Renov8

Heb jij op dit moment een stalen deur of stalen kozijnen die wel een upgrade verdienen? Dan zit je al snel aan een hele dure verbouwing te denken. Maar met de Renov8 kozijnen van Austria heb je in een handomdraai een nieuwe look in huis.

Je zou je woning graag een nieuwe en warmere uitstraling willen geven. Je ziet in je omgeving mooie houten kozijnen en deuren voorbij komen en wil dat ook. Maar wel het liefst zonder een rigoureuze verbouwing waar je diep voor in de buidel hoeft te tasten. Gelukkig voor jou zijn de kozijnen van Austria precies wat je zoekt.

 

 

 

 

Renov8: een stijlvolle en duurzame renovatie

Houten kozijnen vind je wél mooi, maar het vergt een hele logistieke planning om je stalen deuren te vervangen. Niet als je kiest voor de Renov8 houten binnendeurkozijnen van Austria. Je vervangt namelijk in een handomdraai een oude stalen opdekkozijn met een stomp houten kozijn. Deze stompe deur heeft namelijk dezelfde afmetingen als jouw oude opdekdeur. Maar het houten kozijn van Renov8 kan ook in een nieuwe muur geplaatst worden. Wel zo makkelijk, vind je ook niet?

 

Doe maar duur(zaam)

Je hoeft dus geen volledig nieuwe deur te kopen. Dit scheelt een hoop geld en is ook nog eens heel duurzaam. Je oude deur blijft namelijk gewoon zijn werk doen, maar dan wel in een nieuw en hip jasje. Daar is je bankrekening blij mee, maar het milieu dus ook. Je hoeft ook geen rekening te houden met bizarre wachttijden en je weet zeker dat je ‘nieuwe’ deur in de oude deurpost past. Je plaatst het nieuwe kozijn immers eenvoudig op de oude stalen deur. Stalen kozijnen vervangen was nog nooit zo makkelijk!

 

Kenmerken van de Renov8 kozijnen van Austria

• Een houten kozijn voor stompe binnendeuren van staal. • Twaalf jaar garantie. • Geschikt voor deuren met een breedte van 73 t/m 93 cm (wanddikte 7 cm) of deuren met een breedte van 83 t/m 93 cm (wanddikte 10 cm). • XL architraaf (wanddikte tot 12,3 cm) en XXL architraaf (wanddikte tot 15 cm). • FSC® gecertificeerd houten kozijnen van Austria. • Behandeld met de Austra **Ultra Smooth Finish voorlak. • Keuze uit de Renov8 Ecosy of de Renov8 Nero.

 

Renov8 Ecosy vs. Renov 8 Nero

Er zijn uiteraard verschillen tussen de twee houten deurpostkozijnen waarmee je gemakkelijk stalen kozijnen kunt vervangen. Renov8 Ecosy heeft een bredere voorzijde dan Renov8 Nero. Maar ze hebben beiden een moderne look. Ecosy in het wit, Nero in het zwart.

 

Stalen kozijnen vervangen: zo werkt het

Bij de bestelling van je nieuwe deurkozijn geef je de afmetingen van je deur door. Je kunt kiezen uit een hoogte van:
• 201,5/211,5 centimeter
• 231,5 centimeter
• 232 – 270 centimeter

 Je kunt ook de wanddikte doorgeven: 7 centimeter of 10 centimeter. Als laatste bepaal je ook de draairichting: links of rechtsdraaiend en geef je door of er wel of geen bovenlicht bij moet zijn.

 

Zo moet je het Renov8 houten binnendeurkozijn monteren

Stap 1: verwijder het oude montagekozijn van staal.
Stap 2: meet de stijlen op en kort ze aan de onderkant in.
Stap 3: schroef de stijlen vast aan de bovendorpel.
Stap 4: breng de bijgeleverde lijm aan op de architraaf.
Stap 5: plaats het Renov8 kozijn en de bijbehorende scharnieren.
Stap 6: breng een laag purschuim aan en bevestig het architraaf.
Stap 7: zet het spanningsrubber weer terug op de juiste plek.
Stap 8: hang de deur af. Stap 9: monteer het beslag.