Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Welk type of merk composiet vlonderplanken?

Hol, massief of semi-massief?

doorsnede composiet vlonderplanken

Wij leveren drie typen vlonderplanken, holle, semi-massieve en massieve vlonderplanken. De massieve vlonderplanken hebben meer materiaal dan de holle en semi-massieve vlonderplanken en kunnen een hogere puntbelasting aan. Hierdoor zijn deze uitermate geschikt voor openbare ruimtes, steigers, maar ook terrassen van cafés en restaurants. Duowood en Eva-Last hebben semi-massieve vlonderplanken, deze zijn zeer sterk, maar zijn voordeliger dan massieve planken.

Voor ‘particulier’ gebruik, dus een terras in de tuin, balkon of dakterras heb je voldoende aan ‘holle’ vlonderplanken. Uiteraard zijn massieve hier ook voor geschikt. In de holle vlonderplanken hebben wij de meeste merken, kleuren en lengtes.

De massieve vlonderplanken hebben meer materiaal en zijn daardoor ook duurder dan holle vlonderplanken. Wil je composiet vlonderplanken gebruiken voor een openbare ruimte, of een ruimte waar veel belasting is, zoals een café-terras, dan raden wij massieve of semi-massieve terrasplanken aan.

Smalle of brede planken

De meeste planken zijn rond de 15 centimeter breed. Dit omdat composiet vlonderplanken een direct alternatief zijn voor houten vlonderplanken, welke traditioneel ook die maat hebben. In composiet zijn ook bredere vlonderplanken te verkrijgen, tot wel 25 cm breed. Met bredere vlonderplanken heb je minder naden in het terras en lijken deze afwaterings-naden ook kleiner. Vooral bij grotere terrassen is dit een mooi alternatief en ziet het er robuust uit.

Holle planken, welk merk?

De kwaliteit en samenstelling van de vlonderplanken van verschillende merken liggen dicht bij elkaar. Wij raden ook altijd aan om te kijken welke vlonderplank je het mooiste vindt, of welke het beste binnen de maatvoering van jouw terras past. Aan de hand van de matentabel kun je bepalen welke merken voor jou de meest geschikte afmetingen hebben.

C-Wood

C-Wood
HomingXL is zowel producent als importeur van C-Wood. Dit verkopen wij direct aan jou, de eindgebruiker, door. Hierdoor zit er geen groothandel tussen en kunnen wij deze vlonderplanken een stuk voordeliger aanbieden per m2 dan onze andere merken. De kwaliteit is absoluut gelijk aan de andere merken.

Toon alle C-wood vlonderplanken »

Duowood

DUO WOOD

Deze heeft zeer strak geprofileerde vlonderplanken. De plank van Duowood heeft altijd een grove ribbel aan de ene zijde en is vlak geborsteld aan de andere zijde. Uniek van Duowood ten opzichte van andere merken is de 500 cm vlonderplank, verkrijgbaar in zowel 14,6 cm als 25 cm breed!

Toon alle Duowood vlonderplanken »

Elephant

Elephant

Misschien wel het bekendste merk omdat deze ook in de bouwmarkt verkrijgbaar is. Heeft een unieke ribbelcombinatie aan de ene zijde en is ook weer vlak geborsteld aan de andere zijde. Elephant heeft de meest lichtgrijze vlonderplank!

Toon alle Elephant vlonderplanken »

Lengte en breedte planken

Verschillende merken hebben verschillende lengte- en breedtematen. Je kunt dus een lengte kiezen bij jouw terras ontwerp. Je kunt aan de hand van de beschikbare lengtes ook jouw terras ontwerp aanpassen! Kies in het menu vlonderplanken of totaalpakketten en gebruik de zoekhulp filter op merk en kleur, dan zie je al snel alle beschikbare lengtes per uitvoering van de vlonderplank.