“Qua terras zijn vlonderplanken helemaal van nu. Hip in 2023 zijn de kleuren beige, lichtgrijs, crème en taupe. Hiermee creëer je als het ware een bohemian sfeer en de kleuren gaan goed samen met mooie planten en bloemen”, vertelt Melvin.

Bohemiantuin

Een lekker natuurlijke look dus. Melvin: “De composiet vlonderplanken in lichtgrijs zijn enorm populair. Gemakkelijk te combineren met felle kleuren en het heeft die uitgesproken strakke look.”

Ook de Bamboe white wash vlonderplanken vliegen de deur uit volgens de terrasexpert. Melvin: “Verder zijn de mooie hardhouten vlonderplanken van het merk Smaragd een echte must. Of ga voor de alom bekende hardhouten vlonder van Bankirai: erg duurzaam en scherp geprijsd.”

Tips en trends

Terrastips

Melvin heeft ook nog wat handige tips voor een mooi en veilig terras. “Als je niet wilt uitglijden is deze veel gevraagde composiet vlonderplank ideaal. Die is zowel vlak aan de ene kant en heeft een ribbel oppervlakte aan de andere kant. Lekker praktisch.”

Ook kun je je vlonderterras uitbreiden met zogenaamde ‘vlonderspots’, vertelt Melvin. “Dit is sfeervolle ingebouwde verlichting die een prachtige uitstraling aan je buitenruimte geven.” Tot slot raadt hij aan om bij een brede tuin de planken vooral in de breedte te leggen voor maximaal ruimtegevoel.

Ben je benieuwd wat HomingXL nog meer in de aanbieding heeft voor je terras? Neem een kijkje hier op onze website. Alles is momenteel nog leverbaar uit voorraad.