Breng je tuin tot leven met leuke schutting decoratie! Een schutting is veel meer dan alleen een functionele erfafscheiding. Met een beetje creativiteit tover je je schutting om tot een kunstwerk. Lees hier 7 leuke schutting decoratie ideeën.

1. Schutting beitsen

Als je een houten schutting hebt of van plan bent aan te schaffen kun je ervoor kiezen om de schutting te beitsen. Wanneer je hout beitst zul je de structuur van de houtnerf blijven zien, aangezien de beits in het hout trekt. Dit geeft een prachtig effect en beschermt tegelijkertijd het hout. Ook is beits vochtregulerend, wat inhoudt dat het vocht naar buiten kan treden. Dat is bij lak en verf niet het geval door de laklaag. Beits is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Je kunt je houten schutting dus in zijn geheel personaliseren naar jouw smaak! Waar op letten bij het beitsen van de schutting? Als de houten schutting onbehandeld is kun je direct beitsen. Als er al een laklaag of verflaag op zit dien je de schutting eerst te schuren. Breng in totaal 2 laagjes beits aan voor het mooiste resultaat.

Schutting beitsen











2. Bloembak tegen schutting

Hou je van lekker veel groen in de tuin? Maak dan een verticale tuin! Door bloembakken, bloempotten of hangende planten aan je schutting te monteren voeg je op een leuke manier groen toe aan je tuin. Ook is het voordeel dat je makkelijk de boel kan onderhouden en herorganiseren door nieuwe bloembakken of nieuwe plantjes te plaatsen.

Bloemen schutting











3. Haal Ibiza naar je achtertuin

Voor tropische sferen hoef je echt niet helemaal in het vliegtuig te stappen. Haal Ibiza eenvoudig naar je achtertuin met schutting decoratie Ibiza! Gebruik hergebruikte materialen voor een eigenzinnig karakter. Denk aan oude deuren, houten pallets en decoratieve elementen en plaats ze tegen de schutting. Span een gezellige schelpenslinger tussen de schuttingpalen en je Ibiza tuin is bijna klaar. Tot slot kan een heerlijke hangmat met fleurige kussentjes niet ontbreken, genieten maar! Lees hier nog meer goedkope schutting ideeën.

Ibiza schutting











4. Kunstwerken en muurschilderingen

Geef je schutting een artistiek tintje door mooie kunstwerken, schilderijen of wandtapijten op te hangen. Of ga zelf aan de slag met de verfkwasten en maak een gave muurschildering of creëer een mozaïek kunstwerk. Persoonlijker dan dat kun je je schutting niet maken en je zult er zeker aandacht mee trekken.

Creatieve schutting











5. Schuttingverlichting

Tuinverlichting is natuurlijk zeer praktisch, maar daarbij ziet het er ook nog gezellig uit. Zo vind je bij ons speciale schuttingverlichting om je tuinafscheiding helemaal af te maken. Bijvoorbeeld met moderne paaltoppen, Led-strips of verbind een gezellig lichtsnoer tussen de schuttingpalen. Lantaarns en lampionnen zorgen ook altijd voor een gezellige en romantische sfeer, vooral tijdens de zomeravonden. Plaats ze voor of hang ze aan de schutting.

Schuttingverlichting











6. Klimplanten en -bloemen

Wel graag wat begroeiingen in je tuin? Hierbij wat groene schutting ideeën: plant klimplanten en -bloemen tegen je schutting aan. De planten groeien omhoog en voordat je het weet begeef je je in een groene oase! Trellisschermen worden vaak gebruikt om te laten begroeien of leuke bloempotten en plantjes aan te hangen. Een trellisscherm kun je plaatsen tussen houten- of composiet schutting schermen.

Klimplanten schutting











7. Decoratieve spiegels

Creëer een ruimtelijk effect door decoratieve spiegels op te hangen aan je erfafscheiding. Door verschillende vormen en maten op te hangen vorm dit samen een interessant en visueel effect.

Ben je na dit blog toe aan nog meer inspiratie? Lees dan in dit blog nog meer schutting ideeën.

Spiegel schutting