Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

Lariks Douglas palen 12x12 cm

Bij het plaatsen van een aanbouw of veranda kun je gebruik maken van Douglas palen. 12x12 cm is een maat die in een groot aantal tuinen wordt gebruikt. Je kunt Douglas palen van 12x12 cm gebruiken voor constructies waar de palen een redelijk gewicht moeten dragen. Zo wordt bij steeds meer tuinconstructies gebruik gemaakt van palen van Douglashout. De Douglas palen van HomingXL hebben duurzaamheidsklasse 3, wat inhoudt dat de palen maar liefst 10 tot 15 jaar meegaan. Maak gebruik van de hoge kwaliteit van het materiaal en zorg voor de nodige stevigheid van jouw tuinconstructie. Bestel vandaag bij HomingXL en ontvang jouw palen binnen enkele dagen in huis.

Wil je meer informatie over:

3 resultaten

3 resultaten

Wanneer gebruik je Douglas palen van 12x12 cm

Voor het aanleggen van jouw tuinconstructie moet je gebruik maken van de juiste Douglas palen. 12x12 cm is over het algemeen voldoende als het aankomt op het aanleggen van een lichte constructie, zoals een overkapping. Dit hangt af van de totale afmeting van de constructie en het gewicht dat aan het hout zal hangen. Voor de gemiddelde constructie, zoals een veranda, is het gebruik van Douglas palen van 12x12 cm voldoende. Indien je een zware constructie in elkaar zet, bijvoorbeeld met een dak van dakpannen, kun je beter voor palen van 15x15 cm kiezen. Deze bieden meer stevigheid.

De duurzaamheid van Douglas palen

De houtsoort Douglas heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar, waarmee het in duurzaamheidsklasse 3 valt. Douglashout kan eenvoudig gekleurd worden met onze Douglasverf. De Douglas palen 12x12, maar ook andere maten, bestel je eenvoudig op onze site. Kom je er niet uit of wil je palen zien, bezoek dan onze showroom in Vianen (Utrecht).