Zijn jouw binnendeuren aan vervanging toe, maar ben je er nog niet helemaal uit wat voor binnendeuren je graag wil hebben? Of heb je geen idee wat je kunt verwachten qua prijs? Dat kunnen we ons goed voorstellen, want er zijn tegenwoordig enorm veel soorten binnendeuren en bij elke binnendeur heb je ook weer verschillende opties. Dan heb je nog verschillende merken, verschillende soorten deurvullingen, de manier van het ophangen... We kunnen ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven we je in deze blog een handig overzicht waar je op moet letten bij het kopen van een binnendeur en wat je qua prijs kunt verwachten.

Deuren kopen bij homing XL: barndeuren
 

De kosten van een witte boarddeur van Austria

Om je een goed voorbeeld te geven van wat een binnendeur je zou kunnen kosten, schetsen we van enkele verschillende deuren een voorbeeldsituatie. Een vaak geziene binnendeur is de standaard boarddeur wit. Deze deuren vallen niet op in je huis en zijn vaak goedkoper dan een deur die echt een eyecatcher is in je huis.

Austria borddeuren Austria deuren wit Austria deuren bij HomingXL

In dit voorbeeld is er gekozen voor een stompe wit gegronde boarddeur van Austria. De standaardvulling van deze boarddeur is een honingraatvulling. Deze soort vulling is erg licht, waardoor je deur niet zwaar is. De deur is wel minder akoestisch en thermisch isolerend. Bij deze soort vulling komen er geen extra kosten bij de deur. Verder kun je kiezen voor een tubespaanvulling, deze soort vulling is zwaarder en heeft ook een hogere isolatiewaarde. Deze vulling kost €38,60 bovenop de originele prijs van de deur. Als derde heb je de volspaanvulling, welke je voor €43,50 extra kunt kiezen. Deze vulling zorgt voor een brandwerende deur met goede isolatiewaarde. De deur is erg zwaar, waardoor je goede scharnieren nodig hebt.

Je kunt kiezen uit verschillende standaardmaten. Wanneer jouw benodigde maat er niet bij zit, kun je voor maatwerk kiezen. Dit kost €25,-.

Zwarte deurbeslag van Austria Deuren
Schuifdeursystemen van Austria Deuren

Dan heb je de keuze uit verschillende soorten sloten. Het kan natuurlijk zijn dat je geen slot nodig hebt (bijvoorbeeld wanneer je de deur als schuifdeur gebruikt), vergeet dan niet om een slotklos mee te bestellen. De extra kosten voor soorten sloten variëren van €10,- tot €25,-. Voor binnendeuren zul je vaak een standaard loopslot nodig hebben, de prijs hiervan is €11,25.

Omdat je naast een slot ook nog deurbeslag nodig hebt, nemen we in dit voorbeeld de deurkruk uit onze Best Buy collectie erbij. Deze deurkruk kost €25,95.

Als laatste kun je kiezen voor een tochtvaldorpel. Dit systeem zorgt ervoor dat wanneer de deur gesloten is, de onderkant maximaal geïsoleerd is en er dus weinig tot geen tocht doorgelaten wordt. De kosten voor een tochtvaldorpel zijn €67,-.

Wanneer we uitgaan van een deur met een standaardafmeting, een honingraatvulling en een standaardloopslot, is de prijs van de deur €44,20. Plus deurbeslag kom je uit op €70,17 per deur.*

De totale kosten van een Austria Nero Legno binnendeur

Als tweede voorbeeld nemen we een prachtige industriële binnendeur van Austria. Zwarte industriële binnendeuren zijn enorm populair momenteel en zijn een echte eyecatcher in je woning. In dit voorbeeld werken we met onze meest verkochte industriële deur: de Nero Legno Chiari stomp gegrond zwart met glas.

Deze deur is verkrijgbaar in enkele standaardafmetingen, waarvoor geen extra kosten gerekend worden. De volgende afmetingen zijn standaard: 201,5cm hoog x 78cm breed t/m 201,5cm hoog x 93cm breed, 211,5cm hoog x 78cm breed t/m 211,5cm hoog x 93cm breed en 231,5cm hoog x 78cm breed t/m 231,5cm hoog x 93cm breed.

