Vlonderplanken

Heb je een open trap en ben je al jaren op zoek naar een manier om deze te renoveren? Lees dan verder want wij laten je alle mogelijkheden zien. . Wij hebben uit alle traprenovatie de 3 beste merken gekozen die een open traprenovatie aanbieden. Het gaat om de merken CanDo, Maestro Steps en Stepwood. CanDo en Maestro Steps bieden een laminaat open traprenovatie aan en Stepwood een houten open traprenovatie. Tussen de merken zit, naast materiaal, ook een ander zichtbaar verschil. Benieuwd? Lees gauw verder om het verschil te ontdekken!



Opentraprenovatie van CanDo en Maestro Steps

De open traprenovaties van CanDo en Maestro Steps hebben een extra 'neus’ profiel (zie figuur 1) die aan de achterkant van de trede wordt bevestigd, zodat de bovenkant en zijkanten worden bekleed. In het extra neus profiel zit een uitsparing waar de overzettrede in kan worden geplaatst voor een mooie nagenoeg naadloze aansluiting. De onderkant van de trede wordt dus niet bekleed. De onderkant kan je daarna verven in dezelfde kleur als je nieuwe traptrede, in de kleur van de trapwangen (zijkant vande trap), of een kleur naar smaak. De open trapprofielen van CanDo en Maestro Steps zijn beide 130 cm breed en kunnen gebruikt worden voor trappen met treden die een maximale breedte hebben 130 cm.

 

Via die wijze bieden CanDo en Maestro Steps een toegankelijke open traprenovatie aan voor alle Doe Het Zelf klussers. De open traprenovatie is in diverse kleuren en structuren te verkrijgen. Een laminaat traprenovatie is goed zelf te monteren, na een aantal eenvoudige stappen heb je een totaal nieuwe trap, bekijk de instructievideo voor een duidelijke uitleg. Laminaat is goed schoon te maken en vraagt geen onderhoud na het plaatsen van de trap. Het is stevig, krasbestendig en duurzaam materiaal.

Open traprenovatie van Stepwood

Stepwood biedt in tegenstelling tot CanDo en Meastro Steps een volledige open trap bekleding, dus inclusief de onderkant. Bij een complete open traprenovatie kun je naast de normale overzettrede ook hier kiezen voor een afwerkstrip welke dient als ‘extra’ neus voor de achterkant van de trede. Deze afwerkstrip is verkrijgbaar in 100 cm en 140 cm. De onderkant van de trede wordt bekleed met een eiken fineerplaat. Het eiken fineer is verkrijgbaar in 92 cm en 138 cm. De overzettrede, afwerkstrip en fineer zorgen samen voor een volledige bekleding van de trede en zijn allemaal te bevestigen met een montagekit. Eén eiken fineerplaat is normaliter voldoende voor 2 treden. TIP: De afwerk strip die dient als extra neus aan de achterkant kan ook worden gebruikt als bovenste trede die aansluit op de volgende verdieping.

 

Een houten traprenovatie biedt veel karakter in je interieur, maar vraagt ook iets meer onderhoud dan andere materialen. De houten traprenovatie wordt geleverd met een onbehandelde toplaag en moet voor het beste behoud eens per 1 of 2 jaar geolied worden. De Stepwood open traprenovaties kunnen worden geleverd met of zonder antislip strip. Ook is het mogelijk om de eikenhouten treden te behandelen met een antislip trappenlak. Heb je een Scandinavisch of industrieel interieur? Dan passen de rustieke overzettreden hier goed bij. Liever geen noesten? Ga dan voor de Natuur open traprenovatie.

Wil je de materialen graag met eigen ogen zien? Kom dan langs in onze showroom. Maak vooraf een afspraak en laat je adviseren door onze traprenovatie specialisten. Hopelijk tot snel!

Bekijk ook eens onze traprenovatie sets. Onze traprenovatie sets bieden de perfecte oplossing voor een eenvoudige en kosteneffectieve manier om je trap te renoveren. In onze alles-in-één pakketten vind je alles wat je nodig hebt voor je traprenovatie. Dit scheelt je veel tijd en profiteer je dus volop van bestelgemak!