Dé woontrend van 2023: Haal groen in huis

Dé woontrend van 2023: Haal groen in huis!

Groen in huis, een van de meest populairste woontrends op het moment. En daarmee bedoelen we niet per se het groen wonen op het gebied van duurzaamheid, wat ook een zeer belangrijke trend is, maar doelen we hier letterlijk op de kleur groen! Haal de natuur naar binnen met groene en aardse tinten.


Bij de kleur groen denken we aan levendigheid en de kleur brengt veel rust. Fijn om lekker te kunnen ontspannen binnenshuis. Veel mensen halen het groen in huis door middel van kamerplanten. Je ziet ze tegenwoordig in alle formaten en vormen en ze zorgen voor een gezellige maar ook ontspannen sfeer. Heb je iets meer lef en ben je wel toe aan meer groen? Overweeg dan om de natuur tinten te laten terugkomen in je meubilair. Bij HomingXL bieden we vele producten aan om een groene omgeving te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een groene bank, fauteuil of poef voor in de woonkamer. De 3-zits bank Rang ‘Juke Moss’ van Bo Lundgren heeft decoratieve lijnstiksels en is perfect voor een klassieke en moderne stijl. De loveseat Marken ‘City Groen’ van Dutch is een stoere fauteuil met heerlijk zit comfort. De lage pootjes onder de fauteuil zorgen voor een stoere en robuuste uitstraling. Voeg voor de finishing touch industriële salontafels van massief Mango hout toe en je groene woonkamer is af!

Dé woontrend van 2023: Haal groen in huis

Liever aardse tinten toevoegen aan de eetkamer? Ook daarvoor moet je bij HomingXL zijn. We hebben vele verschillende eettafels van eikenhout en Acaciahout. Ook is het mogelijk om te kiezen voor losse tafelbladen en zelf een onderstel te kiezen, zoals een stoer matrix onderstel of X-poten. De ovale eettafel van I-Catchers heeft een elegant tafelblad met visgraatmotief. Het blad is gemaakt van eikenhout wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. De boomstamtafel is gemaakt van Acaciahout. In het blad zie je noesten en haarscheuren wat letterlijk de natuur laat terugkomen in deze tafel. Het zijn de littekens die het leven van de boom laten zien. In tegenstelling tot de elegante ovale tafel is de boomstamtafel robuust. Acaciahout is een duurzaam loofhoutsoort en is afkomstig uit een eco-vriendelijke plantage. Bekijk hier alle houten eettafels. Bij een eethoek kunnen de stoelen natuurlijk niet ontbreken. Ga voor de eetkamerstoel Cobra ‘lederlook Soft groen’ of de eetkamerstoel Boxer ‘leer Vintage cognac’ om de eethoek af te maken.

Dé woontrend van 2023: Haal groen in huis

Wil je nog meer aanpakken naast het meubilair? Kies een vloer met een hout motief. Bijvoorbeeld een PVC klikvoer Geborsteld Eiken of Visgraat Amsterdam. Een klikvloer is ideaal voor de doe het zelf'er. PVC is zeer dempend, is geschikt voor vloerverwarming en kan goed tegen water. Daarom is het ook mogelijk om de vloer door te trekken naar de keuken! Wist je dat de PVC klikvloeren een overeenkomstige PVC traprenovatie heeft? Zo kun je de natuurlijke uitstraling van de woonkamer en de keuken ook nog doortrekken naar je trap!

Dé woontrend van 2023: Haal groen in huis