Ontdek de veelzijdigheid van schuifdeuren

In 5 stappen de perfecte eetkamerhoek samenstellen

Toe aan een nieuwe eetkamerhoek? Je wil natuurlijk dat het een fijne plek wordt waar je met plezier aan tafel schuift. Er zijn talloze fraaie stoelen en tafels te vinden, hoe kies je uit al dat moois? En heb je je al bedacht welke stijl je gaat aanhouden? Veel om over na te denken dus. Om een mooi geheel samen te stellen hebben wij een aantal eenvoudige stappen voor je op een rij gezet.

Stap 1: Analyseer de ruimte

Meet ten eerste de ruimte op, wel zo handig om te weten wat allemaal past. Je verkijkt je namelijk vrij snel in de grote van een ruimte. Heb je nu al tafels en/of stoelen in de ruimte staan? Meet dan ook deze op, handig om als vergelijkingsmateriaal te gebruiken tijdens het zoeken naar de nieuwe meubels. Als je een grote ruimte hebt en deze graag wil vullen is het een idee om te gaan voor een ronde tafel. Ronde tafels geven een ruimtelijk effect en nemen iets meer ruimte in beslag dan een rechthoekige tafel. Met een rechthoekige tafel bespaar je dus meer ruimte. Nog meer ruimte besparen? Schuif de tafel dan tegen de muur, het nadeel hiervan is dat je een zit plek hiermee inlevert.

Stap 2: Bepaal jouw voorkeuren

Heb je al nagedacht over jouw voorkeuren en wensen van de eetkamerhoek? Bijvoorbeeld het aantal zitplekken? Heb je een groot gezin of vaak bezoek? Dan moet je natuurlijk rekening houden met het aantal stoelen aan tafel. Als je van lang tafelen houdt is het fijn om te denken aan het comfort en kwaliteit van de stoelen, zodat je zo lang mogelijk lekker kan zitten aan tafel. Stoelen met armleuningen zorgen voor extra comfort, maar nemen ook weer extra ruimte in. De luxe eetkamerstoel Neil biedt een hoog comfort, aangezien de stoel over een draaivoet beschikt die zowel links als rechtsom 180 graden kan draaien. Hierdoor hoef je niet met de stoel te schuiven wanneer je van tafel gaat. Of ben je opzoek naar nog iets anders? Bekijk dan eens onze eetkamerbanken. Een eetkamerbank creëert een gezellig en speels effect aan tafel.
En heb je al nagedacht over de stof en kleur van de stoelen? Heb je huisdieren of jonge kinderen? Overweeg dan om te kiezen voor een donkere kleur of een stof die makkelijk schoon te maken is wanneer er vlekken op komen.
Als je de voorkeuren op een rij hebt gezet kun je je hierop focussen en dat gaat de zoektocht een stuk makkelijker maken.

Stap 3: Moodboard en stijl bepalen

Ga online en in tijdschriften opzoek naar tafels, stoelen, kleuren en materialen die voldoen aan jouw voorkeuren en maak hier een moodboard van. Zorg dat de vormen, kleurtinten en materialen met elkaar matchen en een sfeer laten overkomen die jou aanspreekt. Tijdens het koopproces kun je terugvallen op jouw moodboard en kijken of potentiële aankopen binnen de stijl en sfeer passen. Als de aankopen binnen het moodboard passen zal de eetkamerhoek een mooi geheel vormen.

Ontdek de veelzijdigheid van schuifdeuren

Stap 4: Op jacht

We raden aan om de meubelen altijd in het echt te bekijken en niet gelijk online te bestellen. Door het zien en voelen van een materiaal kan het toch een andere indruk geven dan je van tevoren had gedacht. Neem eventueel je moodboard (digitaal of fysiek) en een meetlint mee. Heb je iets leuks gezien maar twijfel je nog over de afmeting of kleur? Dan is het een idee om thuis de afmeting van het meubilair af te plakken op de grond met schilders tape. Zo krijg je een beter beeld hoeveel ruimte het meubilair in gaat nemen. Bij HomingXL kun je altijd tijdens je showroom bezoek of online een kleurstaal van stoelen en banken aanvragen, zodat je thuis de kleur en materiaal nog eens goed kan bekijken.

Stap 5: Aan tafel!

De keuze kunnen maken? Bestellen maar! Maak de eetkamerhoek af met gezellige woonaccessoires en dan is het tijd om aan tafel te gaan. We wensen je veel plezier met de nieuwe eetkamerhoek!