Buitendeuren

Naast dat je nieuwe buitendeur een geheel moet vormen met je woning, zijn er nog een aantal andere aspecten waar je rekening mee moet houden. Waar moet je nu precies op letten bij het aanschaffen van een nieuwe buitendeur? Ten eerste het materiaal, ga je voor hout of kunststof? Een buitendeur moet natuurlijk een lange tijd meegaan, weerbestendig en isolerend zijn. Wij bieden hardhouten (Merbau, Sapeli of Dark Red Meranti) voordeuren, terrasdeuren, achterdeuren en schuurdeuren aan. Deze deuren beschikken over een FSC keurmerk en hebben een zeer lange duurzaamheid van zeker 25 jaar! Na de montage dien je de voordeur nog zelf af te lakken voor de garantie en om de levensduur te verlengen. Check naast het materiaal goed de isolatiewaarde van de deur, het glas en de inbraakveiligheid. Lees hier meer over in de kopjes hieronder.

1. Series en stijlen buitendeuren

Wij bieden 5 verschillende series buitendeuren aan met elk een geheel eigen uitstraling. Onder de serie City Line vallen vier verschillende stijlen voordeuren: industrieel, modern, tijdloos, klassiek en stripes. Door deze verschillende stijlen zal er zeker een voordeur tussen zitten die bij jouw woning past. Daarnaast hebben we de serie Nero Legno Exteriore terrasdeuren. Deze serie sluit perfect aan bij de Nero Legno binnendeuren serie. Door deze aaneensluitende deuren te combineren creëer je een prachtig geheel binnen én buitenshuis. De 1400-serie beschik over achterdeuren en schuurdeuren. Deze tijdloze deuren kunnen worden gebruikt als schuurdeur, balkondeur maar zijn ook zeker geschikt voor een tuinhuis of berging.

2. Buitendeuren met en zonder glas

Alle terrasdeuren met glas beschikken over blank isolatieglas HR++ veiligheidsglas. Dit is dubbelglas met aan de binnen en buitenzijde veiligheidsglas. Dit glas is zeer isolerend, beschermd bij glasbreuk en heeft een vertragende werking bij inbraak. Bij bepaalde voordeuren heb je de keuze uit blank, mat of mat block isolatie glas (geen HR). Bij de voordeuren wordt het glas standaard los meegeleverd. Tijdens het bestelproces heb je de keuze om het glas te laten voormonteren tegen een meerprijs.

3. Draairichting van een buitendeur bepalen

In de meeste gevallen draaien voordeuren naar binnen (L1 of R2) en achterdeuren naar buiten (L3 of R4). Om de draairichting te bepalen moet je goed kijken waar de scharnieren zitten. Ga aan de zijde staan waar je de deur naar je toe trekt. Als de scharnieren aan de rechterkant zitten is het een rechtsdraaiende deur en als ze aan de linkerkant zitten is het een linksdraaiende deur, zie onderstaande afbeelding.

draairichtingen

Fun fact: Dat voordeuren naar binnen draaien heeft te maken met dat het makkelijker is om de deur naar binnen te duwen in plaats van naar buiten. Wanneer je van buiten naar binnen gaat met volle handen geeft dat meer gemak. Maar het belangrijkste argument dat voordeuren naar binnen draaien is de veiligheid. De voordeur hoeft maar een klein stukje worden geopend om naar buiten te kunnen kijken en achter de deur ben je minder kwetsbaar.

4. Buitendeur het beste beveiligen

Het is mogelijk om bij de buitendeuren een driepuntsluiting te bestellen. Bij een driepuntsluiting wordt de deur naast de middelste sluiting ook aan de boven en onderkant vergrendeld met een haaksluiting. Dit slot zorgt voor extra veiligheid en zorgt voor gebruikersgemak aangezien het met 1 sleutel te vergrendelen is. Als je een driepuntsluiting wenst heb je in het bestelproces de keuze uit een sleutelbediende of krukbediendedriepuntsluiting. Bij een sleutelbediende driepuntsluiting gebruik je de sleutel om de haaksluitingen te laten bewegen. Bij een krukbediende driepuntsluiting gebruik je hiervoor de kruk. Daarnaast kun je er nog voor kiezen om de driepuntsluiting wel of niet voorgemonteerd te bestellen. Let op dat je bij al onze buitendeuren het deurbeslag apart erbij dient te bestellen.

5. Hoe de buitendeur tochtvrij maken

Alle buitendeuren hebben de optie over een tochtvaldorpel en de buitendeuren met glas beschikken ook over isolatieglas. De tochtvaldorpel houdt tocht buiten de deur, doordat de dorpel omlaag valt wanneer de deur wordt gesloten. Hiermee sluit de dorpel de ruimte tussen de deur en vloer volledig af en kan er geen tocht onder de deur komen. Bij het openen van de deur gaat de tochtvaldorpel automatisch weer omhoog.

6. Hoe de buitendeur afhangen

Alle voordeuren dienen aan 4 scharnieren te worden afgehangen. Behandel de inkrozingen en gaten vooraf eerst minimaal 2 keer met een grondlaag. Let op dat je geen inkrozingen of gaten maakt op plaatsen van verbindingen van de deur, waar stijlen en dorpels elkaar kruisen. Hierdoor kan namelijk de constructie van de deur kapotgaan wat niet meer valt te repareren. Belangrijk is ook dat de deur wordt afhangen met schroeven van een goede kwaliteit en dat de schroefgaten worden voorgeboord.

7. Welke kleur buitendeur

De voordeur wordt standaard hoogwaardig voorbehandeld geleverd. Het is mogelijk om tegen een meerprijs de deur afgelakt te bestellen. Hierbij heb je de keuze om de volledige deur (binnen en buitenkant) in dezelfde kleur te laten lakken of 2 kleuren te combineren (binnen en buitenkant een andere kleur). De kleuropties zijn:
- Crèmewit (RAL9001)
- Zuiverwit (RAL9010)
- Standgroen (Sikkens LO.20.15)
- Geldersblauw (Sikkens U4.15.10)
- Antracietgrijs (RAL7016)
- Gitzwart (RAL9005)

kleuren

We hopen dat je nu voldoende informatie hebt om jouw nieuwe buitendeur uit te kiezen en samen te stellen! Twijfel je toch nog? Maak dan een afspraak voor onze showroom en laat je adviseren door onze specialist, graag tot dan!