Op dit moment zijn de velours banken dé trend en zie je het overal terug. Velours is een luxe stofsoort en straalt elegantie en klasse uit. Maar wil je nu weten hoe je vlekken of andere vervuiling op zo’n stofsoort kunt behandelen? Lees dan snel verder.

De stof brunei op de velours bank is een veloursstof van 100% polyester. Deze stof geeft een rijke uitstraling aan ieder meubel door zijn glans en diepe kleuren. De velours is zacht en comfortabel en heeft een Teflon behandeling ondergaan. Dit is een vuil afstotende behandeling.

Oeps, een vlek om mijn velours bank … Wat nu?

Je kunt de stofsoort velours met een vochtige doek schoonmaken. In geval van vlekken kun je een neutrale zeepoplossing gebruiken. Vlekken opdeppen met een licht vochtige doek. Bij hardnekkige vlekken kunnen de kussenhoezen gewassen worden in de wasmachine met het programma voor fijne was op maximaal 30°C.

Let op! De kussenhoezen zijn niet geschikt om in de droger te stoppen.

 

Na het verwijderen van de vlek op je veloursbank, de stof afnemen met een vochtige doek.

Tot slot kun je het vuil met een stofzuiger verwijderen op een velours bank. Daarnaast kun je ook pluizen, stof en haren met een stofborstel / kledingborstel (bijvoorbeeld van het merk Leifheit) afvegen.

De uitstraling van velours

Sommige stoffen hebben een overduidelijke “vleug”. Wat dit betekent voor de uitstraling is dat wanneer deze vezels een bepaalde kant op wordt gestreken dat de stof lichter of donkerder zal ogen. Dit is vooral bij stoffen zoals suéde, velours en ribcord. Deze stoffen hebben een langere vezel. Bij gebruik van deze stoffen op een zitmeubel kan deze stof “vlekkerig” lijken omdat de vezels nooit allemaal precies dezelfde kant opgestreken staan.

 

Als je deze natuurlijke levendigheid kan waarderen dan is dit de bank voor jou!

 

Overzicht van onze velours banken