Tuintrends 2022

Het nieuwe jaar staat voor de deur, dus is het tijd voor de tuintrends van dit moment. Ben jij helemaal toe aan een nieuwe look voor je tuin, of ga je zelfs een hele nieuwe tuin inrichten? Lees dan hier over welke trends je niet kan missen in het volgende jaar! Wij zijn dé huis- en tuinspecialist en zetten alle trendy tuinproducten hier voor je op een rijtje.

 

Aardse kleuren

Dit jaar is het kleuren palette heel belangrijk. Groen is elk jaar weer populair door planten en bloemen. Maar dit jaar gaan we de kleur groen ook echt veel terugzien in tuinmeubelen, zoals in stoelen en in bijzettafels, maar ook in decoratie zoals plantenpotten, kussens en lampen. Maar geen zorgen! Geen felle neongroene kleuren. De tuinkleuren zijn juist subtiel, licht en aards. Denk hierbij dus aan een lichte kleur groen, zoals saliegroen en olijfgroen. Andere kleuren die heel trendy zullen zijn dit jaar zijn beige, lichtgrijs, crème en taupe. Deze kleuren kunnen we in de hele tuin terugzien, dus in meubels maar ook in schuttingen, vlonderplanken en hekken. Wij helpen jou om deze kleurtrend te vertalen naar jouw eigen tuin! Kijk voor onze trendy schuttingen bijvoorbeeld op onze webpagina met lichtgrijze composiet schuttingen. Ook met onze vlonderplanken haal je de kleurtrend naar jouw eigen tuin met deze lichtgrijze composiet vlonderplanken. Verder hebben we ook tuinmeubels die perfect aansluiten bij het nieuwe kleuren palette. Onze dennenhouten tuinstoel past helemaal in het trendy plaatje met de beige en grijze kleuren.

 

Brr buiten zitten in de winter

We werken deze tijd veel thuis en het binnen zitten kan gaan vervelen. Hoe fijn is het dan om ook in de wintermaanden buiten te kunnen zitten! Om comfortabel van je tuin te genieten in de koude maanden kan je warmtebronnen toepassen, denk bijvoorbeeld aan buitenkachels, vuurkorven en overkappingen. Als je een stapje verder wil dan alleen een overkapping, kan je zelfs denken aan het bouwen van een buitenverblijf. Je kan dit helemaal jouw plekje maken omdat je bij ons zoveel verschillende opties hebt. Zo maak je jouw ultieme relaxplek, om te kunnen ontspannen tijdens het thuiswerken. En na de koude wintermaanden kan je natuurlijk nog steeds volop genieten van je buitenverblijf. Wij hebben veel verschillende buitenverblijven met allemaal andere soorten daken, zodat jij bij ons precies kan vinden waar je naar op zoek bent. Of dat nou een kapschuur, zadeldak of een plat dak is! Voor de echte doe-het-zelver hebben we natuurlijk ook een groot assortiment aan constructiehout.

 

Groene tuin

Niet alleen de kleur groen is een trend dit jaar, groene tuinkeuzes staan ook centraal. We gaan dit jaar duurzame keuzes maken voor alles in onze tuin. Dit kan natuurlijk door zonnepanelen, maar duurzaamheid kan je ook echt terug laten komen in de materialen die je in je tuin gebruikt. Overweeg bijvoorbeeld om composiet vlonderplanken en schuttingen te kiezen, in plaats van echt hout. Een ander duurzaam materiaal dat trendy is dit jaar is aluminium, het gaat niet kapot en blijft sterk. Onze composiet schuttingen met aluminium palen zijn een perfecte combinatie van de twee duurzame materialen en wij bieden ze altijd aan met de laagste prijsgarantie. Laat je inspireren op onze website met ons grote aanbod aan duurzame materialen.

 

Op vakantie in je eigen tuin

Het klinkt heel zomers en waarschijnlijk moet je er nog niet aan denken, maar de bohemian stijl is dit jaar weer een trend. We kunnen in de coronatijd minder makkelijk op vakantie naar het buitenland, dus willen we het vakantiegevoel dit jaar naar onze eigen tuin brengen. Decoreer je tuin daarom met kussens, lampen, kleden en planten in de bohemian stijl. Denk daarbij aan wit en andere lichte kleuren, veel franjes, zachte materialen en tropische planten.