Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Stootborden traprenovatie

Voor een traprenovatie van een dichte trap heb je naast overzettreden ook stootborden nodig. De traprenovatie stootborden worden geplaatst op de bestaande stootborden van de dichte trap. De stootborden zijn de rechtopstaande gedeeltes van de trap. Door gebruik te maken van overzettreden en stootborden van hetzelfde materiaal, wordt de trap één geheel en krijg je een mooie strakke uitstraling. Naast laminaat stootborden hebben wij deze ook in vinyl en hout.

Wil je meer informatie over:

34 resultaten
  1. 1
  2. 2

34 resultaten
  1. 1
  2. 2

De mogelijkheden van verschillende kleuren laminaat stootborden

Je kunt een dichte trap niet alleen geheel met hetzelfde materiaal bekleden maar ook in dezelfde kleur. Voor elke kleur overzettrede hebben we een stootbord in dezelfde kleur. Heb je gekozen voor een hele witte trap, dan hebben wij de witte overzettreden en de witte stootborden die daarbij horen. Je kunt de trap ook meer contrast geven door gebruik te maken van twee kleuren. De overzettrede van de trap wijkt dan in kleur af van het stootbord. Een veel gebruikte combinatie is bijvoorbeeld de overzettreden in een willekeurige houtkleur en de stootborden in het wit. Een wit stootbord afgewisseld met bijvoorbeeld een eikenkleurige overzettrede geeft een lekker luchtig effect. Natuurlijk kun je naar eigen smaak voor elke combinatie gaan die je wilt of kunt bedenken. Witte stootborden zijn misschien sneller vies, maar gelukkig zijn laminaat stootborden gemakkelijk te reinigen. Hierin staat niets jouw creativiteit nog in de weg. Voor wie nog een stapje verder wil gaan, zijn er ook stootborden met een aluminium look voor een extra moderne uitstraling van de trap. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor het bekleden van jouw trap, kijk dan eens op ons Pinterest bord.

Montage van laminaat stootborden

Onze laminaat stootborden van CanDo zijn per vijf stuks verkrijgbaar. De lengtemaat van de stootborden is zowel te gebruiken voor de rechte treden als de langere treden in de draai van de trap. De stootborden moeten nog wel op maat gezaagd worden. De stootborden worden net als de overzettreden met montage kit op de trap bevestigd. Kijk voor verdere instructies eens bij onze handige montage filmpjes voor traprenovatie.