Tijd om uit te kijken naar dé woontrends 2022. Is het out with the old and in with the new, of nemen we een paar interieur trends mee het nieuwe jaar in? Je leest het in het blogvan Homing XL: dé huis- en tuinspecialist in de regio.  

Woontrends 2022: een overzicht 


Woontrends 2022

Misschien ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning en wil je deze inrichten volgens de nieuwste trends. Of je bent je huidige interieur inmiddels zat en wil je investeren in een inrichting die meegaat met de tijd. Hoe dan ook: je bent klaar om je huis helemaal anders in te richten. Let dan goed op, want we sommen hier de mooiste woontrends van 2022 op.  

 

 

 

 

#1 Into the wild  

En dan bedoelen we natuurlijk niet dat we er een beestenboel van gaan maken dit jaar. Nee, we brengen buiten naar binnen met behulp van natuurlijke elementen. Denk bijvoorbeeld aan een overvloed aan planten, natuurlijke materialen en onafgewerkte meubels een accessoires.  

Onze favoriete producten voor natuurlijke woontrends 2022: 

  • Houten overzettreden. Hiermee verbind je zowel de beneden als de boven verdieping met elkaar en trek je de natuurlijke stijl door in het hele huis.  
  • Schuifdeuren. Deze traditionele deuren zijn weer helemaal ‘je van het’ en lijken zo van het platteland te komen. 
  • Boomstamtafels. Natuurlijker kan bijna niet!  
hoe trap renoveren
trapbekleding
zelf trap bekleden
 

#2 Karakteristiek  

Je interieur mag in 2022 best wat karakter hebben. Het moet geleefd zijn en het mag zeker niet lijken alsof je inrichting zo uit een catalogus lijkt te komen. Personaliseren is het devies. Het maakt dan ook helemaal niet uit of er ergens een kras of barst inzit. Dat maakt je woning juíst authentiek. Je creëert deze verweerde uitstraling door vintage woonaccessoires en meubels te combineren met nieuwe spullen.  

Vooral de betonlook past goed bij deze woontrend. Denk aan:  

#3 Doe jij het licht aan?  

Lampen staan in 2022 in de spotlight. Letterlijk. Deze interieurtrend is volledig gefocust op licht. Lampenkappen mogen zo eenvoudig of uitbundig mogelijk zijn. Het is maar net wat jij het beste bij jou vindt passen. Bij HomingXL kun jij je interieur verrijken met prachtige hanglampen en vloerlampen. Bekijk hier ons assortiment om mee te gaan met de woontrends 2022. 

Bekijk alle verlichting »

#4 Terug naar de nineties 

Heb jij altijd al een zwak gehad voor The Spice Girls? Kon je geen genoeg krijgen van de gameboy en vond je de gabbercultuur altijd al interessant? Dan kun jij je hart ophalen in 2022. De urban 90’s woonstijl komt terug. Welkom neon kleuren, glazen tafels en opvallende prints. 

Onze favoriete producten voor een retro woonstijl: 

  • Leren banken. Waar ze vroeger vooral in de kleur wit en zwart populair worden, zijn ze nu ook verkrijgbaar in andere kleuren.  
  • Glas. Denk aan tafels met een glazen tafelblad en glazen tussendeuren. 
  • Vinyl vloeren en Vinyl trappen. Vooral de vierkante zwart-witte tegels zagen we destijds veel voorbijkomen. Iets meer van de tijd is een vinyl bekleding in een neutralere kleur.   

#5 Organische vormen  

Ronde vormen waren in 2021 al een regelrechte hit en deze trend trekken we nog even door in 2022. Door de organische vormen lijkt een ruimte warmer en ruimtelijker tegelijk. Een rond meubel neemt immers minder ruimte in dan je denkt.  

Denk bij deze woontrends 2022 aan: