Schutting ideeën

Ben je op zoek naar een betaalbare manier om je schutting en tuin gezellig te maken? Scrol dan snel verder naar onze 7 goedkope schutting ideeën die precies dat voor elkaar krijgen. Je hoeft er niet veel geld voor uit te geven en toch giet je je schutting in een fris jasje. Lees ook onze andere schutting ideeën.

#1 Een likje verf  

Wanneer je al een tijd in je huidige woning woont, ben je nu misschien je schutting zat. Maar het hout is nog hartstikke goed en je hebt niet het geld om zomaar een nieuwe schutting te kopen. Een goedkoop idee is dan ook om je huidige schutting opnieuw te verven. In een houtkleur of juist een knallende kleur die past bij de tuintrends van dit jaar.

#2 Maak zelf een nieuwe schutting met (rest)materialen

Je hoeft niet altijd te investeren in een kant-en-klare schutting die redelijk aan de prijs is. Wanneer je zelf heel handig bent kun je namelijk zelf een schutting in elkaar zetten met onze losse schuttingpalen, schuttingplanken en schuttingdeuren. Zo bespaar je geld én kun je meerdere stijlen met elkaar afwisselen. Misschien wil je je schuttingdeur wel op laten vallen met een bijzondere kleur!

#3 Een verticale moestuin aan je schutting

Wil je schade aan je schutting verbloemen? Dan kun je van de schutting een verticale moestuin maken. Dit kan door aan de schutting verschillende potjes en bakjes te hangen waar weer lekkere kruiden of mooie bloemen in staan. Deze fleuren je tuin direct op én het kost beduidend minder geld dan het compleet vervangen van de schutting.

Schutting ideeën














#4 Vervang verouderde delen met een draadschutting

Goedkope schutting ideeën vragen soms om de nodige creativiteit. Dat betekent dat je soms een deel van de schutting moet vervangen en dat de anderen delen nog mooi zat zijn. Om te voorkomen dat die ene nieuwe wand buiten de toon valt, kun je kiezen voor een draadschutting of een trellisschutting. Daar kun je ook weer mooie klimplanten tegenaan zetten zodat er weer wat groens in je tuin te vinden is.

#5 Zet de schutting in de beits 

Nog zo’n fijne goedkoop idee voor de schutting: hem even beitsen. Dat is fijn voor het hout, want het geeft een bepaalde bescherming aan het hout. Daarnaast geeft het je houten schutting weer een frisse look. Beitsen hoeft overigens niet wanneer je een aluminium of stalen schutting hebt.

#6  Plant klimplanten tegen de schuttingen

Ben je niet zo fan van je schutting op dit moment, maar wil je niet investeren in een compleet nieuwe erfscheiding? Laat je dan helpen door de natuur. Plan grote klimplanten langs je oude schutting of investeer in mooie hoge bomen (die je wel op de juiste afstand van de erfscheiding plaatst). Je kunt ook hoge planten plaatsen in de border naast de schtting. Dit geeft een tropisch gevoel aan je tuin – en laat dat net één van de tuintrends zijn van dit jaar.

Schutting ideeën














#7 Investeer in een composiet schutting

Wanneer je op zoek bent naar goedkope ideeën voor je schutting kun je ook investeren in een schutting die lang mee gaat. Wat ons betreft is een composiet schutting dan een goed idee. Waarom? Het materiaal gaat door de combinatie tussen houtvezelfs en kunststof langer mee dan een houten functie. Daarnaast is hij beter bestend tegen slechte weersomstandigheden. Door de fijne prijs-kwaliteitverhouding is het een goede optie wanneer je een nieuwe schutting wil maar niet te veel wil betalen.

Extra: bekijk onze accessoires

Maak je schutting extra gezellig met de juiste schuttingverlichting. Monteer bijvoorbeeld een ledstrip op ooghoogte zodat je ook in de avond kunt genieten van je tuin. En vergeet vooral ook niet te kijken naar onze bloembakken. Die kun je vullen met alles wat jij wil laten groeien in de tuin. Of hang een mooie waslijn aan de schutting waar jij zodra het droog is lekker je was kunt laten drogen. Wel zo duurzaam en goedkoop. Moet je alleen niet vergeten de was weer van de lijn te halen als het regent…

Conclusie

Er zijn heel wat goedkope schutting ideeën om je tuin op te vrolijken zónder dat je te veel moet betalen. Dat is fijn voor jou én voor en je portemonee. Zo kun je bijvoorbeeld sparen voor die ene andere grote investering: een terrasoverkapping. Wil je meer inspiratie opdoen? Wandel gerust binnen bij onze showroom in Vianen waar je de schuttingen in het echt kunt bewonderen. Of neem contact op met onze klantenservice die je graag op een afstandje wil helpen met goedkope schutting ideeën.

schutting ideeën