Wat is co-extrusie?

Composiet co-extrusie vlonderplanken: een verbluffende evolutie!

Wanneer het aankomt op het kiezen van de juiste vlonderplanken voor je buitenruimte, is het belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen. Met een overvloed aan opties, kan het moeilijk zijn om te bepalen welke het beste bij jouw levensstijl en onderhoudsbehoeften past.

Van oudsher werd er vooral gebruik gemaakt van verschillende soorten hout, maar tegenwoordig zie je ook vlonders van andere materialen, zoals bamboe en composiet. Composiet vlonderplanken hebben de harten van velen al veroverd, omdat dit materiaal vele voordelen heeft ten opzichte van hout. Maar er is meer! In dit blog nemen we een duik in de wereld van co-extrusie vlonderplanken, en vergelijken we ze met de bekende composiet planken.

Wat is co-extrusie?

Co-extrusie is een vrij breed begrip en kan worden toegepast op verschillende materialen. Co-extrusie is namelijk een soort vormgevingstechniek waarbij twee soorten materialen (of meer) door een gietvorm of mal geperst worden. Op deze manier kunnen producten met meerdere kleuren of texturen in één procesgang gemaakt worden.

Co-extrusie vlonderplanken zijn samengestelde planken gemaakt van meerdere lagen kunststof die tijdens het extrusieproces worden samengevoegd. Ze bestaan meestal uit een duurzame, massieve kernlaag en een beschermende buitenlaag met unieke eigenschappen, zoals kleur, textuur en bestendigheid tegen weersinvloeden.

Wat is co-extrusie

Wat zijn de voordelen van co-extrusie vlonderplanken?

Co-extrusie vlonderplanken nemen de wereld van buitenvloeren over met een revolutionaire technologie die de lat hoger legt. Maar wat maakt deze composiet co-extrusie planken zo speciaal?

Ultieme duurzaamheid

Composiet co-extrusie vlonderplanken zijn gemaakt om lang mee te gaan! De kern bestaat uit een stevige basis van gerecycled kunststof, wat zorgt voor uitstekende weersbestendigheid, resistentie tegen insecten en een langere levensduur. Gewone composiet planken hebben een levensduur van ongeveer 10-15 jaar. Wanneer je kiest voor een composiet vlonderplank met de extra co-extrusie laag, kun je verwachten dat je plank ongeveer 20-25 jaar meegaat. Dit komt doordat de kern van de plank als het ware is verpakt in een zeer sterke waterdichte laag.

Wat is co-extrusie

Ongeëvenaarde kleurvastheid

Zeg vaarwel tegen verkleuring! De beschermende buitenlaag van co-extrusie vlonderplanken biedt ultieme kleurvastheid, zelfs bij blootstelling aan de felste zonnestralen.

Onderhoudsgemak

Vergeet het eindeloos schilderen en beitsen van houten vlonders, met composiet co-extrusie vlonderplanken is jouw onderhoud tot een minimum beperkt. Gewone composiet vlonderplanken zijn al zeer onderhoudsarm. Een simpele reiniging met water en zeep is voldoende om jouw vlonder in topconditie te houden. Co-extrusie zorgt ervoor dat de planken zeer vuilafstotend zijn en je dus nóg minder in de weer hoeft met een bezem.

Veiligheid voorop

Met composiet co-extrusie vlonderplanken hoef je je geen zorgen te maken over uitglijden. Normale composiet vlonders zijn al vrij ruw en je zult met composiet niet snel last hebben van gladde planken. Houten vlonderplanken daarentegen kunnen bij achterstallig onderhoud nogal glad worden. De co-extrusie vlonderplanken zijn voorzien van een antislip laag. Planken met co-extrusie blijven zeer stroef, nog stroever dan gewone composiet planken, en zijn dus ook uitermate geschikt bij bijvoorbeeld zwembaden.

Wat is co-extrusie

Natuurlijke aantrekkingskracht

Een groot argument om niet voor composiet te kiezen, is dat houten vlonderplanken meer warmte en gezelligheid uitstralen. Niets is echter minder waar. De authentieke uitstraling van hout wordt perfect nagebootst door de rijke variatie aan kleuren en texturen van composiet vlonderplanken. Bij co-extrusie vlonderplanken kan door het kunststof laagje de houtmotieven nog dieper in de plank verwerkt worden dan bij normaal composiet. Laat jouw buitenruimte stralen met een vlonder die niet van echt hout te onderscheiden is.

Groene keuze

Kies je voor composiet co-extrusie vlonderplanken, dan kies je voor een milieubewuste optie. Het gebruik van gerecyclede materialen in de kern draagt bij aan het verminderen van de vraag naar nieuw hout, waardoor je jouw steentje bijdraagt aan het behoud van onze prachtige planeet.

Composiet co-extrusie vlonderplanken zijn de belichaming van modern buitenvloerontwerp. Met hun duurzaamheid, kleurvastheid, onderhoudsgemak en natuurlijke charme, overtreffen ze traditioneel hout en zelfs standaard composiet vlonderplanken. Ben je benieuwd geworden naar onze composiet vlonderplanken met de co-extrusie toepassing? Bekijk dan snel ons gehele aanbod aan co-extrusie vlonderplanken van onze topmerken Eva-Last, GarPro en PrimeDeck!