Austria deur Chiari Austria deur Nero LegnoChiari Austria Deur Chiari zwart van de serie Nero Legno

Voor de bovengenoemde standaard hoogtematen in combinatie met een breedtemaat van 63cm, 68cm of 73cm geldt een meerprijs van €95,-. Voor alle overige maatwerk geldt een bedrag van €120,-.

Dan komen we aan bij de soorten sloten. Je hebt de keuze uit verschillende soorten sloten, variërend in prijs van €40,95 t/m €48,95. Natuurlijk kun je ook bij deze deuren ervoor kiezen om geen slot te plaatsen, bijvoorbeeld als je de deur als schuifdeur gebruikt. Let er dan wel op dat je een slotklos bestelt, om het slot gat te dichten. De prijs hiervoor bij Nero Legno binnendeuren is €10,50.

Let op: op binnendeuren uit de Nero Legno collectie past alleen deurbeslag uit de Nero collectie.

Er zijn verschillende mooie deurkrukken die passen bij deze Nero Legno deur. In dit voorbeeld gaan we voor de Austria deurkruk Veneto, met een prijs van €60,- per set.

Als laatst komen we dan weer aan bij de tochtvaldorpel. Wanneer je voor een tochtvaldorpel kiest, kost deze bij deze deur €59,-.

Wanneer we uitgaan van een binnendeur met standaardafmeting, een magneet loopslot en met bijpassende Veneto deurkruk, komen we uit op een totaalprijs van €439,95.*

De totale prijs van een barndeur

Misschien heb je nog nooit van een barndeur gehoord, maar daar gaat zeker verandering in komen! Barndeuren zijn dé opkomende trend en je ziet ze steeds vaker voorbijkomen. Barndeuren zijn eigenlijk gemoderniseerde staldeuren en passen perfect in een landelijk interieur.

Om je een voorbeeld te geven van de totale prijs van een barndeur hebben we gekozen voor de Barndeur Roble Uno stomp, met een onbehandeld eiken toplaag uit de Roble serie van Austria. Deze deur is verkrijgbaar in verschillende standaardafmetingen en in verschillende afwijkende maten, waarvan de meerprijs €20,- is. Maatwerk is niet mogelijk.

Schuifdeuren Austria

Er zijn verschillende soorten sloten verkrijgbaar voor deze barndeur, variërend van €25,- tot €32,50. Je kunt er ook voor kiezen om geen slot te gebruiken, bijvoorbeeld als je de barndeur als schuifdeur gaat ophangen. Vergeet dan niet om een slotklos (€10,75) mee te bestellen.

Als laatste heb je natuurlijk een mooie deurklink nodig, passend in de stijl van de deur. De deurkruk Forza van Austria past perfect bij deze barndeur. De prijs per set is €38,50.

De totale kosten voor deze prachtige barndeur met een standaardmaat, een magneet loopslot en de deurkruk Forza is €354,50.*

 

Wat kost een barndeur met schuifdeursysteem?

Om een barndeur écht tot zijn recht te laten komen, kun je hem ophangen met een van onze schuifdeursystemen. Naast dat een schuifdeur erg mooi is, heeft het ook enkele voordelen. Zo neemt een schuifdeur veel minder ruimte in beslag, waardoor je veel meer mogelijkheden hebt bij het inrichten van een kamer. Barndeuren en schuifdeursystemen lijken voor elkaar gemaakt: je creëert een prachtige landelijke sfeer met een moderne touch in je woning!

In dit voorbeeld nemen we dezelfde barndeur als in bovenstaand voorbeeld, de Roble Uno stomp in standaardmaat. Omdat de deur als schuifdeur gebruikt wordt, heb je geen slot nodig, maar wel een slotklos á €10,75.

Als schuifdeursysteem kiezen we voor ons eigen merk. Met het schuifdeursysteem Basis creëer je een unieke en industriële sfeer. Dit schuifdeursysteem heeft een standaardprijs van €69, maar afhankelijk van jouw wensen en benodigdheden kan de prijs verschillen. De standaardlengte van dit schuifdeursysteem is 155cm, maar wanneer je een langere lengte nodig hebt, verschilt de prijs.

