Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Onderhoud & tips

Wanneer je een schutting gaat schoonmaken, is het belangrijk een mild reinigingsmiddel te gebruiken.
Het is mogelijk gebruik te maken van een hogedruk-reiniger met een maximale druk van 80 bar. Volg bij het schoonmaken steeds de richting van de groeven als deze er zijn. De combinatie van een waaier vormige straal (gebruik nooit een vuilfrees) samen met een efficiënt reinigingsmiddel geeft het beste resultaat.
Zorg ervoor dat vlekken nooit de tijd krijgen om volledig op te drogen, zodat ze niet in het dek kunnen dringen.

Verwijder vlekken steeds zo snel mogelijk. Probeer altijd eerst het reinigingsmiddel uit op een minder zichtbare plaats voordat je een volledige schutting schoon gaat maken.

Roestvlekken, hardnekkige vlekken

Gebruik een reinigingsmiddel op basis van fosforzuur om de vlekken te verwijderen.

Olie- en vetvlekken

Verwijder de olie onmiddellijk en reinig met ontvettingsmiddel en warm water. Hardnekkige vetvlekken kun je met een doekje met thinner verwijderen.

Schimmel

Door overtollig vocht, kan er schimmelvorming op elke oppervlakte ontstaan, ook op een composiet schutting. Om de schimmel te verwijderen kan gebruik worden gemaakt van schoonmaakmiddelen die natriumhypochloor (bleekwater) bevatten.

Wijn - en fruit-vlekken

Meng bleekwater samen met warm water in de aangewezen hoeveelheden en schrob de vlek grondig.

Kleurvariaties

Een nieuw gemonteerde schutting zal, na 10 tot 14 weken blootstelling aan zon en water, verkleuren tot een natuurlijk verweerde kleur. Plaatsen in de schaduw zullen langzamer verkleuren dan zonnige plaatsen.

Brandvlekken

Brandvlekken zijn vrij moeilijk, soms zelfs onmogelijk te verwijderen. Lichte brandvlekken kunnen worden verwijderd door met schuurpapier in de richting van de groeven te schuren. Om brandvlekken te voorkomen op composiet is het aan te raden om een beschermingstapijt onder je BBQ te leggen.

Krassen

Krassen kunnen worden verwijderd door met schuurpapier in de richting van de groeven te schuren. Het geschuurde opppervlak zal pas na 10 tot 14 weken dezelfde kleur krijgen als de rest van de schutting.