Met de zomer in aantocht en de eerste warme zonnestralen die de tuin weer in schijnen, begint het bij veel mensen te kriebelen om iets aan de tuin te veranderen. Het is dus het perfecte moment om de schutting te vervangen! Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende soorten en bijzondere schuttingen. Je hebt niet langer alleen de keuze tussen een houten schutting of een composiet schutting. In deze blog vertellen we je graag meer over drie speciale schutting modellen: Mix & Match, Forte en Modular. Bijzondere schuttingen, waarmee je jouw tuin een unieke en sfeervolle touch kan geven.

Schuttingen

Forte schuttingen

Bijzondere schuttingen #1: de Forte schutting. Wanneer je meer privacy in je tuin wilt en je geen zin hebt in een schutting die veel onderhoud nodig heeft, dan kan je kiezen voor de Forte schutting. Het is een luxe en modern schutting die volledig dicht is. De Forte schuttingen zijn gemaakt van composiet, een combinatie van houtvezels en kunststofvezels. Wil je meer informatie over wat composiet precies is? In deze blog lees je meer over de verschillen tussen houten en composiet schuttingen.

Composiet schutting

Voordelen van een Forte schutting zijn onder andere een strakke en onderhoudsvrije tuinafscheiding. Forte schuttingen kunnen namelijk niet gaan rotten en hebben geen splinters. Daarnaast is deze schutting erg stevig, omdat de rabatdelen op elkaar gestapeld zijn en vervolgens verankerd zijn. De forte schutting is ook verkrijgbaar met schuine tuinschermen, waardoor je zelf een speels effect kunt maken met bijvoorbeeld de afsluiting van je schutting. Je kunt kiezen voor kleuren als antraciet, bruin en teak. Wil je een combinatie van een moderne tuin en de warmte van echt hout? Ga dan voor een teak gekleurde Forte schutting met een aluminium kader. Met deze schutting haal je echt het beste van twee werelden in huis.



Creëer je eigen schutting met onze Modular schuttingen

Bijzondere schuttingen #2: de Modular schutting. Wil je graag een unieke schutting in je tuin? Dan zijn onze zelfbouw schuttingen perfect voor jou. Het merk Elephant heeft twee verschillende systemen, waarmee jij gemakkelijk je eigen schutting kunt creëren. De rabatdelen van het Modular schutting systeem van Elephant en de rabatdelen van het Mix & Match systeem van Elephant kunnen niet gecombineerd worden met elkaar. Let er dus goed op dat je altijd schuttingdelen van hetzelfde systeem gebruikt. Wel worden er voor allebei de systemen dezelfde aluminium palen gebruikt, waar de rabatdelen worden tussen geschoven.

Schutting composiet mix & match serie


Naast veel keuze en variatie, zijn deze schuttingen ook gemakkelijk te plaatsen doordat je als het ware de schuttingen in elkaar schuift. Om wat lucht te creëren in de dichte rabat schutting kun je bij deze twee systemen gebruik maken van bijvoorbeeld een glaslamel of een aluminium rooster lamel. Hierdoor wordt het massieve vlak iets gebroken en krijgt de rabat schutting een interessante open uitstraling.



Speel met licht met lamelschermen en trellis schermen

Bijzondere schuttingen #3: de Lamelschermen en trellis schermen (ook wel draadschuttingen genoemd), zijn een perfecte onderbreking in een schutting. Je kunt zelf bepalen of je veel zonlicht in jouw tuin wilt of juist meer schaduw. Door het eenvoudige systeem kun je makkelijk kiezen voor zon of schaduw in de tuin. Wil je meer groen in je tuin? Dan zijn trellis schermen perfect om klimplanten aan op te hangen. Lamelschermen zijn erg stijlvol, je hebt de keuze uit drie verschillende uitvoeringen die allemaal gemaakt zijn van hardhout. Zo kun je kiezen voor een bruin lamelscherm die zorgt voor een natuurlijke look of voor witte lamelschermen die zorgen voor een lichte en overzichtelijke tuin. Als laatste kun je ook kiezen voor een modieus zwart lamelscherm. Dit laatste is dé trend van dit moment en ga je ook steeds vaker terugzien in hippe tuinen!



Schutting composiet mix & match - diverse kleuren en combinaties
 

Twijfel je nog steeds over deze schuttingen of wil je op zoek naar een andere schutting die bij je past? We helpen je graag verder in onze showroom. Onze experts staan voor je klaar en adviseren je graag, om zo tot een perfecte keuze voor jou te komen. Heb je geen tijd om langs te komen in onze showroom? Het is ook mogelijk om een proefstukje aan te vragen van diverse schuttingen, zodat je kunt zien of het materiaal en de kleur bij jou past.