Opdekdeuren

Op zoek naar een nieuwe opdekdeur? We hebben een ontzettend ruim assortiment opdekdeuren in vele soorten en maten. Opdekdeuren houden dankzij de opdek rand de luchtstroom tegen en zijn daarom perfect voor het tegen gaan van tocht. Ben jij opzoek naar een nieuwe opdekdeur en benieuwd naar de kosten hiervan? Lees dan gauw verder, we leggen je uit waar het van af hangt.

Opdekdeur vervangen of plaatsen

De kosten hangen natuurlijk af van verschillende factoren. Een belangrijke eerste factor is of je de opdekdeur gaat vervangen (in het bestaande kozijn) of volledig nieuw laat plaatsen, inclusief een nieuw kozijn. Bijvoorbeeld in een nieuwbouwwoning of door een verbouwing in een bestaande woning. Als je je nieuwe opdekdeur slechts laat vervangen in een bestaand kozijn heb je geen kosten aan een nieuw kozijn en paumelle. Opdekdeuren zijn makkelijk te plaatsen en binnen een handomdraai monteer je de deur in het kozijn. Laat je een nieuwe opdekdeur met nieuw kozijn plaatsen? Dan zullen de kosten uiteraard hoger liggen.

Zelf je opdekdeur samenstellen

Wanneer je een opdekdeur bij ons bestelt dien je tijdens het bestelproces nog verschillende productopties te kiezen. Door het kiezen van de productopties kun je je deur naar eigen wensen samenstellen. Naast de afmetingen heb je keuzes uit bijvoorbeeld een aflakservice, sloten en een tochtvaldorpel. Kies je voor geen van deze extra deur accessoires? Dan zal de prijs van de deur niet oplopen, maar dien je die handelingen wel zelf uit te voeren. Het verschilt per merk welke accessoires tegen een meerprijs een opties zijn. De opdekdeuren van Austria en Svedex worden standaard afgelakt geleverd. Lees dus altijd goed de productomschrijving. Paumelle en deurbeslag dienen in de meeste gevallen apart erbij worden besteld.

Kosten van een opdekdeur

De laagste prijs opdekdeur in ons assortiment bedraagt €78,00 en de hoogste prijs €715,00. Daar zit natuurlijk een groot verschil tussen. Dat verschil heeft te maken met materiaal waaruit de deur is opgebouwd. De goedkoopste opdekdeur bestaat uit een honingraatkern en de duurste opdekdeuren bestaan uit een massieve, houten vulling of zijn van staal. In dit voorbeeld kijken we naar onze meest populaire opdekdeur, de Super Vlak | SL1. Deze opdekdeur bedraagt €95,00 zonder accessoires en deurbeslag. Hieronder wordt het bestelproces doorgelopen om een duidelijk beeld van de opties en meerprijzen te krijgen.

Voor standaardafmetingen worden geen extra kosten berekend. Voor de breedtes 93, 98 en 103 cm wordt een maximum van €25,00 gevraagd. Voor de hoogte 231,5 cm wordt €15,00 extra gerekend. In dit voorbeeld houden we de standaardafmetingen aan en worden er dus geen extra kosten gerekend.

De SL1 wordt standaard afgelakt met Alpine Wit (RAL9010). Voor een meerprijs heb je de optie om de deur te laten aflakken met Extra wit (NCS S-300-N) tegen een meerprijs van €21,95. In dit voorbeeld kiezen we voor de Alpine Wit (RAL9010) en hebben we geen extra kosten.

De standaard vulling van deze deur is honingraat. De volgende deurvullingen zijn een optie tegen de volgende meerprijs:
HPC (high pressure core) + €25,00
Tubulair: + €50,00
Massief: + €55,00
Perliet (bati board): + €70,00
Geluidswerend 27dB: + €55,00
Geluidswerend 30dB: + € 80,00
Geluidswerend 38dB: + €135,00
In dit voorbeeld kiezen we voor de HPC vulling. HPC is net wat steviger dan honingraad, door de fijne cel roosters, maar 20% lichter dan een tubulaire vulling. HPC vulling bedraagt €25,00 extra bovenop de €95,00, dat komt samen op €120,00.

Bij het type opdek heb je keuze uit drie randen: opdek schuine hoek (standaard), opdek rechte hoek (+ €9,95) of opdek deluxe met afgeronde hoek (+ €9,95). Hier kiezen we voor de standaard schuine hoek.

Opdekdeur randen

Het soort slot is bij deze deur inbegrepen en vraagt geen meerprijs. In dit voorbeeld kiezen we voor een vrij/bezet slot.

Opdekdeur randen

Als laatste maak je de keuze of je wel of geen tochtvaldorpel wilt. Een tochtvaldorpel wordt nagenoeg onzichtbaar onder in de deur gemonteerd. Bij het sluiten van de deur zakt de valdorpel op de vloer en voorkomt op deze manier tocht. Aangezien een tochtvaldorpel energiebesparend en geluidsisolerend is kiezen we hiervoor. De meerprijs is €59,00 waardoor het bedrag dan uitkomt op €179,00.

Opdekdeur randen

Bij de SL1 opdekdeur dien je apart het deurbeslag (deurkruk, scharnieren etc.) te bestellen. We kiezen hier voor 'Svedex Deurbeslag Mood tbv vrij/bezetslot’ voor €62,95. Het totaalbedrag van de SL1 opdekdeur komt dan uit op €241,95.

De prijs van een opdekdeur kan erg variëren. Het is een persoonlijke keuze wat voor materiaal vulling je neemt en wat voor opties en accessoires je erbij kiest. Door ons uitgebreide aanbod opdekdeuren hebben we voor ieder budget een geschikte deur. Wil je de deuren graag in het echt bekijken? Maak online een afspraak en kom langs in onze showroom!