dé tuintrends van 2023

Dit zijn dé tuintrends van 2023

We hechten steeds meer waarde aan het creëren van een stijlvolle en comfortabele buitenruimte. Of je nu gaat voor een moderne en strakke uitstraling, een groene omgeving of een combinatie van stijlen, er is voor ieder wat wils. Dus laat je inspireren door de nieuwste tuintrends van 2023 en geef een persoonlijk touch aan je buitenruimte.

Trend 1. Natuurlijk groen als statement in je tuin

In 2023 zien we een sterke trend waarin natuurlijk groen een prominente rol speelt in de tuininrichting. Steeds meer mensen willen de natuur naar hun eigen buitenruimte halen en een oase van rust en schoonheid creëren. De focus ligt op het gebruik van een diversiteit aan groene planten, struiken en bomen. Denk aan prachtige bloemen, varens, grassen en bladplanten die zorgen voor kleur, textuur en variatie in je tuin.

Je kunt ook denken aan verticale tuinen, waarbij planten aan muren of pergola's worden bevestigd. Dit geeft niet alleen een groen accent aan je tuin, maar bespaart ook ruimte en voegt een interessant architecturaal element toe. Of je nu een balkon, een stadstuin of een uitgestrekte buitenruimte hebt, het toevoegen van natuurlijk groen als statement in je tuin brengt leven, harmonie en rust. Het is een trend die tijdloos is, bij vrijwel elke schutting past én je tuin transformeert in een paradijselijke plek, dus omarm de kracht van de natuur en breng je tuin tot leven met prachtig natuurlijk groen.

trend 1: natuurlijk groen als statement in je tuin

Trend 2. De charme van ronde vormen in je tuin

2023 is het jaar van de ronde revolutie in onze interieurs. En deze trend verovert nu ook de tuinwereld! Door gebruik te maken van ronde elementen zoals paden, terrassen en bloembedden, breng je een ontspannen sfeer in je tuin. Het creëert een gevoel van beweging en flow, waardoor je tuin uitnodigend en interessant wordt om te verkennen.

Om deze trend toe te passen, kun je gebruikmaken van materialen zoals natuursteen, hout, of bestrating met ronde vormen. Combineer deze met zachte beplanting en groene borders om een harmonieus geheel te creëren. Ronde vormen kunnen ook worden geïntegreerd in meubilair, zoals ronde loungesets, zitbanken of hangstoelen.

trend 2: de charme van ronde vormen in je tuin

Trend 3. Lush Living

Rust en regelmaat zijn essentiële elementen waar we allemaal wel eens naar verlangen. De Lush Living trend brengt minimalistische tuinmeubelen en accessoires naar voren, met een focus op rustgevende vormen en hoogwaardige natuurlijk materialen. Denk aan elegante houten tuinstoelen en mooie plantenbakken. Het kleurenpalet is zorgvuldig samengesteld, met gebalanceerde tinten die naadloos in elkaar overvloeien.

Naast de meubelen wordt er bij de Lush Living trend veel gebruik gemaakt van stijlvolle en decoratieve accessoire. Stijlvolle elementen zoals windlichten, kaarsen, hanglampen en andere verlichting wordt gebruikt om een warme en gezellige sfeer te creëren. Het doel is om een oase van rust te creëren waarin je kunt ontspannen en genieten van het buitenleven.

trend 3: lush living

Trend 4. Eten in én uit je eigen tuin

Steeds meer mensen ontdekken de voldoening en het plezier van het kweken van hun eigen groente, fruit en kruiden. Het idee van een moestuin of eetbare tuin wordt steeds populairder. En terecht! Met een moestuin in je eigen achtertuin kun je genieten van verse en smaakvolle producten, rechtstreeks van je tuin naar je bord. Het is een duurzame en gezonde manier om jezelf en je gezin te voeden. Bij ons vind je de perfecte plantenbakken voor jouw moestuin.

Naast een moestuin kun je ook denken aan het creëren van een gezellige eet plek in je tuin, waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht. Dit kan een eettafel met stoelen zijn, een picknicktafel of zelfs een buitenkeuken waar je je eigen gerechten kunt bereiden. Eten in én uit je eigen tuin is een trend die niet alleen zorgt voor lekker en gezond voedsel, maar ook voor een versterkte band met de natuurlijk en een heerlijke buitenervaring. Dus waarom zou je niet je groene vingers laten wapperen en je eigen eetbare paradijs creëren?

trend 4: eten in én uit je eigen tuin

Trend 5. Buitenleven

De vijfde trend die we in 2023 zien is de focus op buitenleven. Steeds meer mensen realiseren zich de waarde van buitenruimtes en willen het maximale halen uit hun tuin, balkon of terras. Buitenleven draait om het creëren van een comfortabele en gezellige plek waar je kunt ontspannen, samenkomen met vrienden en familie, en genieten van het buiten zien. Bij deze trend draait het om het creëren van een naadloze overgang tussen binnen en buiten, door het gebruik van dezelfde materialen, kleuren en stijlen.

Daarnaast speelt de inrichting van je buitenruimte een belangrijke rol bij het buitenleven. Denk aan comfortabele zitplekken zoals een overkapping met een tuinmeubelset met leuke kussens en plaids, sfeervolle verlichting en groene beplanting. Buitenleven is meer dan alleen een trend, het is een manier van leven waarbij je kunt genieten van de schoonheid van de natuur, de frisse lucht en de vrijheid van buiten zijn. Dus maak van je buitenruimte een verlengstuk van je woonomgeving en geniet optimaal van het buitenleven in 2023.

trend 5: buitenleven

Deze vijf trends bieden volop inspiratie om je tuin om te toveren tot een oase van rust en schoonheid. Creëer een rijke en groene omgeving, voeg organische vormen en luxe materialen toe, geniet van het kweken en bereiden van je eigen voedsel en maak van je buitenruimte een comfortabele plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Met deze trends ben je helemaal klaar om het maximale uit je tuin te halen en volop te genieten van de natuurlijke pracht om je heen in 2023 en langer!