Er zijn tegenwoordig veel verschillende materialen vlonderplanken. Van oudsher werd er vooral gebruik gemaakt van verschillende soorten hout, maar tegenwoordig zie je ook vlonders van andere materialen zoals bamboe en composiet. Composiet is inmiddels een zeer populair materiaal geworden voor vlonderplanken, omdat dit materiaal vele voordelen heeft ten opzichte van hout. Nieuw is composiet co-extrusie en geloof ons: wanneer jij op zoek bent naar een vlonder, zijn composiet vlonderplanken met co-extrusie dé vlonderplanken die je wilt hebben!

Wat is co-extrusie?

Co-extrusie is een vrij breed begrip en kan worden toegepast op verschillende materialen en producten. Co-extrusie is namelijk een soort vormgevingstechniek waarbij twee soorten materialen (of meer soorten) door een gietvorm of mal geperst worden. Op deze manier kunnen producten met meerdere kleuren of meerdere soorten texturen in één procesgang gemaakt worden.

composiet vlonderplank met co-extrusie
composiet vlonderplank met co-extrusie
composiet vlonderplank met co-extrusie
 

Wat zijn composiet vlonderplanken met co-extrusie toepassing?

We horen je denken: wat zijn composiet vlonderplanken met co-extrusie dan? Hoezo zijn de vlonderplanken met co-extrusie beter dan normale composiet vlonderplanken? Wij leggen het je graag uit.

Onderhoud

De co-extrusie bij composiet vlonderplanken is een extra beschermende laag om de vlonderplank heen. Deze extra laag zorgt ervoor dat de composiet vlonderplank nog meer voordelen krijgt dan normale composiet vlonderplanken. Gewone composiet vlonderplanken zijn al zeer onderhoudsarm. Je hoeft ze alleen maar schoon te maken met onze universele terrasreiniger en een bezem wanneer ze vies zijn. Co-extrusie zorgt ervoor dat de planken zeer vuilafstotend zijn en je dus nóg minder in de weer hoeft met een bezem.

Levensduur

Gewone composiet vlonderplanken hebben een levensduur van ongeveer 10-15 jaar. Wanneer je kiest voor een composiet vlonderplank met de extra co-extrusie laag, kun je verwachten dat je vlonderplank ongeveer 20-25 jaar meegaat. Dit komt doordat de kern van de composiet plank als het ware verpakt is in een zeer sterke waterdichte laag, waardoor vocht geen enkele kans heeft om tot de kern van de plank door te dringen.

Antislip

Nog een groot voordeel is dat composiet vlonderplanken met co-extrusie voorzien zijn van een antislip laag. Normale composiet vlonderplanken zijn al vrij ruw en je zult niet snel last hebben van gladde vlonderplanken, houten vlonderplanken kunnen bij achterstallig onderhoud nogal glad worden. Planken met co-extrusie blijven zeer stroef, nog stroever dan gewone composiet planken, en zijn dus ook uitermate geschikt bij bijvoorbeeld zwembaden.

Composiet vlonderplanken met co-extrusie toepassing zijn niet van echt hout te onderscheiden

Een groot argument om niet voor composiet te kiezen maar voor hout als het aankomt op vlonderplanken, is dat hout meer warmte en gezelligheid uitstraalt dan composiet. Niets is echter minder waar. Composiet vlonderplanken zonder het extra geco-extrueerde laagje eromheen kunnen ook een mooi houtmotief hebben. Door middel van rolling wordt er een motief in de plank gedrukt, waardoor je composiet vlonderplank meer op een houten vlonderplank lijkt. Composiet vlonderplanken waar wel gebruikt is gemaakt van de co-extrusie toepassing, kunnen qua uitstraling zo op echte houten vlonderplanken lijken, dat ze bijna niet van echt hout te onderscheiden zijn. Door het geco-extrueerde kunststof laagje kunnen de houtmotieven nog dieper in de plank verwerkt worden dan bij normale composiet vlonderplanken.

Ben je benieuwd geworden naar onze composiet vlonderplanken met de co-extrusie toepassing? Bekijk dan snel ons gehele assortiment composiet vlonderplanken met co-extrusie van onze topmerken GarPro en Eva-Last.