Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Elephant

Een van de populairste tuinhout merken van Nederland is Elephant. Elephant® is een merk van het Hollandse bedrijf Koninklijke Dekker en biedt een breed assortiment aan tuinhout en andere tuinproducten en staat voor A-kwaliteit, duurzaam en verantwoord hout dankzij keurmerken als FSC en PEFC. HomingXL is officieel dealer van Elephant hout.

Zo kunnen wij als leverancier onder andere loopdekdelen, regels, palen, rabat, tegels, hekken, schermen en poorten aanbieden en dat is nog maar een greep uit hun leveringsprogramma.

Er zijn ook weer vele nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment, met name op FSC® gebied in Almendrillo, Cumaru en Ipé.

Koninklijke Dekker heeft naast Elephant ook andere merken zoals Duowood en Austria.

FSC® is het internationale keurmerk voor duurzaam bosbeheer en duurzaam houtproducten. Het keurmerk wordt breed gedragen door de industrie, politiek en milieubeweging. Het staat niet alleen voor selectieve kap, die gericht is op instandhouding van het bos, maar ook voor biodiversiteit, arbeidsomstandigheden en belangen van de dieren en lokale gemeenschappen die afhankelijk zijn van het bos.

Elephant Naaldhout

Alle Elephant Douglas, Grenen en Vuren producten zijn gecertificeerd. FSC® of PEFC (het alternatieve keurmerk op duurzaam bosbeheer, dat voor naaldhout eveneens uitstekende garanties biedt).

Elephant Hardhout

Alle Elephant hardhout artikelen zijn in een FSC® gecertificeerde uitvoering beschikbaar uit eigen FSC® bos-consessies. Alternatieve hardhout artikelen zijn gecontroleerd op legale herkomst.

Elephant Composiet

Het (hard)houtstof dat wordt gebruikt voor de productie van Elephant composiet is een restproduct van FSC® parketproductie en valt onder het label FSC® recycled. De High Density Poly-Ethyleen component is eveneens afkomstig uit recycling en GRS (Global Recycling Standard) gecertificeerd. Alleen de hoogste kwaliteit bindmiddelen, kleurpigmenten en UV stabilisatoren worden toegevoegd voor optimale stabiliteit en kleurbehoud. Het eindproduct is tevens volledig recyclebaar.

Elephant Vlonder

Lees ook ons blog en bekijk onze inspiratie pagina over composiet en houten vlonders

Elephant
 

Elephant Tegels

Lees ook ons blog en bekijk onze inspiratie pagina over composiet en houten tegels

Elephant
 

Elephant Schuttingen

Lees ook ons blog en bekijk onze inspiratie pagina over composiet en houten schuttingen

Elephant
 

Elephant Buitenleven

Lees ook ons blog en bekijk onze inspiratie pagina over buitenleven

Elephant