Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Rustiek eikenhouten trap | Voor een levendige uitstraling

Een trap met een warm levendige karakter. In de rustiek eikenhouten overzettreden zitten noesten, ook wel knoesten genoemd. Een noest is geheel dicht en vrij van splinters. De ambachtelijk ruwe en verfijnde elementen in eikenhout gaan goed samen, welke perfect passen bij een Scandinavische of industriële stijl.

Wil je liever geen noesten, kies dan voor Natuur traprenovatie van Stepwood .

16 resultaten

16 resultaten

De mogelijkheden van Stepwood vs. CanDo

De houten traprenovatie van Stepwood biedt een compleet programma. Stepwood heeft namelijk niet alleen de treden maar ook de afwerklijsten, fineer voor het bekleden van de onderkant van een open trap en houten stootborden voor het bekleden van een dichte trap. De overzettreden van Stepwood hebben een eikenhouten toplaag van wel 4 mm dik met een multiplex onderlaag. Dankzij de 4 mm dikke eiken toplaag, gaan de traptreden van Stepwood langer mee dan die van CanDo. Na een jaar of acht, wanneer er wat slijtage is opgetreden, kunnen de traptreden van Stepwood gemakkelijk geschuurd en geolied/gelakt worden, om de trap er weer als nieuw te laten uitzien. Doordat de traptreden van Cando slechts een toplaag van 1 mm hebben, is dat hier niet mogelijk en zal je bij slijtage van de trap, deze in zijn geheel moeten vernieuwen. Tot slot koop je de treden van Stepwood per 2 stuks, waardoor je terugrekenend per trede goedkoper uit bent met de Stepwood traprenovatie dan met de houten CanDo traprenovatie. De Cando treden kosten namelijk €42 per stuk en die van Stepwood €32,50 per stuk.

Naast Stepwood hebben we ook traptreden met houten toplaag van CanDo. Deze traptreden hebben een eikenhouten toplaag van 1 mm dik met een MDF onderlaag. Ook CanDo heeft stootborden om een dichte trap een totale nieuwe uitstraling te geven. Beide merken hebben overzettreden met een rubberen antislip strip, deze voorkomt uitglijden bij het traplopen.

Een houten trap monteren en bekleden

Voor het bekleden van een open trap met hout kies je voor de houten traprenovatie van Stepwood. Voor een traprenovatie met hout op een dichte trap kun je voor zowel CanDo als Stepwood kiezen. Meet met de trapspin het formaat van de traptrede op en zaag de nieuwe traptrede op maat uit. Gebruik witte stootborden of eiken stootborden en jouw trap heeft een totaal nieuwe look. Wij hebben instructiefilmpjes, waar je precies kan zien hoe je te werk moet gaan.

Wil je meer informatie over de traprenovatie met eikenhouten toplaag? Kom dan langs in onze showroom voor advies van onze specialisten.