Dé online specialist met de laagste prijsgarantie

In 4 stappen een composiet vlonderterras plaatsen

Stap 1: Egaliseren

Egaliseer de grond waar het terras moet komen (Afb. a1) Het beste is om 10 cm van de grond te verwijderen en hier ophoogzand op te plaatsen in combinatie met een stabilisatie middel waarop de onderbalken zullen worden geplaatst. Een andere methode om de onderbalken mooi stevig te plaatsen is om stenen tegels onder de onderbalken te plaatsen. Doe dit om de 40 cm. Klop de tegels stevig in de grond zodat deze niet inklinken.

Composiet vlonderterras plaatsen

Stap 2: Plaatsen van onderbalken

Plaats vervolgens om de 35 á 40 cm hart-hart een onderbalk (Afb. a2).
Zorg ervoor dat de onderbalken zo geplaatst worden dat het terras 1 cm per strekkende meter afloopt in de lengterichting van de terrasplanken.

Composiet vlonder plaatsen

Stap 3: Plaatsen van worteldoek

Plaats een worteldoek over de onderbalken om onkruid door de vlonderplanken te voorkomen.

Stap 4: Vlonderplanken leggen

Als je de vlonderplanken gaat neerleggen gebruik je een winkelhaak, zodat de vlonderplanken haaks op de onderbalken liggen. Maak gebruik van de clips die als "bijbehorend product" staan bij de vlonderplanken.


Bekijk enkele referentieprojecten »
Composiet vlonderplanken
Composiet vlonderplanken Homingxl Vianen
Composiet vlonderplanken - inspiratie

Bij gebruik van piketpalen

Maak gebruik van een uitzettouw, dat je nauwkeurig spant waar de onderbalk moet komen. Vervolgens plaats je iedere 50 cm langs het uitzettouw een piketpaal van 50x50 mm op de gewenste hoogte. Let op dat de paal minimaal voor 1/3e in de grond gaat met een minimum van 50 cm. Daarna monteer je de onderbalk aan de piketpalen met slotbouten M8 (voorboren met 9 mm).

Dit herhaal je voor iedere onderbalk op een tussenafstand van maximaal 40 cm van de vorige onderbalk (Afb. B1 & B2). Zorg dat het terras in de lengterichting van de terrasdelen iets afloopt onder een lichte hellingshoek van circa 1 cm per strekkende meter zodat het regenwater van het terras afvloeit.

Composiet vlonder leggen - instructie - montageComposiet vlonder

Reclamatie

Uitsluitend en onvoorwaardelijk alleen op productiefouten van het materiaal. Op reeds gebruikt, bewerkt en/of verwerkt materiaal waarop productiefouten waarneembaar zijn, kan niet gereclameerd worden. Reclamatie is nooit van toepassing op oneigenlijk gebruik of foutief toepassen van het materiaal. Lichte veranderingen van kleur als gevolg van UV-straling en andere weersinvloeden c.q. vuilaanslag is mogelijk. 10 Jaar garantie op normaal gebruik, mits correcte uitvoering van de montage instructie zoals die hierboven is omschreven. Zet- en drukfouten voorbehouden.

Enkele referentieprojecten