Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Lariks Douglas vlonderplanken | terrasplanken

Een mooie houten vlonder in uw tuin? Maak dan gebruik van Lariks Douglas vlonderplanken. Door gebruik te maken van Lariks Douglas terrasplanken, zorg je voor een warme en gezellige uitstraling van het terras. De Lariks Douglas vlonderplanken zijn veelal voorzien van een FSC keurmerk. Dit betekent dat er verantwoord wordt omgegaan met de bomen welke worden gekapt. De terrasplanken zijn leverbaar met een geprofileerde kant, de zogenaamde groef zijde. De andere zijde is dan glad ofwel vlak. De Lariks Douglas terrasplanken vallen in duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent een levensduur van circa 10 -15 jaar. Natuurlijk kan je de Lariks Douglas terrasplanken ook verwerken in je overkapping of aanbouw van Lariks Douglashout.

Wil je meer informatie over:

5 resultaten

5 resultaten

Wat is Douglas hout?

Douglas hout, voluit ook wel Lariks Douglas genoemd, is afkomstig van de Douglasspar en groeit in Europa. Oorspronkelijk komt de Douglasspar eigenlijk uit Noord-Amerika, waar het de Oregon Pine genoemd wordt. De Douglasspar is een snelgroeiende boom en levert toch kwalitatief zeer goede en duurzaam constructiehout op. Douglashout is een zeer duurzame soort en heeft een levensduur van ongeveer 15 jaar. Hoe je het hout onderhoudt, speelt hierbij een belangrijke rol. Je ziet Douglashout veel terug in vlonderplanken, constructiehout, schuttingen en buitenverblijven.

Ons aanbod Lariks Douglas vlonderplanken

Heb je uit ons ruime assortiment houten vlonderplanken gekozen voor Lariks Douglas vlonderplanken? Dan heb je nog de keuze uit verschillende lengtes, breedtes en diktes. Ook heb je de keuze uit verschillende oppervlaktes, zoals Lariks Douglas vlonderplanken met grove ribbels, fijne ribbels en vlakke Lariks Douglas vlonderplanken. De vlonderplanken hebben één groefzijde en een vlakke zijde, zodat je zelft kunt kiezen welke kant je boven wilt leggen. In ons assortiment vind je Lariks Douglas vlonderplanken van onze topmerken Elephant en Trendhout.

Kies je voor onbehandelde Lariks Douglas vlonderplanken, dan kan je eenvoudig beits bestellen om de Lariks Douglas vlonderplanken een beschermende laag te geven. Je kan de Douglas vlonderplanken met een naturel beits behandelen maar ook kiezen voor een kleur. Op deze manier maak je jouw Douglas vlonder helemaal passend bij de rest van je tuininrichting.

Het leggen van Lariks Douglas vlonderplanken

Wanneer je een vlonder gaat leggen van Lariks Douglas vlonderplanken, is het van belang om van tevoren goed na te denken over de klus. Hierbij moet je denken aan hoe groot je jouw Lariks Douglas vlonder graag wilt hebben, hoe je een geschikte onderconstructie moet leggen en welk gereedschap je nodig hebt, of je het in je eentje of samen wilt gaan leggen en ga zo maar door… Het belangrijkste bij het leggen van een vlonder is een geschikte onderconstructie. Besteedt juist hier veel aandacht aan voordat je deze gaat afwerken met Lariks Douglas vlonderplanken. Vaak is een onderconstructie op piketpalen met dwarsbalken de beste onderconstructie. Een goedkopere en makkelijkere oplossing is een houten balklaag leggen op bestaande betontegels. Bekijk de online instructie voor het leggen van een Lariks Douglas vlonder.

De Lariks Douglas vlonderplanken laten monteren

Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan met het leggen van een Lariks Douglas vlonder? Dat kunnen we ons goed voorstellen, want het is een klus die veel nauwkeurigheid en concentratie vergt. Bekijk alle mogelijkheden om je vlonder te laten leggen door echte vakmannen.