Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Houten jaloezie

Hier vind je onze houten jaloezieën. Jaloezieën van hout dragen bij aan een warme sfeer in een ruimte. Door de uitgebreide keuze in kleur en andere opties, kun je houten jaloezieën samenstellen die helemaal passen in jouw interieur. De houten jaloezieën worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Vul de afmetingen in, kies de kleur en de afwerking en wij zorgen dat jouw houten jaloezie precies naar wens wordt gemaakt. De houten jaloezieën zijn van hoge kwaliteit en worden ook nog eens snel gemaakt. Binnen 8 werkdagen kan je de op maat gemaakte jaloezieën al in huis hebben.

Wil je meer informatie over:

Helaas, er zijn geen producten die vallen binnen deze selectie.

Kleuren en opties voor jouw houten jaloezieën

De breedte van de houten lamellen

De houten jaloezieën kunnen gemaakt worden in drie maten lamellen, namelijk 25mm, 35mm en 50mm. De keuze voor deze maat is een kwestie van smaak, interieurstijl en het effect dat je wilt creëren. Een brede lamel heeft een robuuster effect dan een smalle, die meer subtiel aanwezig is.

De kleur van de houten lamellen

Een breed scala aan moderne kleuren lamellen in effen en houtdecor zorgt ervoor dat we voor elk interieur een passende oplossing kunnen bieden. Voor een strakkere en stijlvolle uitstraling bieden de effen lamellen in wit of grijs uitkomst en de lamellen met houtdecor komen mooi tot hun recht in een klassiek, robuust of landelijk interieur. Je kunt voor jouw houten jaloezieën zelfs kiezen uit diverse koordknopjes in verschillende stijlen en kleuren.

Ladderkoord of ladderband

Dan heb je nog de keuze tussen een ladderkoord en een ladderband. Het ladderkoord wordt afgestemd op de kleur van de houten jaloezieën, de ladderband biedt iets meer mogelijkheden. Je kunt de ladderband afstemmen op de kleur van de houten lamellen, maar je kunt ook voor een contrasterende kleur ladderband kiezen. Een houten jaloezie met ladderkoord zal weer een subtielere uitstraling hebben in de ruimte dan een houten jaloezie met ladderband. Wanneer je kiest voor een ladderband met een contrasterende kleur wordt het effect extra groot.

Het inmeten van jouw houten jaloezieën op maat

Onze houten jaloezieën worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Zorg er dus voor dat je goed de beschikbare ruimte opmeet. Om de houten jaloezieën zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij het raam kunnen ze op twee manieren gemonteerd worden. Namelijk IN het raam of OP het raam. Welke optie je kiest hangt af van de beschikbare ruimte (de breedte van de kozijnen) en of je kozijnen recht zijn.

Montage IN de raamopening / In de dag

Bij deze bevestiging valt de houten jaloezie in de raamopening tussen de kozijnen. De jaloezieën komen dan niet de kamer in maar blijven in de raamopening. Je moet echter wel genoeg ruimte hebben om de houten jaloezie in het kozijn te plaatsen. Ook een goed recht raam is belangrijk voor de aansluiting. Bij nieuwere huizen is dit de meest voorkomende vorm van montage.

Montage vóór de raamopening / Op de dag

Wanneer montage binnen het raam niet mogelijk is kun je de houten jaloezieën vóór het kozijn plaatsen. Hierbij komt de jaloezie iets over de rand van de muur. Deze vorm van montage wordt meestal gebruikt bij draai- en kiepramen en wanneer het kozijn niet breed genoeg is of oneven is afgewerkt. Dit is vaak het geval bij oudere huizen.