Voordeur kiezen










Zo kies je je nieuwe voordeur

Voordeuren zijn een belangrijk onderdeel van elk huis. Ze bieden niet alleen beveiliging en privacy, maar het is ook het eerste wat mensen zien wanneer ze bij je thuis aankomen. Een voordeur kan een belangrijke rol spelen in de algehele uitstraling en veiligheid van je woning. Of je nu op zoek bent naar een klassieke of moderne stijl, we hebben talloze opties waaruit je kunt kiezen.

Welke voordeur past bij mijn huis?

Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de stijl, veiligheid en isolatie. Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een deur is het materiaal. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Houten voordeur

Bij HomingXL hebben we een ruim aanbod aan houten voordeuren. Houten voordeuren zijn duurzaam en ze gaan lang mee. Deze deuren zijn erg populair door de warme en natuurlijke uitstraling, die bij veel verschillende soorten huizen en interieurs past. Bovendien zijn ze goed te bewerken, waardoor je ze gemakkelijk aan jouw persoonlijke smaak kunt aanpassen. Het is wel belangrijk om te weten dat houten deuren onderhoud nodig hebben om in goede staat te blijven.

Stalen voordeur

Stalen voordeuren zijn sterk, duurzaam en bieden een uitstekende beveiliging. Ze zijn bestand tegen inbraak en weersinvloeden en hebben weinig onderhoud nodig. In tegenstelling tot houten voordeuren zijn stalen voordeuren minder goed te isoleren en hebben ze vaak een koude uitstraling.

Aluminium voordeur

Aluminium voordeuren zijn lichtgewichtig en hebben een moderne uitstraling. Net als stalen deuren zijn aluminium deuren goed bestand tegen weersinvloeden en relatief onderhoudsarm. Echter zijn deze deuren ook vaak slechter te isoleren en hebben ze niet zo een warme uitstraling als houten voordeuren.

Glazen voordeur

Of je wel of geen glas in je voordeur wilt, hangt af van je persoonlijke voorkeur en de gewenste functie van de deur. Het voordeel van glazen deuren is dat er veel licht doorheen komt. Het kan ook handig zijn als je wilt zien wie er voor de deur staat. Aan de andere kant bieden glazen voordeuren minder privacy, omdat mensen van buitenaf naar binnen kunnen kijken. Een glazen deur heeft ook meer onderhoud nodig, omdat het glas regelmatig moet worden schoongemaakt om vlekken en vingerafdrukken te verwijderen. Bij HomingXL kun je bij glazen deuren kiezen welk glas je wilt en kun je dit ook laten monteren.

Welke voordeur isoleert het beste?

De isolatie van een voordeur is belangrijk omdat het kan helpen om de energie-efficiëntie van jouw huis te verbeteren en de stookkosten te verlagen. Welke voordeur het beste isoleert, is afhankelijk van verschillende elementen, zoals het materiaal, de dikte van de deur en de kwaliteit van het glas.

Tochtstrip voordeur

Je kunt op verschillende manieren tocht buiten de deur houden. Om te voorkomen dat er lucht via de onderkant van de deur naar binnenkomt, kun je een tochtvaldorpel aanbrengen. Een tochtdorpel is een ingebouwde tochtstrip die automatisch de kier van onder de deur afsluit. Dit kan ook helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren, door het binnendringen van stof en pollen te verminderen. In de winter blijft de warmte in huis en de kou buiten, in de zomer hou je de warmte buiten en de koelte binnen. Bij HomingXL kun je bij je voordeur kiezen voor een tochtvaldorpel, zelfs met montage.

Dubbelglas

Om kou via ramen te verminderen en de warmte binnen te houden is het belangrijk om dikke ramen te kiezen. Enkelglas bestaat zoals het woord al zegt uit één laag glas, dubbelglas bestaat uit twee lagen. HR++ bestaat uit dubbelglas met een isolerend gas tussen de platen, waardoor het nog beter isoleert. Door te kiezen voor een dikkere glassoort, kun je besparen op je energiekosten.

Hoe beveilig je je voordeur?

Veiligheid is belangrijk bij het kiezen van een voordeur. Je kunt je huis extra goed beveiligen met een driepuntsluiting. Bij een driepuntsluiting wordt de deur naast de middelste sluiting ook aan de boven- en onderkant vergrendeld met een haaksluiting. Dit maakt het moeilijker voor inbrekers om de deur open te breken omdat ze op drie verschillende punten tegelijk moeten forceren, oftewel: inbrekers maken geen schijn van kans!

Voordeur stijlen

Stijl en accessoires

Als het gaat om stijl en ontwerp, zijn er veel opties beschikbaar bij HomingXL. Van moderne en tijdloze deuren tot klassieke en industriële ontwerpen, er is voor elk wat wils. Er is ook een ruime keuze aan kleuren en afwerkingen beschikbaar om de deur perfect bij de stijl van je huis te laten passen. Daarnaast kun je bij veel deuren een briefsleuf toevoegen.

Online je voordeur kopen? Alle mogelijk opties staan bij de deuren. Wil je je voordeur liever in het echt willen bewonderen? Op de productpagina staat of hij in de showroom te zien is. Zoek je nog andere buitendeuren, zoals een achterdeur, terrasdeur of een schuurdeur? Check hier waar je op moet letten.