Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Elephant

Waarschijnlijk heb je al wel eens van het merk Elephant gehoord. Elephant® is namelijk één van de populairste tuinhout merken van Nederland. Dit prachtige houtmerk is een merk van het Nederlandse bedrijf Koninklijke Dekker. Naast Elephant heeft Dekker ook nog merken als DuoWood en Austria, waar wij je ook graag meer over vertellen. HomingXL is een officiële dealer van Elephant hout. Elephant is een prachtig, duurzaam houtmerk met verschillende soorten hout. Op deze pagina vertellen wij alles over het merk Elephant en de verschillende soorten hout en producten die zij aanbieden.

Duurzaam hout

Naast het produceren van producten van de beste kwaliteit, richt Koninklijke Dekker zich met het merk Elephant ook op duurzame en verantwoorde houtproductie. Elk houtproduct heeft een FSC of PEFC certificaat, die internationaal worden erkent. Deze certificaten geven weer dat Koninklijke Dekker zich houdt aan en zich inzet voor duurzaam bosbeheer en duurzame houtproducten. Ook wordt er gekeken naar lokale bevolking en dieren die afhankelijk zijn van het bos. Wat houdt dit dan kort in? Koninklijke Dekker kapt maar eens per dertig jaar in hetzelfde gebied en plant nieuwe bomen waar gekapt is. Daarnaast is het hele productieproces duurzaam.

Als officiële dealer van Elephant hout, kunnen wij een breed assortiment aan producten aanbieden. Zo kun je voor vlonderplanken, vlondertegels, schuttingen, hekken en poorten, balken, planken, palen en nog veel meer terecht bij HomingXL. Elephant biedt je de mooiste soorten hout zoals: Bangkirai, Douglas, Almendrillo, Cumaru en Ipé. Maar ook voor een kunststof mix met hout (composiet) en bamboe ben je bij Elephant aan het juiste adres.

Elephant Naaldhout

Zie je Elephant Douglashout, dan gaat het altijd om naaldhout. Alle naaldhout producten (Douglas, Grenen en Vuren) van Elephant zijn FSC of PEFC gecertificeerd. Douglas hout is een houtsoort die vooral in Nederland, Frankrijk of Duitsland is geplant. Hoewel Douglas wel de duurzaamheidscertificaten heeft, is het minder duurzaam omdat het minder lang meegaat dan tropische hardhoutsoorten. Douglashout is echter niet geïmpregneerd en daardoor een milieubewuster alternatief voor Vuren of Grenen. Grenen is naaldhout maar heeft meer een hardhout look. De radiate pine vlonderplanken zijn afkomstig uit een hoogwaardige Grenen soort uit Nieuw-Zeeland.

Elephant Hardhout

Elephant heeft meerdere soorten hardhout. Cumaru is een houtsoort uit Zuid-Amerika en gekenmerkt door de mooie vlamtekening en de donkerbruine kleur. Kapur is ook een bruine houtsoort en is meer egaal dan Cumaru. Daarnaast is er ook nog de houtsoort Bangkirai uit Indonesië. Dit hout is erg populair in Nederland vanwege de mooie kleur, stabiliteit en duurzaamheid.

Alle Elephant hardhout artikelen zijn in een FSC® gecertificeerde uitvoering beschikbaar uit eigen FSC® bos-consessies. Alternatieve hardhout artikelen zijn gecontroleerd op legale herkomst.

Elephant Composiet

Composiet is een mix tussen kunststof en hardhout. Het (hard)houtstof dat wordt gebruikt voor de productie van Elephant composiet is een restproduct van FSC® parketproductie en valt onder hetzelfde recycle-label. Het kunststof gedeelte is eveneens afkomstig uit recycling en GRS (Global Recycling Standard) gecertificeerd. Alleen de hoogste kwaliteit bindmiddelen, kleurpigmenten en UV-stabilisatoren worden toegevoegd voor optimale stabiliteit en kleurbehoud. Het eindproduct is tevens volledig recyclebaar. Composiet vlonderplanken merken van Dekker zijn onder andere DuoWood en Ava Last.

Elephant Bamboe

Bamboe is een duurzaam alternatief voor vlonderterrassen. Bamboe groeit namelijk extreem snel en het mooie profiel met diepe rechte groeven geeft het gevoel van een echt scheepsdek. Bamboe verkleurt wel op den duur, maar dit kan je tegen gaan door goed te reinigen en te behandelen met hardhout olie.

Elephant Vlonder

Lees ook ons blog en bekijk onze inspiratie pagina over composiet en houten vlonders

Elephant
 

Elephant Tegels

Lees ook ons blog en bekijk onze inspiratie pagina over composiet en houten tegels

Elephant
 

Elephant Schuttingen

Lees ook ons blog en bekijk onze inspiratie pagina over composiet en houten schuttingen

Elephant
 

Elephant Buitenleven

Lees ook ons blog en bekijk onze inspiratie pagina over buitenleven

Elephant