Hoekbanken

We hebben een prachtig en zeer variërend assortiment hoekbanken en dankzij de uitgebreide voorraad is een groot aantal hoekbanken direct leverbaar. Van 2 zitsbank + chaise longue tot reusachtige U-shapes in cognac kleuren, je vindt ze bij ons! Weet jij waar je op moet letten als je een hoekbank koopt? Lees het hieronder!

Materialen en onderhoud

We bieden vele soorten materialen in allerlei kleuren. Denk aan stof, flanel, lederlook, ruw PU leer, katoen, velours en velvet. Je kiest uiteraard voor een materiaal dat bij jou past, maar ook wil je dat dit materiaal een lange duurzaamheid heeft en vuil- en waterafstotend is. Er is voornamelijk een verschil tussen synthetische meubelstoffen (polyester, polypropyleen) en plantaardige meubelstoffen (katoen, linnen). Synthetische stoffen hebben een gladde vezel en daarom vuil en vocht afstotend. Plantaardige stoffen daarentegen zijn kwetsbare vezels en nemen snel vocht op. Hierdoor zal de stof nooit plakkerig en warm aanvoelen, maar neemt wel sneller vlekken op. Daarom zijn plantaardige meubelstoffen minder geschikt voor een gezin met kleine kinderen en/of huisdieren. Benieuwd naar het materiaal en wil je het graag zien en voelen? Vraag dan een kleurstaal bij ons aan!

Heb je vlekken gemaakt op je bank? Regel nummer 1 is: nooit vegen of wrijven, maar altijd deppen! In onze blogs ‘onderhoud van je meubels’ en ‘velours onderhoud van banken en meubels’ lees je alle tips & tricks die je moet weten over materialen, onderhoud en vind je de oplossing voor alle soorten vlekken, ideaal!

Hoekbanken

Zitdiepte- en hoogte

Een gemiddelde zitdiepte van een bank is 55 cm. Als je een grotere zitdiepte neemt ga je onderuit zakken en bij een kleine zitdiepte ga je rechterop zitten. De ideale zithouding heb je bij een hoek tussen 95 tot 105 graden. Bij een zithouding in die hoek wordt je rug niet belast wat rugklachten voorkomt. Over het algemeen is de zithoogte vaak hetzelfde aangezien dit universele maten zijn. Het prettigst is als je voeten op de grond komen wanneer je zit. Voor een klein persoon is het dan ook fijner om een minder hoge zithoogte te hebben. De gemiddelde zithoogte ligt rond de 40 – 42 cm.

Stijlen en inrichting

Bij een nieuwe bank kiezen komt meer kijken dan alleen een mooie bank uitzoeken. Welke stijl past bij jou thuis en gaat het allemaal passen qua formaat? Bij HomingXL hebben we hoekbanken verkrijgbaar in drie stijlen: industrieel, landelijk en modern. Voor de inrichting is het slim om een plattegrond te maken en je meubels op schaal uit te knippen, zodat je kan schuiven met de indeling, of de afmetingen van de meubels af te plakken op de vloer met schilders tape. Zo voorkom je dat je een te grote of te kleine bank koopt.

Zitcomfort en vulling

Heb je al nagedacht over het zitcomfort van de bank? Bij ons hebben de meeste banken een ‘normaal’ zitcomfort. Ook heb je de keuze uit een 'stevig’ en 'zacht' zitcomfort. Het heeft te maken met de opvulling van de bank. Veel gebruikte vullingen zijn koudschuim en polyetherschuim, deze materialen zorgen voor een ‘normale’ zitcomfort en de vullingen blijven lang stevig en recht. Voor een stevig zitcomfort wordt de combinatie van koudschuim en schuim gebruikt voor de zitkussens en schuim en polyester fiber gebruikt voor de rugkussen. Voor een ‘zacht’ zitcomfort wordt vaak een combinatie van koudschuim, bonellvering en katoen-mix gebruikt.

Bedenk of je een bank aanschaft voor een actieve zit of voor een lekkere lounge. Werk je bijvoorbeeld veel thuis op de bank of komt er vaak visite over de vloer? Dan is het misschien beter om te kiezen voor een normale/stevige zitcomfort met een gemiddelde zitdiepte. Schaf je de bank aan om lekker op te relaxen, televisie te kijken of te lezen? Dan kun je kiezen voor een zacht/normaal zitcomfort met een diepere zitdiepte, zodat je er ook lekker op kan liggen.

Zo hou je je bank langer mooi:

Als afsluiter hebben we nog drie handige tips voor je om je bank mooi te houden, zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten!

- Voorkom een zitspiegel: een donkere plek op de bank die ontstaat door constant op dezelfde plek te zitten. Wissel dus zo nu en dan van plek.
- Vind je het gezellig om met je huisdieren op de bank te liggen? Laat ze dan op een kleedje op de bank liggen! Huisdieren hebben namelijk een vettige vacht wat vlekken kan geven en ook de bank vettig maakt.
- Verplaats regelmatig de kussens als dat mogelijk is. Dit voorkomt ook de donkere verkleuring van de stof en het inzakken van kussenvullingen.
- Onderhoud je meubel goed en maak gebruik van de All in House Service. Met deze verzorgingsset blijft je bank in topconditie, beschermt tegen vlekken en geeft 5 jaar lang professionele service en garantie.

Veel plezier met je nieuwe hoekbank!