  • - 175 centimeter: + €10,-
  • - 200 centimeter: + €20,-
  • - 250 centimeter: + €71,-
  • - 300 centimeter: + €121,-
  • - 350 centimeter: + €161,-
  • - 400 centimeter: + €201,-

Daarnaast kun je nog kiezen om je systeem aan te vullen met een softclose en softopen systeem. De deur valt dan zachter dicht en gaat zachter open. Wanneer je niet voor dit systeem kiest, komen er natuurlijk geen extra kosten bij. Bij alleen een softclose is de aanvullende prijs €14,95 en wanneer je voor zowel softclose als softopen gaat, is de meerprijs €27,95.

 

Als laatste kan het zijn dat je meerdere wielen nodig hebt. Dit is alleen het geval wanneer je meerdere deuren wilt ophangen aan het systeem. Eén extra wielenset is €45,- en twee extra sets heeft een meerprijs van €95,-.

Om alles af te sluiten heb je een schuifdeurkom nodig, een deurgreep om de deur makkelijk te openen. Austria heeft prachtige bijpassende schuifdeurkommen voor alle barndeuren. Voor dit voorbeeld nemen we de zwarte schuifdeurkom Forza, die een prijs heeft van €47,-.

De prijs van een Roble Uno barndeur met standaardmaat en slotklos is €301,75. We nemen een schuifdeursysteem van 200cm, met softclose en zonder extra wielen. De prijs voor het schuifdeursysteem komt dan uit op €103,95.

Om af te sluiten kiezen we de schuifdeurkom Forza met een prijs van €47. De totale prijs van een barndeur met schuifdeursysteem komt in dit voorbeeld uit op: €452,70.

Wat kost een binnendeur met kozijn?

Als laatste behandelen we de totale prijs van een binnendeur met kozijn, ook wel een deurkozijncombinatie genoemd. Een deurkozijn combinatie is een compleet voor gemonteerd systeem van deur en kozijn. Geen gedoe met het uitzoeken van bijpassende kozijnen wanneer je een nieuwe binnendeur koopt en ook nog eens gemakkelijk om te monteren! Alle mogelijkheden vind je op onze deur-kozijncombinatie pagina, maar in dit voorbeeld gebruiken we de deurkozijncombinatie met een stompe boarddeur met honingraatvulling van Austria.

Deze deurkozijncombinatie is standaard verkrijgbaar in verschillende maten. Daarnaast zijn er vier maten beschikbaar met een deurhoogte van 231,5cm en een breedte van 78cm, 83cm, 88cm en 93cm. Voor deze maten wordt €20,- gerekend. De deur zelf is verkrijgbaar voor een muurdikte van 70mm en 100mm.

Verder hoef je alleen nog het gewenste deurbeslag erbij te bestellen. Laten we hierbij weer uitgaan van een standaardloopslot ter waarde van €11,25.

De prijs van de deurkozijncombinatie met een standaardmaat is €154,- per set.

Wanneer je het deurbeslag erbij rekent kom je uit op een totaalprijs van €165,25.*

 

Wat kost het laten plaatsen van een binnendeur?

Wanneer je de perfecte binnendeur hebt uitgekozen is het tijd om te beslissen of je de klus zelf gaat uitvoeren of dat je het laat doen door een vakman. Het monteren van een deur is een klus die veel precisie vergt. Wanneer je een klein foutje maakt, kan dit gevolgen hebben voor de gehele deur. Denk er daarom goed over na of je het zelf gaat doen of dat je toch kiest voor een vakman. Wanneer je ervoor kiest om de klus uit te laten voeren door vakmannen, kunnen wij je daarbij helpen. Een door HomingXL goedgekeurd klusbedrijf regelt de montage van onder andere binnendeuren, vlonders, schuttingen en traprenovaties. Meer informatie over de kosten van het laten plaatsen van een binnendeur lees je op onze binnendeuren met montage pagina.

Deur laten plaatsen - deurmontage bij HomingXL
 

*Prijzen op 30 december 2019. Prijzen kunnen in loop der tijd veranderen.