwe Douglas tuinmeubels te genieten.

De duurzaamheid van Douglas houten balken

Douglas houten balken hebben hun kracht te danken aan de houtsoort. Douglashout is afkomstig van de Douglasspar, een boom die uitsluitend in West-Europa te vinden is. Het hout biedt een goede prijs-kwaliteitsverhouding, daarbij gaat deze houtsoort maar liefst 10 tot 15 jaar mee. Douglas hout wordt de laatste jaren steeds populairder en in steeds meer Nederlandse tuinen zijn tuinmeubels van Douglas hout te vinden. Bestel direct jouw Douglas balken bij HomingXL of kom op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 langs in onze showroom in Vianen (Utrecht) om de Douglas balken te bekijken.