Oktober is dé woonmaand van het jaar en in deze maand worden ook de nieuwste woontrends weer geïntroduceerd. Ik ben naar de vtwonen&design beurs gegaan om de nieuwste trends te spotten, zodat wij ook in 2020 jullie weer kunnen voorzien van de meest trendy banken, eettafels, binnendeuren en traprenovaties. In deze blog ga ik je vertellen hoe je jouw oude meubels kunt combineren met nieuwe trends. Natuurlijk kun je alle nieuwe trends bekijken en bestellen tegen de laagste prijsgarantie op HomingXL.

vt wonen trends 2020 - HomingXL

Banken en fauteuils trends

Laatst kwam ik een foto tegen van het interieur in mijn ouders huis toen ik geboren was... Pas toen ik die foto zag, kreeg ik het besef hoeveel er wel niet veranderd is in bijna 25 jaar tijd. Mijn ouders hadden een grote, paars-groene stoffen bank en ik kon maar niet begrijpen waarom ze ooit voor deze bank gekozen hadden. Mijn moeder gaf als antwoord dat deze bank “ongelooflijk modern” was in 1995, maar dat ze hem nu ook voor geen goud meer in huis zou nemen. Het is eigenlijk best bizar hoe snel trends kunnen komen en hoe snel ze ook weer kunnen gaan. Tegenwoordig zijn meubels echter tijdlozer én trends van vroeger komen ook steeds vaker weer terug. Al zie ik die paars-groene bank niet zo snel terugkomen. ;)

Woontrends 2020
Woontrends 2020
Aluminium en stalen deurkozijn bij HomingXL
 

De trends qua banken en fauteuils in 2020 verschilt niet veel met de huidige trends. Het industriële interieur is nog steeds helemaal in en zo ook de cognac leren banken. Deze banken, vaak uitgerust met metalen pootjes, passen perfect in een industrieel interieur, maar zijn ook een graag geziene gast in huizen met een landelijke stijl. Het mixen van materiaal, zoals leer met metaal, is trouwens een trend die je veel terug gaat zien de komende tijd. Grote favoriet hierbij is het mixen van leer met metaal en/of staal. Maak je industriële interieur bijvoorbeeld helemaal af met een prachtige aluminium of stalen binnendeur van Austria of Bruynzeel. En deze deuren passen ook weer in een hele andere woontrend...

vt wonen trends 2020 - HomingXL

Duurzaam en slim wonen

Misschien word je inmiddels een beetje gek van het woord duurzaamheid, maar toch gaan we dit ook steeds meer in huis terugzien. Duurzame en multifunctionele woningen met steeds meer high-tech snufjes zijn helemaal in. Bij duurzaamheid moet je niet alleen denken aan zonnepanelen of groene stroom. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine die zelf instelt hoeveel wasmachine hij per was moet gebruiken of lampen die automatisch aan en uit gaan wanneer er iemand thuis is. Ook duurzame producten, zoals stalen deuren (die meer dan een halve eeuw mee kunnen gaan!), ga je steeds vaker terug zien in woningen.

 

Niet alleen in huis is duurzaamheid een grote trend. Ook duurzame houtsoorten worden steeds vaker gekozen voor een nieuwe vlonder of schutting.

Landelijk wonen komt in opmars

Industriële interieurs en ‘slimme’, multifunctionele woningen staan haaks op de landelijke woontrend. Voor elke trend is er natuurlijk een tegenhanger en hoewel industriële interieurs vaak nog wel wat overeenkomsten kunnen hebben met landelijke inrichtingen, zit er toch veel verschil tussen. Hout is één van de dingen die onlosmakelijk verbonden is met landelijk wonen. Qua binnendeuren kun je dan denken aan karakteristieke barndeuren die je op kunt hangen als schuifdeursysteem. Robuuste, stoere cognac banken zie je ook veel terug bij het landelijke interieur. Maar ook rustig beige of grijze banken zijn perfect in een landelijk interieur. Gecombineerd met steigerhouten tafels of indrukwekkende boomstamtafels, is jouw gehele interieur een enorme eyecatcher.

Woontrends 2020
Woontrends 2020
Woontrends 2020
 

De urban jungle maakt plaats voor kleurrijke bloemen

Dit jaar en vorig jaar was de urban jungle ook een grote trend. Veel woonkamers werden overspoeld met soms wel tientallen groene planten. Of ze nu op de grond stonden of opgehangen werden aan het plafond, niets was te gek bij de urban jungle trend. Ook in de nieuwe woontrend zie je veel bloemen terug, al maken de groene planten nu wel plaats voor kleurrijke bloemen. Ik ben blij dat tussen al deze strakke, moderne trends, er toch nog wordt gedacht aan een warmere aankleding. Wie wordt er nu niet vrolijk van een mooie bos bloemen?!

Betonlook traprenovaties

De tijd van met vloerbekleding bedekte trappen is officieel voorbij. Betonlook laminaat of vinyl voor je trap is helemaal in – en ik kan je vertellen, het is prachtig! In combinatie met een mooie zwarte glasdeur creëer je een prachtige doorkijk van je hal naar je woonkamer. De hal is ook nog eens de plek waar gasten als eerste binnen stappen en wanneer ze dan jouw beton look traprenovatie zien, zijn ze gelijk onder de indruk (en een mooie hal maakt jou zelf ook elke keer een beetje gelukkiger wanneer je thuiskomt).

Welke trend is jouw favoriet en welke trend mag van jou snel weer gaan? Persoonlijk ben ik enorm fan van de zwarte stalen deuren en ook de cognac leren banken (zoals de Almada bank) hebben mijn hart veroverd. Bijna alle producten die ik besproken heb, bestel je natuurlijk via onze website. Vergeet niet om een mooie foto van jouw nieuwe bank, traprenovatie, binnendeur of boomstamtafel te delen op onze Instagram of Facebook, daar worden wij ook weer vrolijk van!