Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Zachthout

Kijk bij onze Zachthout Tuinschermen voor een ruim aanbod. Onze schuttingen van Vuren en Grenen hout worden Geïmpregneerd, dit zorgt voor een hogere duurzaamheid. De schuttingen van Douglashout hebben van zichzelf al een hogere duurzaamheid, daarom worden deze niet geïmpregneerd. Onze schuttingen van naaldhout hebben een levensduur van zo’n 10 jaar. Wij adviseren wel bij alle zachthouten tuinschermen ze 2 keer in het jaar te behandelen met verf of beits, dit zorgt voor een langere levensduur van je schutting. Zachthout betekend niet dat het in alle gevallen echt zachter is dan hardhout, wel is de duurzaamheid lager dan bij hardhout. Naaldhout is ook een stuk goedkoper dan hardhout, dit komt door een minder hoge duurzaamheid en een snellere groei van de bomen.

32 resultaten
  1. 1
  2. 2

32 resultaten
  1. 1
  2. 2

Zachthouten schutting kopen?

HomingXL heeft een ruim aanbod zachthouten tuinschermen, zo is er bijna altijd voor ieder wat wils. Alle naaldhout schuttingen hebben levensduur van 10 jaar en zijn allemaal FSC gecertificeerd. Een naaldhout schutting vergt wat meer onderhoud dan een hardhouten schutting maar is ook een heel stuk goedkoper. Een zachthouten schutting is mooi te combineren met betonnen palen, hierdoor raakt de schutting de grond niet, zo kan hij ook niet gaan rotten.

Wat heb je nodig?

Bij ons hebben we alles voor de montage en het onderhoud van een zachthouten tuinscherm. Zoals bijvoorbeeld: schroeven, boortjes, bevestigingshoesjes en ook beits en verf in verschillende pigmenten. Voor het vastmaken van de palen van een zachthouten schutting zijn er verschillende manieren, als je hem in een zachte ondergrond wilt zetten adviseren wij om Filoform of speed mix te gebruiken. Dit voorkomt dat hij kan omvallen en het voorkomt ook houtrot. Bij een betonnen of stenen ondergrond zijn de platte paalhouders een mooi alternatief. Het blijft wel het stevigst om de schuttingpalen in de grond te zetten.