In veel huizen vind je nog stalen deurkozijnen in combinatie met opdekdeuren. Stalen deurkozijnen zijn in Nederland vanuit oudsher de standaard, maar we zien steeds vaker dat deze stalen deurkozijnen vervangen worden door houten deurkozijnen en er een stompe binnendeur geplaatst wordt. Ben jij er ook in geïnteresseerd om deze switch te maken? Wij leggen je uit hoe en wat je nodig hebt. En alvast één spoiler: een deurkozijn vervangen is gemakkelijker dan je denkt!

Van opdekdeur naar stompe deur

We kennen twee verschillende soorten binnendeuren: een opdekdeur en een stompe deur. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn en een stompe deur valt in zijn geheel in het kozijn. Een stompe binnendeur heeft een stijlvolle en chique uitstraling, vandaar dat steeds meer mensen graag voor stompe binnendeuren gaan. Wanneer je momenteel echter een opdekdeur hebt hangen, zul je ook je deurkozijn moeten vervangen. Een stompe deur past namelijk niet op een deurkozijn gemaakt voor een opdekdeur.

In Nederland zie je veel stalen deurkozijnen, ook in nieuwbouwhuizen worden doorgaans nog stalen deurkozijnen geplaatst. Deze stalen deurkozijnen kunnen soms een nogal kille uitstraling hebben. Tijd dus om jouw stalen deurkozijn te vervangen voor een mooie houten deurkozijn!

Makkelijk je stalen deurkozijn vervangen voor een houten deurkozijn

Vaak wordt gedacht dat het vervangen van een deurkozijn een duur en tijdrovende, moeilijke klus is. Niets is echter minder waar en dit komt allemaal door de Renov8 deurkozijnen van het topmerk Austria. Je bent misschien al bekend met de prachtige Austria deuren, maar ook op het gebied van kozijnen ben je bij Austria aan het goede adres.

zwarte binnendeur met glas
paneeldeur
kamerhoge binnendeur
 

De Renov8 deurkozijnen van Austria maken het namelijk zeer gemakkelijk om jouw stalen deurkozijn met opdekdeur te vervangen en zo een houten kozijn te plaatsen, waar je een prachtige stompe deur in kunt afhangen. Het vervangen kan helemaal zonder breekwerk uitgevoerd worden en ook blijf je dezelfde deurbreedte behouden. De Renov8 kozijnen zijn zelfs al voorzien van scharnierinkrozingen, zodat je jouw deur nog gemakkelijker en sneller in je nieuwe deurkozijn kan plaatsen. Let op: kies jij voor een kamerhoge deur en daarbij ook een kamerhoog Renov8 kozijn? Dan wordt je deurkozijn niet geleverd met scharnierinkrozingen.

In de Renov8 Nero lijn vind je zwarte deurkozijnen met én zonder bovenlicht, speciaal gemaakt voor de prachtige zwarte Austria binnendeuren uit bijvoorbeeld de Austria Nero collecties.

De Renov8 deurkozijnen zijn verkrijgbaar voor verschillende muurdiktes en in verschillende inbouwmaten en kun je zelf nog op maat zagen indien dit nodig is. Zaag de stijlen alleen in aan de onderkant, zodat de scharnierinkrozingen niet in het geding komen met de standaard. Voor alle montage instructies en tips zie onze “montage instructies Renov8 Ecosy en Renov8 Nero” handleiding en bekijk onderstaande video.

Kan ik ook een kamerhoge binnendeur in een Renov8 deurkozijn afhangen?

Kamerhoge binnendeuren zijn enorm populair. Dat is ook niet zo gek, want een kamerhoge binnendeur geeft je interieur een mooie, stijlvolle uitstraling. In de Renov8 lijn vind je ook inbouwkozijnen geschikt voor kamerhoge deuren. Dit betekent dat je geen bovenlicht (het stuk tussen de deur en het plafond) hebt en de kozijn en de deur tot aan het plafond reiken. De Renov8 deurkozijnen voor kamerhoge deuren zijn geschikt voor binnendeuren met een deurhoogte van maximaal 265 centimeter.

Wil je onze deuren, zoals onze stijlvolle kamerhoge binnendeuren, moderne glasdeuren, lijndeuren en natuurlijk ook de Renov8 deurkozijnen in het echt zien voor je deze aanschaft? Of wil je graag persoonlijk advies betreffende de deuren? Kom dan langs in onze showroom in Vianen, waar onze experts voor je klaar staan om je te helpen met al je vragen!