Privacy schutting

Tuin afschermen tegen inkijk? Hier wat tips!

Met het mooie weer kunnen we weer lekker buiten in de tuin zitten. Ben je gehecht aan jouw privacy en wil je jouw tuin afschermen tegen inkijk van buren of voorbijgangers? Bekijk dan hieronder onze tips om meer privacy in jouw tuin te creëren.

Schuttingen plaatsen

In de meeste gevallen is het plaatsen van een schutting dé oplossing om meer privacy in tuin te creëren. Met schuttingen scherm je je tuin af van de tuin van de buren. Door een goede schutting te plaatsen, kan je niet alleen genieten van privacy, maar ook van rust en stilte in je tuin. Er zijn talloze schuttingen bij HomingXL verkrijgbaar, in vele kleuren en stijlen, voor ieder wat wils.

Populaire soorten schuttingen

Bij HomingXL kun je kiezen uit diverse soorten schuttingen om meer privacy en sfeer te creëren in je tuin. Om het je gemakkelijk te maken hebben we onze populaire schuttingen hieronder op een rij gezet. Je hebt keuze uit verschillende soorten schuttinghoogte. Scherm je tuin helemaal goed af door te kiezen voor extra hoge schuttingen van 200 cm hoog. Bekijk hier welke schutting het beste bij jou past!

Soorten schuttingen

Composiet schutting

Composiet wordt ook wel WPC (wood plastic composite) of HKC (hout kunststof composiet) genoemd. Het grootste voordeel van een composiet schutting is dat je de schutting naast schoonmaken niet elk jaar opnieuw in de olie of lak dient te zetten. Belangrijkste kenmerk is dus dan ook gemak. De composiet schuttingen zijn leverbaar in diverse kleuren en afmetingen, waardoor ze ideaal zijn om privacy te creëren. Bekijk al onze composiet schuttingen.

Houten schuttingen

Door gebruik te maken van een houten schutting, behaal je optimale privacy en geef je jouw tuin ook een natuurlijke uitstraling. Bij de keuze voor een houten schutting kun je kiezen uit hardhout en zachthout (naaldhout).

Hardhouten schutting

Hardhouten schuttingen zijn vaak duurzamer, hebben een langere levensduur en over het algemeen duurder dan zachthout. Op onze informatiepagina kun je meer over hardhout en zachthout lezen. Wil je jouw tuin afschermen tegen inkijk? Kies dan voor dichte schermen en geniet van de privacy in je tuin.

Zachthouten schutting

De duurzaamheid van een zachthouten schutting is wel lager dan bij een hardhouten schutting. Wij adviseren daarom om alle zachthouten schutting twee keer per jaar te behandelen met verf of beits, dit voor een langere levensduur.

Aluminium schutting

Wil je ongestoord van je tuin genieten? Overweeg dan om een aluminium schutting te plaatsen om je tuin af te schermen tegen inkijk. De aluminium schutting hebben zelfbouw schermen en bestaan uit aluminium lamellen. Je kunt de schermen helemaal zelf samenstellen door aluminium en composiet lamellen te combineren. Een aluminium schutting is duurzaam en onverwoestbaar. Privacy in tuin creëren? Deze schuttingen zijn daar ideaal voor!

Natuurlijke schuttingen

Natuurlijke sfeer

Om een natuurlijke sfeer te creëren in je tuin, kun je een trellis of draadscherm in je tuin plaatsen. Een trellis scherm is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals rechte en v-vorm trellis schermen. Het houten trellis scherm past perfect in een groene tuin en wordt ook vaak toegepast als onderbreking in de schutting. Ook draadschermen zorgen voor een elegante en open tuinafscheiding. Door planten zoals klimrozen of kamperfolie te laten groeien op de trellis of het draadscherm, kun je een prachtige, natuurlijke structuur creëren die je tuin een charmante uitstraling geeft.

Overkapping

Bouw een overkapping

Het kan ook zijn dat je je tuin wilt afschermen tegen inkijk van hogere woningen of verdiepingen met ramen die op jouw tuin uitkijken. Een overkapping is dé oplossing voor ultieme privacy. Wil je meer informatie over overkappingen? Lees dan ons nieuwe blog.